Новини
  • У Львові просто неба відбудеться Свято музики У Львові просто неба відбудеться Свято музики 21 червня, у день літнього сонцестояння у Львові просто неба – на вулицях, площах, у скверах та парках, відбудеться Свято музики.
  • До Львова приїдуть кельнери з Києва та Одеси До Львова приїдуть кельнери з Києва та Одеси Через два тижні, 21 травня, у Львові святкуватимуть День кельнера. Цього дня ресторатори разом із відомими львів'янами попрацюють офіціантами (кельнерами), аби у такий спосіб привітати людей цього фаху. Крім того, до міста приїдуть кельнери з Києва і Одеси, аби допомогти львівським колегам у роботі.
  • Цьогоріч на Дитячому фестивалі у Львові заплановано понад 400 подій Цьогоріч на Дитячому фестивалі у Львові заплановано понад 400 подій 15-18 травня у Львові пройде Дитячий фестиваль від організаторів Форуму видавців.
  • Премію Кривенка-2014 отримає засновниця проекту «Єлюди – Maidaners» Премію Кривенка-2014 отримає засновниця проекту «Єлюди – Maidaners» Одинадцятою лауреаткою премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» стала журналістка Христина Бердинських – засновниця соціального проекту «Єлюди – Maidaners», присвяченого портретам простих учасників Євромайдану.
  • Встановлено причину пожежі російського центру у Львові Встановлено причину пожежі російського центру у Львові Причиною пожежі могло бути замикання старої електропроводки, заявив у коментарі Радіо Свобода начальник ГУ МВС у Львівській області Дмитро Загарія. «Це не був підпал. Зараз на місці працює слідчо-оперативна група», – наголосив він.
  • Завтра на львівській ратуші вивісять прапор з Майдану Завтра на львівській ратуші вивісять прапор з Майдану Завтра, 3 квітня, на фасаді ратуші буде розміщено національний прапор України, який під час акцій протесту в Києві на Майдані був понищений. Прапор до Львова привіз активний учасник Євромайдану, відомий художник Лев Скоп.
  • З 1 травня водії можуть не включати фари вдень З 1 травня водії можуть не включати фари вдень З 1 травня в світлий час доби водії в Україні можуть не включати фари .
  • Через новобудови Львів може потрапити до «чорного списку» ЮНЕСКО Через новобудови Львів може потрапити до «чорного списку» ЮНЕСКО Навколо недобудованого житлового комплексу на вул. Личаківській, 33а, півроку не вщухають скандали. Елітна багатоповерхівка затуляє собою панораму історичного центру міста.
  • На параді до Дня Львова діти виведуть свою «військову техніку» На параді до Дня Львова діти виведуть свою «військову техніку» Завтра, 3 травня, центром Львова пройде святковий парад, у якому візьмуть участь майже 1600 людей. Традиційно парад розпочнеться з площі Адама Міцкевича, пройде проспектом Свободи, вулицею Памви Беринди та вийде на площу Ринок.
  • Найбільше туристів приїжджає до Львова на травневі свята Найбільше туристів приїжджає до Львова на травневі свята Українці люблять приїжджати до Львова у святкові дні, особливо на травневі свята.
  • Львів Львів'яни просять мера відмовитися від гучних святкувань Дня міста Активна громадськість Львова звернулася до міського голови Андрія Садового з пропозицією скасувати або внести зміни до програми святкування Дня міста.
  • Львів’янам покажуть кактуси, яким понад 30 років Львів’янам покажуть кактуси, яким понад 30 років До 11 травня львів’яни можуть помилуватися понад двома сотнями видів кактусів в еколого-натуралістичному центрі.
  • У Львові дві ночі показуватимуть мікрометражні фільми У Львові дві ночі показуватимуть мікрометражні фільми 2 та 3 травня у нічній програмі "Флюгерів Львова" після концертів відбуться покази "дуже коротких фільмів" 16-го Міжнародного кінофестивалю "Très Courts". Цей фестиваль водночас проходить у 108 містах 28 країн світу. Цього року до кінофестивалю приєдналася й Україна.
  • Найрезонансніші нові фільми Іспанії вже у Львові. Програма Найрезонансніші нові фільми Іспанії вже у Львові. Програма З 30 квітня до 4 травня у Львівському палаці мистецтв триває Тиждень іспанського кіно. Глядачам пропонують іспанські стрічки, які відзначені міжнародними кінофорумами та найбільшими іспанськими нагородами.
  • «Людей епохи Шевченка» розмістили у Парку культури у Львові «Людей епохи Шевченка» розмістили у Парку культури у Львові У Львові стартував оригінальний культурний проект «Людина епохи Шевченка» – в парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького встановили величезні банери, де зображені люди, які жили з Шевченком в одну епоху.
  • На Сихові у Львові пройдуть святкування День міста. Програма
  • У Львові відзначать канонізацію двох пап. Програма У Львові відзначать канонізацію двох пап. Програма 4-5 травня Львівська архиєпархія УГКЦ, спільно з управлінням внутрішньої політики Львівської міської ради, видавництвами «Свічадо» і «Місіонер», запланувала урочистості з нагоди канонізації папи Івана Павла ІІ і папи Івана ХХІІІ.
  • У Львові чотири дні святкуватимуть День міста. Програма У Львові чотири дні святкуватимуть День міста. Програма Цього року святкування Дня міста у Львові триватиме чотири дні - з 1 до 4 травня.
  • Львівський театр готує прем’єру – казковий урок англійської для дітей Львівський театр готує прем’єру – казковий урок англійської для дітей У Першому українському театрі для дітей та юнацтва готуються до прем’єри вистави «Beautiful Карпати». Вона орієнтована на найменших глядачів– дітей віком від 4 років. Вивчаємо англійську разом – жанр вистави визначений режисером, тож батьки та діти зможуть провести казковий урок у театрі і разом вивчити нові слова.
  • 9 травня у Львові покажуть одяг з принтом "Цілуйтесь і не буде війни" 9 травня у Львові покажуть одяг з принтом "Цілуйтесь і не буде війни" У п'ятницю, 9 травня, в Державному природознавчому музеї НАНУ, що на вул. Театральній, 18, львівська дизайнерка з Закарпаття Ольга Стеблак покаже сюрреалістичну колекцію "INTRO". Дизайнерка представить одяг з візуальними цитатами львівського художника Володимира Костирка та поетичними цитатами поета Богдана-Ігора Антонича.
  • У травні у Львові обіцяють відкрити оглядовий майданчик Ратуші У травні у Львові обіцяють відкрити оглядовий майданчик Ратуші До 15 травня на оглядовому майданчику Ратуші знову з'являться туристи.
  • У Львові оберуть найкрасивішу студентку У Львові оберуть найкрасивішу студентку 29 квітня о 22:00 представниці вишів Львова будуть змагатися за почесне звання та корону "Студентської Міс Львова-2014". А перможниця регіонального відбору вже восени представить наше місто на національному конкурсі «СтудМіс України».
  • Куди піти у Львові на День міста. Програма Куди піти у Львові на День міста. Програма День міста Львова, який цьогоріч святкуватимуть з 1 по 4 травня, урізноманітнять культурними та розважальними заходами. Зокрема, традиційну святкову ходу обіцяють доповнити несподіваними персонажами, а її родзинкою стане дитяча колона.
  • Дні Баха у Львові: 8 концертів зіграють у храмах та музеях. Розклад Дні Баха у Львові: 8 концертів зіграють у храмах та музеях. Розклад У травні стартують Дні музики Баха у Львові. Впродовж місяця почути твори німецького композитора можна буде у храмах та музеях Львова.
  • Віолончеліст зі Швейцарії гратиме у Львові твори Вівальді та Чайковського Віолончеліст зі Швейцарії гратиме у Львові твори Вівальді та Чайковського Твори двох великих композиторів, чия музика належить до «золотого фонду» світової класики, а саме Антоніо Вівальді і Петра Чайковського, звучатимуть у Львівській філармонії у середу, 30 квітня о 19:00 у виконанні Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова», соліста-віолончеліста Дениса Северіна (Швейцарія) та соліста-скрипаля Кирила Шарапова (Київ).
  • У Львові презентують книгу з іспитом совісті для бізнес-лідера У Львові презентують книгу з іспитом совісті для бізнес-лідера 28 квітня в Українському католицькому університеті відбудеться презентація україномовного перекладу видання «Покликання лідера бізнесу» за участю співавтора декана факультету соціальних наук Папського університету св. Томи Аквінського в Римі професора Гелен Елфорд. Після презентації відбудеться дискусія про покликання бізнес-лідерів та соціальну місію підприємництва.
  • Гроші сім’ям загиблих майданівців зберуть на «тихому» аукціоні у Львові Гроші сім’ям загиблих майданівців зберуть на «тихому» аукціоні у Львові До 16 травня у Львівській обласній філармонії триває благодійна виставка картин львівської художниці Наталії Савки «Вимріяне». Під час експозиції триватиме так званий «тихий» аукціон. Кошти, які на ньому зберуть, передадуть сім’ям двох загиблих майданівців – Миколи Паньківа та Андрія Дигдаловича.
  • Rock-H у Львові презентує новий альбом Rock-H у Львові презентує новий альбом Сьогодні, 25 квітня, відомий український рок-гурт із Закарпаття презентуватиме свій новий альбом.
  • Найцікавіші події на вихідних у Львові Найцікавіші події на вихідних у Львові У Львові щодня відбувається так багато унікальних та цікавих виставок, спектаклів, майстер-класів та кінопрем'єр, що дуже легко заплутатись. Що вже говорити про вихідні! Аби ви не пропустили нічого цікавого, оригінального чи неповторного Tvoemisto.tv пропонує свої рекомендації щодо того, як провести теплі і сонячні 26-27 квітня. Цього разу у Львові – артхаусне австрійське кіно, зіркові фото у небі та на землі, яскраві квіти, смачна і корисна їжа та багато-багато блакитних книжок.
  • Львівський вокзал фактично заблокований через ДТП Львівський вокзал фактично заблокований через ДТП На вулиці Городоцькій в напрямку центру і в напрямку виїзду з міста – затор. Він утворився через ДТП на кільці вул. Чернівецької (виїзд з залізничного вокзалу).
  • У Львові ляльки-мотанки присвятили Євромайдану та єднанню України У Львові ляльки-мотанки присвятили Євромайдану та єднанню України У Палаці мистецтв у Львові стартував арт-проект «ETHNO’лялька». Тут можна побачити більше сотні авторських ляльок з різних матеріалів від майстрів з усієї України. Деякі митці присвятили свої роботи політичній тематиці. Зокрема, тут є лялькові композиції «Схід і Захід разом» та «Ми з Євромайдану».
  • У Карпатах очікують наплив туристів через напругу в Криму У Карпатах очікують наплив туристів через напругу в Криму Оскільки ситуація в Криму зараз нестабільна і туристам там не зовсім безпечно, прихильники відпочинку в Україні цього літа їхатимуть у Карпати. Таку думку висловила заступник директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА Оксана Погорілко.
  • На Гаражному розпродажі будуть знижки на "блакитні" книжки На Гаражному розпродажі будуть знижки на "блакитні" книжки 26 квітня у Львові відбудеться ІІІ Гаражний розпродаж. Його особливістю стане те, що тут продаватимуть книжки. Частину коштів, які отримають від продажу, віддадуть на облаштування спортивного майданчика у львівській школі-інтернаті, де навчаються діти з аутизмом.
  • Для України придумали нове гасло, а для Львова – піктограму Для України придумали нове гасло, а для Львова – піктограму Цього тижня у Києві презентували новий туристичний бренд для України, який включає в себе цілу візуальну та смислову концепцію з презентації та позиціонування України в туристичній та інших галузях. Новим гаслом для нашої країни стане «Ukraine: It’s all about U». Крім того, автори запропонували Львову оригінальну піктограму для створення образу міста.
  • Топ музичних подій травня у Львові Топ музичних подій травня у Львові На травень у Львові традиційно заплановано багато фестивалів та концертів. Цього року найбільш масштабні музичні події травня – це фестивалі «Флюгери Львова», «Віртуози» та концерт з нагоди 20-річчя гурту «Океану Ельзи».
  • У Львівській опері звучатиме музика з «Гаррі Поттера» та «Матриці» У Львівській опері звучатиме музика з «Гаррі Поттера» та «Матриці» 26 травня о 19:00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької в межах туру містами України виступить з концертом київський симфонічний оркестр «Lords of the Sound». У програмі – підбірка кращих саундтреків з найвідоміших фільмів сучасності.
  • Парки біля замків Львівщини не доглядатимуть садівники Парки біля замків Львівщини не доглядатимуть садівники Цьогоріч парки замків Львівської національної галереї мистецтв не доглядатимуть професійні садівники. Відсутність садівників буде найбільшою проблемою для трьох замків — Золочівського, Олеського та Підгорецького.
  • У Шевченківському гаю в неділю буде літургія та святковий ярмарок У Шевченківському гаю в неділю буде літургія та святковий ярмарок У неділю, 27 квітня, у Львові в Музеї народної архітектури і побуту (Шевченківський гай) пройде VI фестиваль «Україна святкує Воскресіння разом». Він розпочнеться з Архиєрейської літургії об 11:00 в храмі Премудрості Божої, яку проведе Владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ.
  • У центрі Львова з У центрі Львова з'явилося два патріотичних серця У Львові на проспекті Чорновола, навпроти готелю "Львів", встановили два серця жовтого та блакитного кольорів. Автором ідеї цієї інсталяції є власники ресторану, який розташований поруч, однак чому і навіщо її встановили наразі не пояснюють – зберігають інтригу до презентації, яка запланована на кінець тижня.
  • «Бумбокс» у Львові презентує «навколоджазову» програму «Бумбокс» у Львові презентує «навколоджазову» програму Незважаючи на непросту ситуацію в країні, фестиваль Alfa Jazz Fest таки відбудеться у Львові з 12 по 15 червня. На трьох фестивальних сценах виступить понад 100 музикантів з 12 країн світу. Родзинкою фестивалю стане участь неджазового гурту «Бумбокс», який презентує на закритті фестивалю спеціально підготовану «навколоджазову» програму.
  • Розклад Великодніх богослужінь у храмах Львова Розклад Великодніх богослужінь у храмах Львова Завтра, 19 квітня, львів’яни понесуть освячувати великодні кошики у храми міста.
  • На зупинках транспорту у Львові з’являться книжкові полиці На зупинках транспорту у Львові з’являться книжкові полиці Львів’яни збирають книжки для буккросингу на зупинках громадського транспорту.
  • У центрі Львова працює Великодня майстерня У центрі Львова працює Великодня майстерня Сьогодні о 15:30 годині волонтери Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва міста Львова проведуть майстер-клас з виготовлення листівок у техніці «скрапбукінг».
  • У Львові перестав працювати квітковий годинник У Львові перестав працювати квітковий годинник Львівський квітковий годинник не працює – його відключили від світла.
  • У Львові просто неба відкрили галерею писанок У Львові просто неба відкрили галерею писанок У Львові відкрили галерею мистецьких писанок просто неба перед Домініканським собором.
  • Від сьогодні знизиться спецмито на імпортні авто Від сьогодні знизиться спецмито на імпортні авто З 15 квітня Україна має на третину знизити спецмита на імпортні автомобілі.
  • Куди піти у Львові на Великдень. Програма святкувань Куди піти у Львові на Великдень. Програма святкувань Щороку до Великодня у Львові організовують багато цікавих тематичних заходів, безліч атракцій, майстер-класів та фестивалів.
  • Як правильно говорити з дитиною про гроші Як правильно говорити з дитиною про гроші Сьогодні багато батьків розуміють, що завдання мам і тат полягає не тільки в тому, щоб прищепити дитині гарні загальнолюдські якості, але і в тому, щоб навчити її бути успішною, самостійною, фінансово незалежною. А це значить - вчасно познайомити дитину з грошима, навчити правильно з ними поводитися, знати їм ціну і бути бережливими, але не переоцінювати при цьому їх значення.
  • Завтра вулицями Львова пройде Хресна хода Завтра вулицями Львова пройде Хресна хода Організовують захід отці-францисканці спільно з Латинським кафедральним собором.
  • У центрі Львова розмальовуватимуть писанки У центрі Львова розмальовуватимуть писанки 16 квітня о 13:00 годині на площі Ринок студенти львівських вишів будуть розмальовувати писанки до Великодня. Окрім цього професійні писанкарі з Львівської академії мистецтв проведуть майстер-класи з розпису.
  • Завтра львів Завтра львів'ян запрошують на "Страсті Христові" Завтра, 15 квітня, у Домініканському соборі (пл. Музейна, 1) відбудеться концерт «Страсті Христові».
  • Львівські школярі вчитимуться в кінотеатрах Львівські школярі вчитимуться в кінотеатрах Школярам Львова проведуть альтернативний урок історії у кінотеатрах.
  • У Львові на Сихові з’явився стріт-арт У Львові на Сихові з’явився стріт-арт В неділю, 13 квітня, біля музичної школи №5 (вул.Хуторівка, 28) відбулось відкриття культурного проекту «Сихів: Urban Motion».
  • У Львові відкрилася Великодня майстерня У Львові відкрилася Великодня майстерня Цього тижня на Великодньому Ярмарку не вмикатимуть музику і не продаватимуть слабоалкогольних напоїв. Щодня, з 12:00 до 19:00 год на площі біля Оперного театру працюватиме Великодня майстерня.
  • Львів Львів'ян запрошують на Великодній фестиваль. Програма 27 квітня у Шевченківському гаю вшосте пройде Великодній фестиваль, який цього року проходитиме під гаслом «Україна святкує Воскресіння разом».
  • Для водіїв Львова ввели нову заборону Для водіїв Львова ввели нову заборону Державна автомобільна інспекція України заборонила паркування автомобілів під кутом до проїжджої частини. Про це заявив начальник департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко.
  • Бензин на Львівщині подорожчав на 8% Бензин на Львівщині подорожчав на 8% Споживчі ціни на бензин А-95 в Україні з 1 по 10 квітня в середньому зросли на 8,1% - до 14,16 гривень за літр.
  • Львів’янам порадили як захистити авто від крадіжки Львів’янам порадили як захистити авто від крадіжки Міліція рекомендує автовласникам з усією відповідальністю віднестись до безпеки не лише за кермом, але й до самого авто.
  • На вихідних львів На вихідних львів'янкам розкажуть рецепти пасок 13-21 квітня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» (вул. Чернеча Гора, 1) відбудеться родинне свято «Великдень у Гаю».
  • Львів Львів'ян запрошують долучитися до "Кіно-традиції" Сьогодні, 11 квітня, у театральному центрі "Слово і голос" відбудеться проект «КІНО-ТРАДИЦІЯ».
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!