Новини
  • Львівська залізниця запровадила продаж квитків на зимовий ретро-потяг
Львівська залізниця запровадила продаж квитків на зимовий ретро-потяг Зважаючи на численні прохання та звернення пасажирів, залізничники до складу зимового ретро-потяга додали ще два вагони, тож тепер їх курсуватиме вже чотири, та організували продаж квитків.
  • Бізнес в Україні перевірятимуть лише раз на рік: опублікований план перевірок Бізнес в Україні перевірятимуть лише раз на рік: опублікований план перевірок Мінекономрозвитку затвердило план комплексних перевірок підприємств на 2016 рік, який передбачає суттєве поліпшення умов для роботи бізнесу. Із нового року кілька органів державного нагляду (контролю) зможуть перевіряти підприємство тільки одночасно, а не по черзі, як це було раніше. Про це інформує прес-служба відомства.
  • Що варто знати, купуючи житло в новобудові. Поради юриста Що варто знати, купуючи житло в новобудові. Поради юриста З кожним роком у Львові більшає кількість новобудов, де мешканцям пропонується придбати власне житло. Про те, як вберегти себе, купуючи квартири на первинному ринку нерухомості, на що слід звернути увагу, та які документи слід перевірити перед тим, як поставити свій підпис під договором, Tvoemisto.tv розповіла юрист ТОВ «Юридична компанія «Лігалейд» Тетяна Кордіяка.
  • Як зменшити податкове навантаження легально: думки експертів про міжнародне оподаткування Як зменшити податкове навантаження легально: думки експертів про міжнародне оподаткування У рамках бізнес-сніданку, який організовує Юридична компанія Ейч.Ді.Партнерз відбулася дискусія підприємців, представників малого та середнього бізнесу, а також юристів на тему міжнародного податкового планування та структурування бізнесу. Журналісти Tvoemisto.tv підготували думки експертів про сферу міжнародного оподаткування та її важливість для українських підприємців.
  • Історія успіху. Розробник, що допоміг Львову зекономити 18 млн₴ Історія успіху. Розробник, що допоміг Львову зекономити 18 млн₴ ІТ-шник мало не з народження Зеник Матчишин ще в 10-му класі створив свою першу програму, якою користуються й досі. А тепер його система енергоефективності uMuni допомогла Львову заощадити понад 18 млн лише за перші сім місяців використання. За словами розробника, найкраща мотивація – переконання, що Україна може домінувати на світовому ринку технологій. Зеник Матчишин розповів Tvoemisto.tv, звідки виникла ідея uMuni та як створити успішний стартап.
  • Львівським підприємцям пропонують скаржитися на неправомірні дії податківців Львівським підприємцям пропонують скаржитися на неправомірні дії податківців Підприємців Львова та області просять інформувати про неправомірні дії або бездіяльність працівників Державної фіскальної служби. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС Львівщини.
  • Перспективи розвитку комерційної нерухомості у Львові: думка експерта Перспективи розвитку комерційної нерухомості у Львові: думка експерта Розвиток офісної та туристичної нерухомості, будівництво ще одного торгового центру – це те, що повинно розвиватися у Львові в найближчій перспективі. Однак щоб це втілити, місто має змінити підхід до стріт-рітейлу, створити концепцію розбудови Львова. Таку думку в коментарі Tvoemisto.tv висловив директор відділу інвестиції компанії DTZ Володимир Мисак. А також розповів про можливі небезпеки, з якими зіштовхується інвестори, які вирішили вкладати кошти в нерухомість у місті Лева.
  • Українських підприємців звільнили від 13 тисяч радянських ГОСТів Українських підприємців звільнили від 13 тисяч радянських ГОСТів Міністерство економічного розвитку і торгівлі України скасувало ГОСТи, які були розроблені до 1992 року. Це один із ключових кроків у реформі системи технічного регулювання, який звільняє бізнес від зайвих обмежень у розробці товарів та послуг, стимулює підприємницьку ініціативу та конкуренцію. Про це інформує прес-служба відомства.
  • В Україні діятиме новий спосіб оцінки держмайна: три нововведення В Україні діятиме новий спосіб оцінки держмайна: три нововведення Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав нову методику оцінки майна, підготовлену Фондом державного майна. Про це поінформували в прес-службі Фонду.
  • На Львівщині європейська компанія побудує ще один завод На Львівщині європейська компанія побудує ще один завод Представники компанії Nexans оголосили про свої наміри відкрити у місті Броди новий виробничий підрозділ.
  • Як зміниться податкова служба на Львівщині після реформи. Деталі Як зміниться податкова служба на Львівщині після реформи. Деталі Структура головного управління ДФС у Львівській області після проведення реформи зазнає суттєвих змін – чисельність працівників скоротять, а кількість територіальних органів зменшать до 9. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Львівській області Ігор Кондро під час наради у Львівській ОДА.
  • Володимир Глащенков: набагато ефективніше разом підіймати капіталізацію міста, аніж воювати за його окремі кусочки Володимир Глащенков: набагато ефективніше разом підіймати капіталізацію міста, аніж воювати за його окремі кусочки У Львові вирішили переглянути підхід щодо забудови Львова та розвитку ринку комерційної нерухомості у місті. Однак щоб це втілити, необхідна згода та активне залучення усіх учасників – міської влади, девелоперів, рітейлерів, банкірів, юристів. Як цього досягти – про це Tvoemisto.tv розповів керуючий партнер ТОВ «Юридична компанія «Ейч.Ді.Партнерз» Володимир Глащенков.
  • «Укрзалізниця» капітально ремонтуватиме по 200 вагонів щороку «Укрзалізниця» капітально ремонтуватиме по 200 вагонів щороку ПАТ «Укрзалізниця» прийме трирічну програму капітального відновлення пасажирських вагонів з продовженням терміну їх експлуатації на 13-15 років. Про це інформує пре-служба відомства.
  • Львів’ян запрошують на безкоштовний семінар для платників податків Львів’ян запрошують на безкоштовний семінар для платників податків У Львові проведуть безкоштовний семінар для платників податків-юридичних осіб. Мешканців міста запрошують активно долучатися. Про це повідомляють у ДПІ у Сихівському районі ГУ ДФС у Львівській області.
  • Із 1 січня – нові податки: скільки доведеться платити українцям. Інфографіка Із 1 січня – нові податки: скільки доведеться платити українцям. Інфографіка Нові ставки податків, які були запропоновані як компромісні Мінфіном, можуть набути чинності з 1 січня.
  • Як підприємцю отримати грант від ЄБРР Як підприємцю отримати грант від ЄБРР Однією з цікавих та унікальних пропозицій від найбільшого фінансового інвестора в Україні для малих підприємств є програма із просування експорту. Як розповіла Tvoemisto.tv менеджер Групи підтримки малого бізнесу Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Катерина Рігг, найчастіше отримують гранти ЄБРР на просування експорту підприємства з секторів харчової промисловості, електроніки, IT, а також хімічні та фармакологічні компанії.
  • Львів’ян запрошують на майстер-клас про креативне підприємництво. Як взяти участь? Львів’ян запрошують на майстер-клас про креативне підприємництво. Як взяти участь? 10 грудня Львівська бізнес-школа УКУ спільно з Ізраїльським культурним центром при Посольстві Держави Ізраїль в Україні запрошує на відкритий майстер-клас Елеонори Школьнік на тему «Міжнародне креативне підприємництво. Досвід Ізраїлю».
  • 25 тисяч гривень на рік: кому в Україні доведеться платити податок на житло 25 тисяч гривень на рік: кому в Україні доведеться платити податок на житло Міністерство фінансів України в рамках реформування податкової системи пропонує стягувати фіксований податок у розмірі 25 тис. грн на рік із власників великогабаритного житла. Про це стало відомо з проекту змін до Податкового кодексу України, який опублікував Мінфін.
  • Львівських підприємців попереджають про телефонне шахрайство. Деталі Львівських підприємців попереджають про телефонне шахрайство. Деталі У Львові почастішали випадки, коли від платників податків вимагають «благодійні внески» від імені керівництва органів державної фіскальної служби, – повідомили у прес-службі Головного управління ДФС у Львівській області.
  • Комітет підприємців Львівщини збирає дані про корупцію в будівництві. Як долучитись? Комітет підприємців Львівщини збирає дані про корупцію в будівництві. Як долучитись? Нещодавно на вулицях Львова з’явилися сітілайти і білборди, в яких Комітет підприємців Львівщини написав, що «Архбудінспекція хоче по 2$ за 1 м. кв». Журналіст Tvoemisto.tv вирішив дізнатися, звідки виникла така ініціатива, та що в КПЛ планують робити з отриманою інформацією.
  • Львівських підприємців попереджають про новий вид шахрайства Львівських підприємців попереджають про новий вид шахрайства Головне управління ДФС у Львівській області звертає увагу платників податків та громадян, що в області почастішали випадки вимагання невідомими особами грошових коштів.
  • З 1 січня українці декларуватимуть доходи за новим стандартом. 10 нововведень З 1 січня українці декларуватимуть доходи за новим стандартом. 10 нововведень З 1 січня 2016 року запроваджується нова форма декларації про майновий стан і доходи. Про це інформує прес-відомство Державної фіскальної служби. Для зручності фізичних осіб у новій декларації об’єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовий збір.
  • Львів’ян запрошують на майстер-клас про вихід на ринок США українських стартапів Львів’ян запрошують на майстер-клас про вихід на ринок США українських стартапів Сьогодні, 3 грудня, у Львівській бізнес-школі УКУ відбудеться майстер-клас Андрія Цінцірука на тему «Стратегії виходу на ринок США: як побудовані американські інкубатори і які види програм вони пропонують для стартапів?».
  • В Україні змінять правила ввезення товарів з-за кордону: 5 нововведень. Інфографіка В Україні змінять правила ввезення товарів з-за кордону: 5 нововведень. Інфографіка Кабмін збирається змінити для українців правила ввезення в Україну товарів із-за кордону. Законопроект про зміни до Митного кодексу днями був поданий в Раду. В уряді цю міру пояснюють необхідністю привести наші закони у відповідність з європейськими перед набуттям чинності з 1 січня 2016 року Угоди про асоціацію з ЄС. Також це має збільшити надходження в бюджет.
  • В Україні встановлять новий податок на житло: кому доведеться платити В Україні встановлять новий податок на житло: кому доведеться платити Міністерство фінансів ініціює встановлення додаткового податку в 25 тис. гривень на рік для квартир і будинків площею більше 300 кв. м і 500 кв. м відповідно. Про це йдеться в оприлюдненій Мінфіном концепції податкової реформи.
  • Коли Укрзалізниця відновить продаж квитків через інтернет Коли Укрзалізниця відновить продаж квитків через інтернет Укрзалізниця тимчасово припинила продаж квитків через свій інтернет-портал. Про це інформує прес-служба підприємства.
  • Що принесе українцям новий Трудовий кодекс: 5 нюансів Що принесе українцям новий Трудовий кодекс: 5 нюансів Зараз Верховна Рада працює над ухваленням проекту Трудового кодексу України. Наразі його ухвалили в першому читанні й відправили на доопрацювання. Якщо проект ухвалять у цілому, він набуде чинності з 1 січня 2016 року. Пропонуємо звернути увагу на 5 важливих речей, які необхідно знати.
  • Львівських підприємців запрошують на зустріч про духовні цінності у веденні бізнесу Львівських підприємців запрошують на зустріч про духовні цінності у веденні бізнесу 4 грудня у Львові відбудеться семінар-обговорення «Духовні цінності у формуванні світогляду бізнесмена», організованого в рамках програми заходів за напрямком Соціальна відповідальність бізнесу.
  • Залізничні квитки в Україні подорожчають: коли і наскільки Залізничні квитки в Україні подорожчають: коли і наскільки ПАТ "Укрзалізниця" планує в 2016 році провести індексацію тарифів на пасажирські перевезення в дальньому сполученні на 30%. Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив в.о. заступника генерального директора "Укрзалізниці" Ігор Бреус.
  • Бізнес по-європейськи: які дозвільні документи скасують в Україні Бізнес по-європейськи: які дозвільні документи скасують в Україні Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір скасувати всі дозвільні документи, які відсутні в Євросоюзі, які дублюють інші регуляторні акти, а також ті, скасування яких не становить загрози життю і здоров'ю населення. Законопроект опубліковали на сайті Мінекономрозвитку.
  • Українські туроператори працюватимуть за новими умовами Українські туроператори працюватимуть за новими умовами Ліцензійні умови визначають вичерпний перелік вимог, обов’язкових для виконання компаніями, які провадять туроператорську діяльність, і вичерпний перелік документів, які необхідні для отримання ліцензії.
  • П’ять львівських компаній потрапило в список 200 найбільших в Україні П’ять львівських компаній потрапило в список 200 найбільших в Україні Forbes склав список з 200 найбільших компаній країни, які є основою української економіки. Серед них високе місце в рейнтингу займають й львівські. Цьогоріч у Forbes оцінювали не тільки обсяг виторгу, а й фінансові результати компаній, розмір активів та їх поточну оціночну вартість.
  • В Україні з’являться монети номіналом 20 і 50 гривень В Україні з’являться монети номіналом 20 і 50 гривень Банкнотно-монетний двір Національного банку України зараз тестує карбування нових монет номіналом 20 і 50 гривень.
  • Львів’ян запрошують на Форум нерухомості. Як взяти участь Львів’ян запрошують на Форум нерухомості. Як взяти участь Юридичні ризики купівлі квартир в новобудовах, особливості будівництва житлових комплексів, сьогоденні реалії містобудівної політики, у тому числі, у сфері новобудов – такі питання планують обговорити юристи та агенти з нерухомості у Львові під час Форуму нерухомості, який відбудеться 5 грудня.
  • Усі держзакупівлі в Україні проводитимуть в електронному форматі Усі держзакупівлі в Україні проводитимуть в електронному форматі Усі державні закупівлі з 1 січня 2016 року будуть здійснюватися в електронному форматі. Про це в ході засідання уряду повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефедов.
  • Безкоштовна правова допомога у Львові: де і як отримати Безкоштовна правова допомога у Львові: де і як отримати У Львові в приміщені Державної фіскальної служби України у Львівській області можна отримати безоплатну правову допомогу особам з питань, що належать до компетенції контролюючого органу.
  • В Україні продовжать мораторій на перевірку бізнесу. 5 нюансів В Україні продовжать мораторій на перевірку бізнесу. 5 нюансів Верховна рада підтримала у першому читанні законопроект щодо впровадження обмеження на проведення планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) до 30 червня 2016 року.
  • Всі в Україну: у нас запрацює найбільший у світі сайт про подорожі Всі в Україну: у нас запрацює найбільший у світі сайт про подорожі Незабаром стартує TripAdvisor Україна. Сайт-помічник мандрівника отримав домен .UA і відтепер розпочне працювати на українському ринку українською мовою.
  • Facebook дає можливість знайти людину за номером телефону Facebook дає можливість знайти людину за номером телефону Найбільша в світі соцмережа Facebook дозволяє дізнатися повне ім'я та аккаунт користувача за номером телефону – для цього достатньо ввести номер у поле пошуку. У налаштуваннях така можливість увімкнена у будь-якого користувача, який надав соціальній мережі дані про свій номер телефону.
  • Укрзалізниця придбає ще 4 швидкісні потяги Укрзалізниця придбає ще 4 швидкісні потяги Укрзалізниця планує до 2016 року придбати до чотирьох нових швидкісних пасажирських поїздів за власний кошт. Про це повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
  • У Львові пройшов осінній автомобільний ярмарок. Відео У Львові пройшов осінній автомобільний ярмарок. Відео Нещодавно у Львові для батьків та дітей відбувся «Осінній автомобільний ярмарок «НІКО». Організаторами осіннього ярмарку стала группа компаній НІКО офіційні дилерські центри автомобілів Audi, Mitsubishi, Fiat, Mazda та мототехніки Yamaha.
  • Японська компанія «Фуджікура» на Львівщині  працевлаштує 1500 людей Японська компанія «Фуджікура» на Львівщині працевлаштує 1500 людей У четвер, 5 листопада, компанія «Фуджікура Аутомотів Україна» здійснила розмитнення першої партії обладнання, що використовуватимуться для виробництва кабельних мереж. Це устаткування, зокрема, дозволить розпочати монтаж виробничих потужностей. Вже орієнтовно за три тижні інвестор очікує наступної партії обладнання. Тим часом компанія обіцяє працевлаштувати 1500 осіб. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
  • У центрі Львова демонтували нелегальну вивіску «Рошен» У центрі Львова демонтували нелегальну вивіску «Рошен» На фасаді фірмового магазину «Рошен» у центрі Львова (вул. Валова, 4) прибрали вивіску, яку міська влада вимагала демонтувати через самовільне та незаконне встановлення.
  • В Україні змінюють Трудовий кодекс. 8 нововведень В Україні змінюють Трудовий кодекс. 8 нововведень Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект нового Трудового кодексу України. Таке рішення підтримали 258 народних депутатів на засіданні парламенту в четвер.
  • Львів’ян запрошують на польсько-українську зустріч підприємців Львів’ян запрошують на польсько-українську зустріч підприємців Встановити прямі контакти з представниками український та польських компаній та обговорити потенційну можливість ділового співробітництва із закордонними партнерами – таку можливість пропонують учасникам зустріч підприємців в рамках виїзду «Пізнай бізнес в Україні», яка відбудеться 10 листопада у Львові.
  • iHUB Lviv: 5 фактів про нове місце для реалізації ідей у Львові iHUB Lviv: 5 фактів про нове місце для реалізації ідей у Львові Простір, де на перетині креативних ідей можна створити «додану вартість» для Львова – іде та робочі місця – так охарактеризували iHUB Lviv його організатори. Співзасновник та партнер бізнес-інкубатора Дмитро Подолєв розповів Tvoemisto.tv в чому особливість цього проекту, його переваги для молодих інноваторів та підприємців, та які ще проекти плануються втілювати у Львові.
  • В Україні зміниться методика оцінки майна: три нововведення В Україні зміниться методика оцінки майна: три нововведення Кабінет міністрів України на своєму засіданні прийняв постанову «Про внесення змін до Методики оцінки майна», розроблену Фондом державного майна, із зобов’язанням доопрацювати протягом тижня.
  • Перехід на Windows 10 буде автоматичним: деталі Перехід на Windows 10 буде автоматичним: деталі Компанія Microsoft з наступного року розпочинає завантажувати операційну систему (ОС) Windows 10 на комп'ютери з Windows 7 і 8 у якості "рекомендованого" оновлення.
  • Україною курсуватимуть двоповерхові потяги Skoda: деталі Україною курсуватимуть двоповерхові потяги Skoda: деталі "Укрзалізниця" хоче повернути в експлуатацію два двоповерхові чеські поїзди Skoda. Про це повідомив виконуючий обов’язки голови правління компанії Олександр Завгородній.
  • Що впливає на вибір покупця? 5 секретів маркетингу Що впливає на вибір покупця? 5 секретів маркетингу Яким є звичайний український споживач? Як емоції впливають на те, що він придбає? Та чому навіть незначні дрібниці в оформленні магазину чи товару можуть вплинути на вибір покупця? Про секрети успішних рекламних кампаній розповів експерт з маркетингу і бізнес стратегії Ігор Гут під час маркетингового семінару, організованого компанією «Ейч.Ді.Парнерз».
  • Президент Данської Бізнес Асоціації про клімат для підприємців у Львові Президент Данської Бізнес Асоціації про клімат для підприємців у Львові Ларс Вестб’єрг як ніхто знає, як ведеться іноземним інвесторам у Львові. Майже 13 років корінний данець Ларс Вестб’єрг управляє компанією, консультує іноземних бізнесменів про те, як безпечно працювати в Україні, та займається благодійністю. Йому подобається романтичний Львів, але дратують «Лади» на дорогах. Він порівнює Україну з Данією та розповідає про клімат для підприємців у Львові.
  • Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси Із метою надання в оренду вільних нежитлових приміщень, які знаходяться в комунальній власності, управління оголошує комерційний та некомерційний конкурси. Усіх охочих взяти участь у конкурсах просять до 14 листопада (включно) подати заяви у Центр надання адміністративних послуг.
  • Як жінкам у Львові отримати грант від ЄБРР.  Практичні підказки Як жінкам у Львові отримати грант від ЄБРР. Практичні підказки Європейський банк реконструкції та розвитку в Україні (ЄБРР) надає гранти жінкам, які управляють малим і середнім бізнесом. Гранти надаються в рамках програми «Жінки в бізнесі», яка фінансується урядом Швеції та Європейським Союзом, розповіла Tvoemisto.tv менеджер Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Катерина Рігг.
  •  В Україні можуть з’явитися приватні потяги В Україні можуть з’явитися приватні потяги За два роки Україна планує випустити приватних операторів до пасажирських перевезень. Про це заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.
  • Львів’ян запрошують на семінар про податки Львів’ян запрошують на семінар про податки 22 жовтня 2015 року Головне управління ДФС у Львівській області за участю представників аудиторської спільноти Львівської області проведе безкоштовний семінар для платників податків-юридичних осіб Львівської області, – повідомляють у Державній фіскальній службі.
  • Люди інтелекту. Хто з ІТ-індустрії йде до Львівської міськради? Люди інтелекту. Хто з ІТ-індустрії йде до Львівської міськради? До Львівської міської ради балотуються три представники ІТ-індустрії. Степан Веселовський, керівник Львівського ІТ-Кластера, Петро Ванько, директор ІТ-компанії «Софтсерв – Муніципальні технології» і Наталія Яневич, кандидат економічних наук, керівник телекомунікаційної компанії «Стелнет», знають, як розвивати Львів як місто майбутнього.
  • На дорогах Львівщини впорядкують зовнішню рекламу На дорогах Львівщини впорядкують зовнішню рекламу У Львівській обласній державній адміністрації затвердили порядок надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів Львівської області. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
  • Українці можуть реєструвати бізнес за добу: покрокова інструкція Українці можуть реєструвати бізнес за добу: покрокова інструкція 16 жовтня вступили у дію накази Міністерства юстиції та Міністерства фінансів про електронний онлайн-обмін інформацією між відомствами. Українцям, які хочуть запустити бізнес, більше не потрібно особисто контактувати з чиновниками Державної фіскальної служби, тепер це можна робити в інтернеті.
  • Як можна зменшити витрати у компанії. Відео Як можна зменшити витрати у компанії. Відео Чому потрібно говорити з керівником мовою цифр? Які речі та дії формують у компанії перевитрати і як це можна виправити? Відповіді на ці питання і про те, чому важлива правильна комунікація між керівниками та працівниками, розповів бізнес-консультант Андрій Рождественський під час семінару на тему «Управління персоналом у період турбулентності», організованому юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз».
  • У Львові учасники Клубу Ділових Людей розповіли про успішні проекти У Львові учасники Клубу Ділових Людей розповіли про успішні проекти Під час Львівського бізнес-вечора з нагоди 6-ї річниці Клубу Ділових Людей оголосили про основні здобутки найбільшої в Україні бізнес-спільноти. Так, учасниками Клубу стали понад 800 підприємців, збільшилася кількість сервісів для розвитку бізнесу. Про це інформують організатори заходу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!