Новини
  • Заньківчани у Львові презентували "Смак до черешні" Заньківчани у Львові презентували "Смак до черешні" В Національному академічному українському драмтеатрі імені Марії Заньковецької – прем'єра. На камерній сцені презентували виставу польської авторки Агнєшки Осецької "Смак до черешні".
  • Завтра у Львові згадуватимуть одного з творців нової Польщі Завтра у Львові згадуватимуть одного з творців нової Польщі Завтра, 4 червня, в день 25-ї річниці парламентських виборів у Польщі, які започаткували глибокі демократичні зміни у цій країні, у Львові згадуватимуть Яцека Куроня. Цього уродженця Львова поляки вважають видатним лідером демократичної опозиції до 1989 року, а також одним із головних діячів і творців нової Польщі.
  • У Львові на вулиці Стрийській збудують сучасний інтерактивний музей У Львові на вулиці Стрийській збудують сучасний інтерактивний музей Через 6-7 років на території студентського містечка УКУ збудують модерне приміщення музею сакрального та сучасного мистецтва.
  • Віктор Морозов розкаже у Львові про творчість і політику Віктор Морозов розкаже у Львові про творчість і політику Сьогодні, 2 червня, о 18.00 у львівській книгарні «Є», що на проспекті Свободи, 7, Мар’яна Савка проведе публічне інтерв’ю з композитором, співаком та перекладачем (завдяки якому Гаррі Поттер заговорив українською) Віктором Морозовим.
  • Центр міської історії покаже минуле Львова у "цифрі" Центр міської історії покаже минуле Львова у "цифрі" 11 червня в Центрі міської історії, що на вул. академіка Богомольця, 6, відбудеться відкриття виставки "Минуле у "цифрі": місто, історія та цифрові технології". Ця виставка є презентацією та проміжним підсумком цифрових проектів Центру, які пов’язують міську історію, візуальні матеріали та цифрові технології.
  • Фестиваль у Підкамені скасували Фестиваль у Підкамені скасували Цього літа фестивалю «Підкамінь» не буде у зв’язку з подіями на Сході України.
  • Як у Львові святкували День народження "Океану Ельзи" Як у Львові святкували День народження "Океану Ельзи" «І нехай падає дощ, називай місце і час». Місце – стадіон «Арена Львів», 31 травня, останній день весни. Тут, під дощем, під парасолями і дощовиками святкували 20 років гурту «Океану Ельзи».
  • Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Вихідні у Львові насичені різноманітними цікавим подіями. Tvoemisto.tv підібрало кілька подій на цих вихідних, на які буде цікаво піти як львів`янам, так і гостям міста.
  • У Львові відкрили нову галерею сучасного мистецтва У Львові відкрили нову галерею сучасного мистецтва Галерея сучасного мистецтва відкрилась на площі у 360 квадратних метрів в клубі студентського містечка Українського католицького університету, що на вулиці Козельницькій,2а. Першою виставкою галереї став проект «Ребрендінг-Надбанні хрести», підготовлений спільно Католицьким університетом та Львівською академією мистецтв.
  • Львів буде Культурною столицею Європи ще до вступу України в ЄС Львів буде Культурною столицею Європи ще до вступу України в ЄС Львів вперше є офіційним партнером польського Вроцлава, який здобув статус «Культурна столиця Європи-2016». «Тепер ми маємо спільні з Вроцлавом проекти до реалізації з 2014 до 2016 року», – повідомила tvoemisto.tv заступник начальника управління культури Львівської міської ради Ірина Магдиш.
  • Фільм тижня у Львові: "Чаклунка" Фільм тижня у Львові: "Чаклунка" Цього тижня tvoemisto.tv рекомендує на вихідні пригодницьке фентезі "Чаклунка".
  • У Львові збиратимуть кошти на оновлення сцени театру Заньковецької У Львові збиратимуть кошти на оновлення сцени театру Заньковецької В червні у Львові розпочнуть серію благодійних заходів, аби зібрати кошти на заміну старої дерев’яної підлоги на великій сцені Національного театру імені Марії Заньковецької. Стартують 15 червня з концерту, на якому виступлять співаки Павло Табаков, Брія Блессінг, Ірина Федишин та Оксана Муха, скрипаль Олександр Божик та інші. Пісні виконуватимуться у супроводі оркестру театру.
  • У Львові просто неба читатимуть твори польською та їдишем У Львові просто неба читатимуть твори польською та їдишем 29 травня о 20:30 у Львові в сквері між вулицями М. Заньковецької та Лисенка (поруч із костелом святого Антонія) молоді львівські поети, художники та дослідники читатимуть твори Збіґнєва Герберта, Дебори Фоґель та Леопольда Стаффа українською, польською мовами та їдишем.
  • На концерт «Океану Ельзи» львів’ян просять приходити завчасно На концерт «Океану Ельзи» львів’ян просять приходити завчасно У суботу, 31 травня, на стадіоні «Арена Львів» відбудеться концерт гурту "Океан Ельзи" під назвою "20 років разом". Початок концерту заплановано на 20:00.
  • Музичне літо у Львові: топ-10 подій Музичне літо у Львові: топ-10 подій Вже зовсім скоро – літо, а це означає, що слід планувати відпустку. У нашому місті стільки всього відбувається: концерти, фестивалі, перформанси, свята! Аби нічого не пропустити, tvoemisto.tv зібрало для вас найцікавіші та наймузичніші події, які відбудуться у Львові та поблизу.
  • Дітям у Львові покажуть фільми Чарлі Чапліна Дітям у Львові покажуть фільми Чарлі Чапліна З 29 травня до 1 червня у Львові триватиме «Чілдрен кінофест» – перший щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків. Спеціальною подією першого дитячого кінофесту стане ретроспектива фільмів Чарлі Чапліна, приурочена до 125-річчя від Дня народження генія німого кіно.
  • Для проведення Свята музики у Львові збирають гроші на Спільнокошті Для проведення Свята музики у Львові збирають гроші на Спільнокошті 21 червня у Львові вдруге пройде Свято музики. Організатори приурочили його до дня літнього сонцестояння. Саме тоді весь світ відзначає День музики.
  • Дівчата з фрік-кабаре у Львові декламуватимуть Шекспіра Дівчата з фрік-кабаре у Львові декламуватимуть Шекспіра 7 червня о 19:00 у Львові в Національному академічному драматичному театрі імені Марії Заньковецької відбудеться вже другий концерт київської групи "Dakh Daughters".
  • На подвір На подвір'ї УКУ до фестивалю "Вітер На-Дії" встановлять наметове містечко 10-13 липня 2014 року у Львові проходитиме всеукраїнський фестиваль єдиного молодіжного простору "Вітер На-Дії".
  • Львів’ян запрошують презентувати та куштувати наливки Львів’ян запрошують презентувати та куштувати наливки 8 червня у Львові відбудеться Перший міський конкурс наливок. Мета конкурсу – відновлення традицій приготування наливок, які притаманні Галичині впродовж багатьох сотень років.
  • У Львові симфонічний оркестр зіграє хіти Metallica та Radiohead У Львові симфонічний оркестр зіграє хіти Metallica та Radiohead У Львівському театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької 16 червня представлять нову програму рок-хітів у виконанні камерного гурту симфонічного оркестру «Résonance». Оркестр виконає музику гуртів Radiohead, Linkin Park, Metallica, Aerosmith тощо.
  • У Львові приготують гала-вечерю за особливими галицькими рецептами У Львові приготують гала-вечерю за особливими галицькими рецептами 27-29 червня у Львові пройде III гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці». Під час фестивалю готуватимуть львівські страви та частуватимуть ними. Метою «Львова на тарілці» є збереження та розвиток галицьких кулінарних традицій.
  • Для дітей у Львові проведуть свято з концертами та морозивом Для дітей у Львові проведуть свято з концертами та морозивом До Дня захисту дітей на Левандівці проведуть святковий захід «На Повітряній більше дітей», під час якого відбудеться концерт дитячих творчих колективів, свято морозива та виставка фотографій жителів району.
  • Документальний фільм про Майдан покажуть у Львові Документальний фільм про Майдан покажуть у Львові У четвер, 29 травня, у Львові відбудеться прем’єра документального фільму про зимові події у Києві «… і словом душу прокричать…» листи з Майдану». Показ розпочнеться о 18:00 у Палаці мистецтв.
  • У Львові втретє пройде урбаністичний проект «Майстерня міста» У Львові втретє пройде урбаністичний проект «Майстерня міста» З 6 до 30 червня у Львові вже третій рік поспіль в рамках проекту GIZ «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» відбуватиметься урбаністично-культурна ініціатива «Майстерня міста».
  • У Львові для дітей проведуть театральний фестиваль "Казка в гаю" У Львові для дітей проведуть театральний фестиваль "Казка в гаю" Цими вихідними, 31 травня – 1 червня, відбудеться ХІ Театральний фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казка у гаю». Фестиваль триватиме з 13.00 до 19.00 год.
  • "Океан Ельзи" дасть у Львові концерт на День Незалежності "Океан Ельзи" дасть у Львові концерт на День Незалежності Зважаючи на численні прохання фанів, 24 серпня – у День Незалежності України гурт "Океан Ельзи" дасть у Львові концерт. Про це tvoemisto.tv повідомили організатори, компанія SUSY Production.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Вихідні у Львові насичені різноманітними цікавим подіями. Tvoemisto.tv підібрало кілька подій на цих вихідних, на які буде цікаво піти як львів`янам, так і гостям міста.
  • П’ять львівських будинків з легендами П’ять львівських будинків з легендами Львівські будинки цікаві не тільки майстерною роботою архітекторів, а й своїми легендами. У багатьох з них відбувалися таємничі події та навіть з’являлися привиди.
  • Форум видавців у Львові цього року присвятять культурі, демократії і жінкам Форум видавців у Львові цього року присвятять культурі, демократії і жінкам 21-ий Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові» пройде 10-14 вересня цього року. Окрім традиційного книжкового ярмарку та видавничого бізнес-форум, організатори запланували ряд спеціальних проектів: Фестиваль короткого оповідання до 150-річчя від дня народження Михайла Коцюбинського, акції проекту «Львів – місто літератури», ніч поезії і музики нон-стоп тощо.
  • Фільм тижня у Львові: «Годзілла» Фільм тижня у Львові: «Годзілла» Цього тижня tvoemisto.tv рекомендує на вихідні фантастичний бойовик «Ґодзілла». Він описує події, які відбулись після того, як люди випадково розбудили гігантське древнє створіння, що постало з морських глибин після невдалого випробування атомної зброї.
  • Бруно Шульца на Львівщині вшанують факельною ходою Бруно Шульца на Львівщині вшанують факельною ходою 26-30 травня у Дрогобичі біля Львова пройде шостий фестиваль імені відомого письменника Бруно Шульца. У програмі святкування запланований факельний похід місцями Бруно Шульца з читанням фрагментів з його поетичної прози.
  • У Львові на Food Film Fest покажуть смачні короткометражки У Львові на Food Film Fest покажуть смачні короткометражки 13-15 червня у Львові пройде фестиваль Food Film Fest. В його межах у львівському Палаці мистецтв покажуть 22 короткометражки про їжу.
  • У Львові, прийшовши на концерт, діти зможуть знятись у телепрограмі У Львові, прийшовши на концерт, діти зможуть знятись у телепрограмі 1 червня о 16:00 перед входом у Парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького до Дня захисту дітей проведуть святковий концерт для маленьких львів’ян.
  • Львівських споттерів запрошують в аеропорт – пити каву і фотографувати літаки Львівських споттерів запрошують в аеропорт – пити каву і фотографувати літаки 29 травня у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відбудеться «Споттінг з філіжанкою кави» – тут можна буде спостерігати за тим, як сідають літаки та фотографувати їх.
  • На Велодень у Львові буде веломарафон і пікнік На Велодень у Львові буде веломарафон і пікнік 31 травня Львів долучиться до всеукраїнського Велодня. Цього року Велодень буде благодійним: учасники велопараду зможуть зробити пожертви для Навчально-реабілітаційного центру «Джерело». Кошти підуть на довезення на навчання дітей та молоді з особливими потребами.
  • У Львові покажуть "Колекцію бажань" Ольги Погрібної-Кох У Львові покажуть "Колекцію бажань" Ольги Погрібної-Кох З 21 травня по 8 червня у Львові в галереї "Зелена канапа" стартує виставка Ольги Погрібної-Кох "Колекція бажань". Цей малярський проект – це фіксований перелік локальних явищ та подій, котрі відбуваються з особистістю, як наслідок її власних бажань.
  • На Личакові відновлять надгробок польського революціонера. Фото На Личакові відновлять надгробок польського революціонера. Фото На Личаківському цвинтарі розпочинають черговий етап реставрації надгробків та їх елементів у межах українсько-польського проекту «Збереження спільної культурної спадщини».
  • У Шевченківсьому гаю діти розмальовуватимуть піч У Шевченківсьому гаю діти розмальовуватимуть піч З 31 травня до 1 червня у Музеї народної архітектури та побуту (Шевченківський гай) пройде ХІ театральний фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казка у гаю». Тут дітям розповідатимуть українські казки, а професійні актори покажуть дітям вистави.
  • Для львівських діток відкриють хатинку Мумі-тролів Для львівських діток відкриють хатинку Мумі-тролів З 31 травня по 1 червня у Львові, в дворику на вул. Лемківській, 15а, відчинить двері хатинка Мумі-тролів. Казкові персонажі запрошують в гості дітей, аби разом відсвяткувати 100-річчя своєї літературної "мами" Туве Янссон.
  • У Львові видадуть книгу про галицьку вегетаріанську кухню У Львові видадуть книгу про галицьку вегетаріанську кухню У Львові до кінця року видадуть книгу про галицьку вегетаріанську кухню, написану ще 1901 року Ромуальдою Тарнавською, дружиною лікаря і власника санаторію в Косові (Івано-Франківська область) Аполінарія Тарнавського. Книга «Косівська вегетаріанська їжа» вже перекладена з польської.
  • Стінописи у 4 храмах Львова відновлять за польські кошти Стінописи у 4 храмах Львова відновлять за польські кошти Міністерство культури та національної спадщини Польщі профінансує реставраційні роботи у чотирьох храмах Львова. Роботи виконуватимуть спільно українські та польські реставратори у межах українсько-польського проекту «Збереження спільної культурної спадщини».
  • На Alfa Jazz Fest українські музиканти виступлять разом з іноземними. Програма На Alfa Jazz Fest українські музиканти виступлять разом з іноземними. Програма IV Міжнародний Alfa Jazz Fest анонсував офіційну програму джазового фестивалю, який цього року проходитиме у Львові з 12 до 15 червня.
  • Як звучав Львів у День вуличних музикантів. ВІДЕО Як звучав Львів у День вуличних музикантів. ВІДЕО Кожних вихідних, та й навіть у будні дні, на вулицях Львова можна зустріти багатьох вуличних музикантів. Однак сьогодні їх було особливо багато, оскільки саме 17 травня вони святкують своє свято - День вуличних музикантів.
  • Конгрес Галицької кухні цього року пройде в Канаді Конгрес Галицької кухні цього року пройде в Канаді Конгрес галицької кухні 2014 року пройде у Канаді. Там говоритимуть про особливості кухні в Галичині, а також вчергове вручать медалі послів галицької кухні.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Вихідні у Львові насичені різноманітними цікавим подіями. Tvoemisto.tv підібрало кілька подій на цих вихідних, на які буде цікаво піти як львів`янам, так і гостям міста.
  • 6 тез від Ірини Магдиш про культуру у Львові 6 тез від Ірини Магдиш про культуру у Львові Про майбутнє львівських бібліотек, про те, які пам'ятники повинні бути у Львові, про простір для НЕтуристів і співвідповідальність людей і влади 15 травня в ефірі tvoemisto.tv розповіла менеджер культурних проектів, перекладач, заступник начальника управління культури Львівської міськради Ірина Магдиш.
  • На автоперегони у Львові обіцяють привезти автопарк Януковича На автоперегони у Львові обіцяють привезти автопарк Януковича Наприкінці червня до Львова на фестиваль "Леополіс Гран-прі" мають привести ретромашини зі всього світу. З цієї нагоди автофани вирушають до Варшави, щоб запросити сусідів на автоперегони.
  • Завтра Львів заполонять вуличні музики Завтра Львів заполонять вуличні музики 17 травня – День вуличних музикантів. Разом із Вільнюсом і Тбілісі, Ригою та Амстердамом, Копенгагеном та іншими містами Європи вулична музика охопить також вулиці Києва, Івано-Франківська, Дніпропетровська та Львова.
  • Фільм тижня у Львові: «Готель «Гранд Будапешт» Фільм тижня у Львові: «Готель «Гранд Будапешт» Цього тижня tvoemisto.tv рекомендує на вихідні пригодницько-кримінальну комедію «Готель «Гранд Будапешт».
  • На вихідних музеї Львова відкриють свої фонди. Програма На вихідних музеї Львова відкриють свої фонди. Програма Цими вихідними, 17-18 травня, до Міжнародного дня музеїв львівські заклади підготували особливі виставки, експозиції та перформенси. Усі заходи у музеях Львова об’єднані у проекті «Музика львівських музеїв».
  • Премію Кривенка вперше вручили за публікації у Facebook Премію Кривенка вперше вручили за публікації у Facebook Сьогодні, 15 травня, у Львові вручили премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці». Її одинадцятою лауреаткою стала Христина Бердинських завдяки своєму унікальному інформаційному проекту «Єлюди».
  • "Заньківчани" покажуть у Львові прем "Заньківчани" покажуть у Львові прем'єру про Анну Ярославну 17 травня о 18:00 у львівському драматичному театрі імені Марії Заньковецької відбудеться прем’єра історичної драми «Ярославна – королева Франції». Постановку здійснює режисер Алла Бабенко, а в ролі Анни Ярославни можна буде побачити Олександру Люту і Альбіну Сотникову.
  • У Львові з’являться графіті із зображенням європейських міст У Львові з’являться графіті із зображенням європейських міст 17 травня з нагоди святкування Дня Європи у Львові зустрінуться художники з європейських міст-побратимів. Під час зустрічі митці зображатимуть свої міста на 47-метровій стіні на трамвайній зупинці «Русалка Дністрова».
  • На вихідних львів На вихідних львів'яни зможуть безкоштовно піти у музей. Програма На 17 та 18 травня львівські музеї підготували для мешканців та гостей міста різноманітні виставки, експозиції, перформенси.
  • Андрухович презентує виставу про шахрая, якого спалили на площі Ринок Андрухович презентує виставу про шахрая, якого спалили на площі Ринок Особливу вуличну медіа-виставу за однойменним оповіданням Юрія Андруховича «Альберт, або найвища форма страти» покажуть у Львові 29 травня на відкритому майданчику площі Музейної біля Домініканського собору. На глядачів чекає музика у поєднанні із драматургією.
  • У Львові активісти Майдану гратимуть у "Що?Де?Коли?" У Львові активісти Майдану гратимуть у "Що?Де?Коли?" Завтра, 14 травня, о 19:00 у Львові в Анти-кафе "CoMMuna", що на вул. Галицькій, 1, активісти Майдану гратимуть у Що?Де?Коли? Подія відбувається в рамках циклу інтелектуальних ігор у Львові.
  • Львів Львів'ян навчатимуть їдишу та покажуть фільми про галицьких єреїв 15-19 травня у Львові відбудеться фестиваль «Дні Їдишу та єврейської культури». Львів’янам розкажуть про цю мову та покажуть фільм про останнього мовця їдишем у Львові Бориса Дорфмана.
  • У Львові пройде аукціон картин – гроші віддадуть на підтримку армії У Львові пройде аукціон картин – гроші віддадуть на підтримку армії 20 травня у Львові проведуть аукціон з продажу робіт художниці-дизайнера Ніни Бабіч, її картини створені на тему «Допомога українській армії».
  • У Львові намалювали графіті для матерів У Львові намалювали графіті для матерів У Львові біля драматичного театру імені Лесі Українки до Дня матері розфарбували стіну старої котельні. Малюнок виконав Його виконав студент Львівського державного коледжу декоративного та ужиткового мистецтва імені Івана Труша Андрій Савчишин.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!