Новини
  • У мікрорайонах Львова крутитимуть педалі й дивитимуться кіно У мікрорайонах Львова крутитимуть педалі й дивитимуться кіно У межах Тижня сталої енергетики у Львові відбуватиметься показ фільмів КіноРовер . Цього року він пройде не лише в центрі, а й на околицях – у найбільших мікрорайонах міста – Рясне-2, Сихів та Левандівка.
  • П П'ять вечорів львів'ян вчитимуть малювати Для всіх, хто хоче малювати, з 7 по 11 липня у Львові відбудеться пленеровий тиждень від Студії образотворчого мистецтва. Впродовж п'яти вечорів у місті відбуватиметься пленер для початківців у відкритому просторі вечірнього Львова.
  • Фестиваль LeopolisGrandPrix скасували Фестиваль LeopolisGrandPrix скасували Цього року у Львові не буде фестивалю ретро-карів LeopolisGrangPrix, повідомили організатори заходу.
  • 15 маловідомих фестивалів Західної України. Фото, відео 15 маловідомих фестивалів Західної України. Фото, відео Якщо хочете влітку поярмаркувати – з'їздіть на Буковину, побачити лицарську добу чи взяти участь у справжньому двобої – на Волинь, а якщо хочете скуштувати найсмачніший гуляш чи молоде вино – на Закарпаття. Західна Україна багата на свята, фестивалі та забави.
  • У день літнього сонцестояння у Львові святкуватимуть Купала У день літнього сонцестояння у Львові святкуватимуть Купала 23 червня, у день літнього сонцестояння, у парку «Погулянка» відбудеться свято Купала. Такий захід проводять у Львові вже вчетверте. Родзинкою свята стане вогняна феєрія на плавучій сцені та кінозал просто неба. Глядачі матимуть змогу переглянути фільм з води.
  • Чеський фотограф привіз до Львова пейзажі Ефіопії Чеський фотограф привіз до Львова пейзажі Ефіопії У п'ятницю, 20 червня, о 17:00 у галереї "Дзиґа", що на вул. Вірменська,35, відбудеться відкриття фотопроекту відомого чеського фотографа Романа Бурди «Ефіопія. Народ річки Омо».
  • У Львові показуватимуть новинки кіно з Італії У Львові показуватимуть новинки кіно з Італії "Тиждень італійського кіно" – це унікальний огляд найбільш яскравих новинок з традиційно кінематографічної Iталiї. Цього року українські кіномани побачать дві стрiчки, відзначенi нагородами престижних міжнародних кінофестивалів – психологічний трилер "Прийдешнє", що отримав приз Роттердаму, і першу в історії Венеціанського МКФ документальну стрічку, нагороджену Золотим левом, – "Римська кільцева дорога".
  • У Львові сцена філармонії перетвориться на Бродвей У Львові сцена філармонії перетвориться на Бродвей 1 липня о 19:00 Львівська філармонія запрошує всіх перенестися до яскравого та динамічного світу Бродвею, в рамках масштабного музичного шоу «Broadway Zone». Відомі мелодії з бродвейських мюзиклів та легендарних голлівудських кінострічок будуть відтворені у живому звучанні симфонічного оркестру та живого вокалу.
  • У Львові євреї руйнуватимуть стереотипи і збиратимуть кошти на фронт У Львові євреї руйнуватимуть стереотипи і збиратимуть кошти на фронт З 1 по 13 липня у Львові вшосте відбудеться міжнародний фестиваль клезмерської музики «LvivKlezFest». Проведення фестивалю цьогоріч, зазначають організатори, є вкрай важливим, адже ми програємо інформаційну війну путінській пропаганді, тож слід розвінчувати міф про "бандерівський Львів".
  • У Львові показали, як снилося місто Далі та ван Гогу У Львові показали, як снилося місто Далі та ван Гогу Сьогодні, 17 червня, у приміщенні Центру надання адміністративних послуг відкрили виставку «Сни про Львів». Художники з різних куточків України відтворили на полотнах Львів, який начебто колись наснився знаним майстрам живопису.
  • Львівський етно-гурт "Йорий Клоц" випустив перший диск. Аудіо Львівський етно-гурт "Йорий Клоц" випустив перший диск. Аудіо Львівський етно-гурт "Йорий Клоц" презентував свій перший альбом. Більше того, хлопці виклали для публічного прослуховування 17 треків із цього альбому.
  • У  Львівській філармонії проведуть благодійний концерт на підтримку військових У Львівській філармонії проведуть благодійний концерт на підтримку військових 25 червня, о 19:00, у Львівській філармонії відбудеться благочинний концерт класичної музики у виконанні Антуанетти Міщенко. Дівчина відома тим, що на запрошення співачки Руслани грала на Нічній Варті і на барикадах вулиці Грушевського.
  • У Львові покажуть видатних письменників України у плакатах У Львові покажуть видатних письменників України у плакатах У Львові в рамках проекту «Львів – місто літератури» експонуватимуть роботи ілюстраторів «Pictoric’а». Виставка має назву «Видатні письменники України». Це – серія плакатів письменників, котрі творили в кожній маленький дитині свій великий культурний світ.
  • У Львові скасували концерти Alfa Jazz Fest У Львові скасували концерти Alfa Jazz Fest У зв’язку з подіями, які трапились вночі в Луганську, концерти фестивалю Alfa Jazz Fest в неділю та в понеділок скасовуються.
  • 10 рідкісних вінілів, які можна купити цими вихідними у Львові 10 рідкісних вінілів, які можна купити цими вихідними у Львові Біля входу в галерею «Дзиґа» на вул. Вірменській, 35 у Львові триває розпродаж вінілів з ексклюзивної колекції львівського музикознавця і меломана Сергія Косенка. Тут можна придбати ще запаковані вініли з записами легенд блюзу і джазу B. B. King, Thelonious Monk, Miles Davis та зірок рок-сцени.
  • Через загибель військових «Alfa Jazz Fest» змінить програму Через загибель військових «Alfa Jazz Fest» змінить програму У зв'язку із трагічними подіями, які відбулися сьогодні вночі на Луганщині, на міжнародному джазовому фестивалю «Alfa Jazz Fest» змінять репертуар сьогоднішнього концерту і проведуть збір коштів для сімей загиблих
  • Фільм тижня у Львові: "Принцеса Монако" Фільм тижня у Львові: "Принцеса Монако" Цього тижня tvoemisto.tv рекомендує на вихідні біографічну драму "Принцеса Монако".
  • Мороз у Львові розкаже, як уникнути пропагандистських штампів Мороз у Львові розкаже, як уникнути пропагандистських штампів Відомий радянський політв’язень, поет, публіцист, історик та діяч українського національного руху Валентин Мороз у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» 15 червня презентує перевидання першого тому своєї монографії «Україна у двадцятому столітті».
  • Давню музику у Львові гратимуть гурти з Австрії та Норвегії. Програма Давню музику у Львові гратимуть гурти з Австрії та Норвегії. Програма З 22 до 29 червня у Львові відбудеться ХІІ Фестиваль давньої музики. Цього року фестиваль проходитиме під гаслом «З-над берегів Дунаю». У концертних залах і храмах Львова звучатимуть музичні шедеври ХVII-XVIII століть у виконанні солістів і ансамблів з Австрії, Норвегії, Росії, Польщі, України.
  • Львів Львів'янок запрошують на майстер-класи з ярнбомбінгу В межах Майстерні міста у Львові працюватиме жіноча майстерня – спільний простір для дівчат, жінок та бабусь Львова. Та для жінок проведуть майстер-класи з ярнбомбінгу, з плетіння прикрас для велосипедів, під час велокухні розкажуть про премудрості ремонту роверів, а на кінопоказі покажуть фільми про вишивку, в'язання та плетіння.
  • У Львові презентують аудіокнигу про легенд світового джазу У Львові презентують аудіокнигу про легенд світового джазу 13 червня, у п'ятницю, у Львові відбудеться концерт-презентація «Джазові історії» від Олексія Когана. Захід пройде в межах фестивалю Alfa Jazz Fest 2014.
  • У неділю чотири музеї безкоштовно запрошують львів У неділю чотири музеї безкоштовно запрошують львів'ян з сім'ями У неділю, 15 червня, в рамках проекту «На вихідні з сім'єю у музей» мешканці та львів'яни матимуть змогу відвідати зі своєю сім’єю чотири музеї на пільгових умовах.
  • У Львові стартував «Alfa Jazz Fest». Програма У Львові стартував «Alfa Jazz Fest». Програма Сьогодні, 12 червня, у Львові розпочинається четвертий міжнародний джазовий фестиваль «Alfa Jazz Fest».
  • Театр з Дніпропетровська привезе до Львова російськомовні комедії Театр з Дніпропетровська привезе до Львова російськомовні комедії 26 та 27 червня у Львові гастролюватиме Дніпропетровський академічний український молодіжний театр. Вистави можна буде побачити у Першому українському театрі для дітей та юнацтва.
  • Сьогодні у Львові виставлятимуть гобелени та розписи на тканинах Сьогодні у Львові виставлятимуть гобелени та розписи на тканинах Сьогодні, 12 червня, у Львівському палаці мистецтв відкриється Всеукраїнська виставка «Текстилізм. Міні текстиль. – 2014». На експозиції виставлять роботи різного тематичного спрямування, виконані класичними та авторськими текстильними техніками: гобелен, розпис по тканині, художня вишивка, квілт, текстильний колаж.
  • 5 яскравих учасників фестивалю Leopolis Grand Prix 5 яскравих учасників фестивалю Leopolis Grand Prix З 27 по 29 червня у Львові триватиме фестиваль Leopolis Grand Prix, куди з'їдеться близько сотні власників старовинних та спортивних автомобілів. Tvoemisto.tv переглянуло список учасників і обрало п'ятірку тих, заради кого обов'язково варто відвідати цей фестиваль. Хоча насправді їх значно більше!
  • Вперше за 35 років легендарні «Супер Вуйки» випустять альбом у Львові
Вперше за 35 років легендарні «Супер Вуйки» випустять альбом у Львові Львівський рок-гурт «Супер Вуйки» до осені збирається випустити перший за останні 35 років альбом. Про це tvoemisto.tv повідомив один з учасників гурту, львовознавець та екскурсовод Ілько Лемко.
  • У Львові покажуть, як виглядав парк Франка 100 років тому У Львові покажуть, як виглядав парк Франка 100 років тому 15 чевня у рамках проекту «Майстерня міста» пройде День першого міського парку. Під час заходу організатори планують показати, як виглядав парк ім. Франка у 1900-1905 роках, залучивши до цього оркестр та акторську трупу. Аби повністю відтворити атмосферу старовини - відвідувачів просять одягнути ретро-одяг.
  • У Львові десять днів експонуватимуть авторські ляльки У Львові десять днів експонуватимуть авторські ляльки 20 червня у Львівському мистецько-культурному центрі «Art-e-fakt galereЯ» (вул. К. Левицького, 17) відкриється перша тематична виставка в рамках І Міжнародного фестивалю авторської ляльки «Ляльк ar’t». Експозиція під назвою «Сонце, Море, Любов…» об’єднає роботи понад двох десятків майстрів з різних куточків України, а також із Польщі, Білорусі та Росії. Триватиме лялькова виставка десять днів – до 30 червня.
  • У Львові діти світловими мечами творитимуть живі картини У Львові діти світловими мечами творитимуть живі картини З 4 липня і до кінця літа у Львівському палаці мистецтв діятиме мультимедійна виставка «Інтерактивний ігровий простір». Виставка складатиметься з 6 інсталяцій, на яких власноруч можна буде створити мультимедійні зображення та звуки і надати їм фактури.
  • У Львові на "Джазовій милі" зберуть кошти на музичні інструменти для дітей У Львові на "Джазовій милі" зберуть кошти на музичні інструменти для дітей У неділю, 15 червня, у рамках IV Міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest, пройде благодійній пробіг «Джазова Миля». Отримані кошти направлять для закупівлі музичних інструментів для Львівської музичної школи №2 імені Миколи Колесси.
  • У Львові влаштують розпродаж джазових вінілів У Львові влаштують розпродаж джазових вінілів У Львові перед входом у галерею «Дзига» влаштують розпродаж вінілових платівок з колекції меломана і музикознавця Сергія Косенка.
  • Український Вудсток цьогоріч пройде на Львівщині Український Вудсток цьогоріч пройде на Львівщині 8-12 липня у селищі Свірж відбудеться щорічний фестиваль «Woodstock Ukraine». В межах фестивалю відбудеться низка майстер-класів: йоги, здорового харчування, капоейри. А також театральні перформанси, виставки, воркшопи та спортивні змагання.
  • У Львові покажуть 9 фільмів про архітектуру У Львові покажуть 9 фільмів про архітектуру 10 червня о 20:00 у рамках проекту Майстерня міста 2014 мистецька формація Wiz-Art проведе показ короткометражних художніх та документальних фільмів про урбаністичні ініціативи міст і тренди в міському плануванні та архітектурі, що підкреслюють мінливу природу міста як безмежного джерела натхнення для кінематографістів.
  • У Львові пройде фестиваль аматорських короткометражок У Львові пройде фестиваль аматорських короткометражок 17-19 червня у Львові проходитиме фестиваль аматорських короткометражних фільмів «Kinopixel».
  • Музиканти з Донецька, Львова і Києва проведуть вечір музичних імпровізацій
Музиканти з Донецька, Львова і Києва проведуть вечір музичних імпровізацій У понеділок, 16 червня, у Брюховичах біля Львова пройде вечір музичних імпровізацій. В Музеї модерної cкульптури Михайла Дзиндри зустрінуться музиканти-імпровізатори з Києва, Львова, Донецька, Івано-Франківська.
  • 200 дівчат у вишиванках та віночках проїхали Львовом на велосипедах 200 дівчат у вишиванках та віночках проїхали Львовом на велосипедах Вже вчетверте поспіль у Львові відбувається щорічний жіночий велопарад. Дрес-код заходу змінюється: минулого року дівчат-учасниць просили одягнути вінтажні сукні, а цього разу учасниці прийшли у вишиванках.
  • Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує На вихідних у Львові завжди багато цікавих подій. Tvoemisto.tv підібрало кілька заходів, на які буде цікаво піти як львів`янам, так і гостям міста.
  • Владика Борис Гудзяк у Львові прочитає лекцію про рок-музику Владика Борис Гудзяк у Львові прочитає лекцію про рок-музику У четвер, 12 червня, президент Українського католицького університету владика Борис Гудзяк прочитає у Львові лекцію про рок-музику.
  • Шестеро львів Шестеро львів'ян – у списку переможців "Коронації слова" Цьогоріч до списку переможців всеукраїнського літературного конкурсу "Коронація слова" потрапило шестеро львів'ян та один мешканець Сопошина, що на Львівщині. Найвищу нагороду – другу премію конкурсу здобув львів’янин Андрій Процайло за роман «Привид безрукого ката».
  • Львів Львів'янка представлятиме Україну на конкурсі «Міс Всесвіт 2014» 5 червня у Києві відбувся конкурс «Міс Україна Всесвіт 2014», на якому визначили дівчину, що представить Україну на конкурсі краси «Міс Всесвіт-2014».
  • У Львові для показу кіно енергію генеруватимуть велосипеди У Львові для показу кіно енергію генеруватимуть велосипеди У понеділок, 9 червня, у Львові в межах всеукраїнського Велодня відбудеться кінопоказ найкращих фільмів з кінофестивалю «Ровер». Під час «Ровера» глядачі з допомогою 10 педальних генераторів видобувають електроенергію для трансляції і таким чином дивляться кіно.
  • У Львові вперше зіграють Урочисту месу Бетховена У Львові вперше зіграють Урочисту месу Бетховена В суботу, 7 червня, вперше у Львові прозвучить Missa Solemniсs – Урочиста меса Людвіга ван Бетховена, яка написана для симфонічного оркестру, органа, мішаного хору, а також чотирьох солістів.
  • Фільм тижня у Львові: «На межі майбутнього» Фільм тижня у Львові: «На межі майбутнього» Цього тижня tvoemisto.tv рекомендує на вихідні фантастичний бойовик «На межі майбутнього».
  • У Львові співатимуть пісні на вірші Лесі Українки, Костенко та Бернса У Львові співатимуть пісні на вірші Лесі Українки, Костенко та Бернса У п’ятницю, 6 червня, відбудеться презентація альбому артистки Першого українського театру для дітей та юнацтва Лесі Шкап’як – «На музику себе перекладу...».
  • 6 найпопулярніших літніх авіарейсів зі Львова 6 найпопулярніших літніх авіарейсів зі Львова Літо – час відпустки у теплих краях. Найпопулярнішими країнами для літнього відпочинку, до яких можна полетіти з Міжнародного аеропорту у Львові є Туреччина, Єгипет, Чорногорія, Греція.
  • Завтра всі охочі можуть оглянути підземелля Костелу єзуїтів у Львові Завтра всі охочі можуть оглянути підземелля Костелу єзуїтів у Львові У п’ятницю, 6 червня, у Львові можна оглянути підземелля колишнього Костелу єзуїтів – Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.
  • На Львівщині скасували ще один фестиваль На Львівщині скасували ще один фестиваль Фестиваль «Славське Рок», який проходив у с. Славське, що на Львівщині, цьогоріч мав відбутись після перерви, однак, за словами організаторів, відкладається до наступного року.
  • У Львові зібрали кошти на електронну дошку про героя Небесної сотні У Львові зібрали кошти на електронну дошку про героя Небесної сотні Друзі героя Небесної сотні Богдана Сольчаника зібрали кошти для встановлення у Львові електронної меморіальної дошки на його честь – з його віршами та фотографіями. Богдан – дослідник та соціолог, який трагічно загинув в Києві на Майдані 20 лютого.
  • Дітям покажуть яскраві львівські історії Дітям покажуть яскраві львівські історії З 7 червня дитячий клуб «Лис Микита» організовує виставку-продаж картин «Маленькі Львівські Історії». Ця підбірка – понад 30 картин таких художників, як Аліса Грейс, Тарас Кеб та Надьожна Кушнір, які будуть особливо цікавими для дітей, оскільки всі роботи надзвичайно яскраві.
  • У Львові переможець арт-конкурсу поїде на вікенд до Кракова У Львові переможець арт-конкурсу поїде на вікенд до Кракова У Львові стартував прийом робіт на арт-конкурс «Квіти в чоботях», який проводиться в місті вже третій рік.
  • Іздрик  у Львові презентує нову збірку «Ab out» Іздрик у Львові презентує нову збірку «Ab out» У четвер, 5 червня, у Львові DrumТиАтр – музичний проект Грицька Семенчука та Юрка Іздрика презентує нові хіти, а сам Іздрик – нові вірші.
  • Заньківчани у Львові презентували "Смак до черешні" Заньківчани у Львові презентували "Смак до черешні" В Національному академічному українському драмтеатрі імені Марії Заньковецької – прем'єра. На камерній сцені презентували виставу польської авторки Агнєшки Осецької "Смак до черешні".
  • Завтра у Львові згадуватимуть одного з творців нової Польщі Завтра у Львові згадуватимуть одного з творців нової Польщі Завтра, 4 червня, в день 25-ї річниці парламентських виборів у Польщі, які започаткували глибокі демократичні зміни у цій країні, у Львові згадуватимуть Яцека Куроня. Цього уродженця Львова поляки вважають видатним лідером демократичної опозиції до 1989 року, а також одним із головних діячів і творців нової Польщі.
  • У Львові на вулиці Стрийській збудують сучасний інтерактивний музей У Львові на вулиці Стрийській збудують сучасний інтерактивний музей Через 6-7 років на території студентського містечка УКУ збудують модерне приміщення музею сакрального та сучасного мистецтва.
  • Віктор Морозов розкаже у Львові про творчість і політику Віктор Морозов розкаже у Львові про творчість і політику Сьогодні, 2 червня, о 18.00 у львівській книгарні «Є», що на проспекті Свободи, 7, Мар’яна Савка проведе публічне інтерв’ю з композитором, співаком та перекладачем (завдяки якому Гаррі Поттер заговорив українською) Віктором Морозовим.
  • Центр міської історії покаже минуле Львова у "цифрі" Центр міської історії покаже минуле Львова у "цифрі" 11 червня в Центрі міської історії, що на вул. академіка Богомольця, 6, відбудеться відкриття виставки "Минуле у "цифрі": місто, історія та цифрові технології". Ця виставка є презентацією та проміжним підсумком цифрових проектів Центру, які пов’язують міську історію, візуальні матеріали та цифрові технології.
  • Фестиваль у Підкамені скасували Фестиваль у Підкамені скасували Цього літа фестивалю «Підкамінь» не буде у зв’язку з подіями на Сході України.
  • Як у Львові святкували День народження "Океану Ельзи" Як у Львові святкували День народження "Океану Ельзи" «І нехай падає дощ, називай місце і час». Місце – стадіон «Арена Львів», 31 травня, останній день весни. Тут, під дощем, під парасолями і дощовиками святкували 20 років гурту «Океану Ельзи».
  • Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Вихідні у Львові насичені різноманітними цікавим подіями. Tvoemisto.tv підібрало кілька подій на цих вихідних, на які буде цікаво піти як львів`янам, так і гостям міста.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!