Новини
  • У центрі Львова демонтують нелегальну вивіску У центрі Львова демонтують нелегальну вивіску На фасаді фірмового магазину «Рошен» у центрі Львова (вул. Валова, 4) з’явилася самовільно встановлена вивіска, яку міська влада вимагає демонтувати. Керівник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко-Швець у коментарі Tvoemisto.tv розповіла про ситуацію детальніше.
  • Підприємців Львова запрошують на навчальні заходи. Відео Підприємців Львова запрошують на навчальні заходи. Відео Для побудови і розвитку успішного бізнесу підприємцям потрібні не лише ділові контакти, але і знання й навики управління бізнесом. Клуб Ділових Людей протягом року проводить близько 400 заходів навчального характеру і запрошує до своєї команди підприємців, які прагнуть розвиватись.
  • Українці зможуть реєструвати бізнес за 24 години: деталі Українці зможуть реєструвати бізнес за 24 години: деталі Уряд обіцяє почати реєстрацію бізнесу за добу в кінці поточного тижня. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на засіданні Кабміну.
  • У Львові можна долучитися до створення унікальної бізнес-мережі. Програма У Львові можна долучитися до створення унікальної бізнес-мережі. Програма З нагоди 6-ї річниці Клубу Ділових Людей 17 жовтня відбудеться Львівський бізнес-вечір. Організатори запрошують представників бізнесу, влади та громадськості для спілкування, обміну ідеями та підтримки ідеї єдності, етики й партнерства. Реєстрація ще триває.
  • 5 причин, чому варто розпочати свій бізнес у Польщі 5 причин, чому варто розпочати свій бізнес у Польщі Вчора, 12 жовтня, у Львові відбувся семінар «Перспективи ведення бізнесу в Польщі», організований «Юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз». Спеціально для Tvoemisto.tv керуючий партнер та податковий консультант консалтингової групи Russell Bedford (Польща) Рафал Наврот розповів, чому українському підприємцю буде цікаво розпочати свій бізнес в сусідній країні.
  • Хто такі працівники нового покоління: X, Y чи Z? Хто такі працівники нового покоління: X, Y чи Z? Як і чим відрізняються покоління X, Y та Z у роботі? Чому важливо розуміти цю різницю поколінь серед спеціалістів? Відповіді на ці питання озвучила Уляна Маслова, керівник Консалтингового центру міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, під час семінару на тему «Управління персоналом у період турбулентності», організованому юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз».
  • 5 тез про український бізнес в Польщі. Поради експерта 5 тез про український бізнес в Польщі. Поради експерта Сьогодні у Львові відбувся семінар «Перспективи ведення бізнесу в Польщі», організований «Юридичною компанією «Ейч.Ді.Партнерз». Про умови ведення польського бізнесу та можливості стати підприємцем у Польщі розповів фахівець із питань європейського права, економічного законодавства Польщі та України, а також конституційного і цивільного права цих країн, доктор юридичних наук Максим Ференц. Tvoemisto.tv підготували головні тези із доповіді спікера.
  • Львів Львів'ян запрошують на бізнес-вечір 17 жовтня відбудеться Львівський бізнес-вечір, на який запрошують представників бізнесу, влади та громадськості для спілкування, обміну ідеями, підтримки єдності, етики й партнерства. Цього року для Львівського бізнес-вечора особлива нагода – 6-та річниця найбільшого в Україні бізнес-клубу «Клуб Ділових Людей».
  • Як налагодити внутрішню комунікацію в компанії? Поради експерта Як налагодити внутрішню комунікацію в компанії? Поради експерта Яким повинен бути колектив компанії для її успішного розвитку? Що означає: 1+1=11? Tvoemisto.tv пропонує кілька ключових тез про внутрішній клімат компанії від віце-президента з питань управління персоналом компанії SoftServe Ренати Чучмай, які прозвучали під час семінару на тему «Управління персоналом у період турбулентності», організованому юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз».
  • У Львові скасували дозвіл на зведення будинку на вулиці Степанівни У Львові скасували дозвіл на зведення будинку на вулиці Степанівни У Львові скасували декларацію на будівництво будинку по вулиці Олени Степанівни, 8. Про це інформує прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ).
  • Податок на транспорт можуть прив Податок на транспорт можуть прив'язати до вартості авто, а не об'єму двигуна Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики запропонував замінити критерій чинного транспортного податку, встановленого на всі автомобілі з об’ємом двигуна більше 3 літрів, на авто дорожче 1 мільйона гривень.
  • З’явився ще один сервіс онлайн-купівлі квитків на потяги, літаки й автобуси З’явився ще один сервіс онлайн-купівлі квитків на потяги, літаки й автобуси Національний оператор поштового зв’язку Укрпошта пропонує споживачам придбати електронний квиток на поїзд, літак і автобус у відділеннях поштового зв’язку або в онлайн-режимі.
  • Як правильно мотивувати працівників? Ключові поради експерта. Відео Як правильно мотивувати працівників? Ключові поради експерта. Відео Чому сьогодні так важливо мотивувати персонал? Що означає вміти сформувати компенсаційний пакет для своїх працівників? Tvoemisto.tv пропонує цікаві поради від радника Адміністрації Президента України Анни Власової про те, як залучити та утримати найкращу команду.
  • Львівських підприємців просять розмитнювати товари на території області Львівських підприємців просять розмитнювати товари на території області Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка закликав львівських підприємців розмитнювати товари на території області. 50 відсотків від перевиконання надходжень, отриманих на митниці, скеровуватимуть на ремонт доріг.
  • Від сьогодні українці платитимуть більше за телефонний зв’язок Від сьогодні українці платитимуть більше за телефонний зв’язок Від 1 жовтня в Україні зросте на 17,5% абонентська плата за стаціонарний телефонний зв'язок, який надає компанія "Укртелеком".
  • Як стати найкращим у сфері управління персоналом? Думки експертів Як стати найкращим у сфері управління персоналом? Думки експертів Чому внутрішні комунікації є запорукою розвитку компанії? Кого найбільше сьогодні потребують роботодавці? Ці та інші питання, а також зміни, що відбуваються у сфері управління людськими ресурсами у посткризовий період обговорили 25 вересня у Львові під час семінару на тему «Управління персоналом у період турбулентності», організованому юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз». Пропонуємо кілька найцікавих тез.
  • Скільки українці витратили в інтернеті в ІІ кварталі 2015 року? Інфографіка Скільки українці витратили в інтернеті в ІІ кварталі 2015 року? Інфографіка Українці активно розраховуються платіжними картками за товари та послуги в Інтернеті. Зі 113 млн інтернет-платежів 111 млн відбулися всередині країни.
  • У Львові триває голосування за найкращу компанію. Хто лідирує? У Львові триває голосування за найкращу компанію. Хто лідирує? У Львові продовжується конкурс-промоція місцевого підприємництва. Львівська торгово-промислова палата пропонує усім охочим долучитися до обрання переможця XV конкурсу «Обличчя міста 2015». Голосування триватиме до 2 жовтня.
  • Що варто знати про підтримку малого та середнього бізнесу в Україні. Думки експерта Що варто знати про підтримку малого та середнього бізнесу в Україні. Думки експерта Один із найбільших інвесторів в Україні – Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) – пропонує сьогодні малому та середньому бізнесу гранти для часткової компенсації оплати послуг консультантів. Про допомогу підприємствам вливати нове життя у діяльність компаній, пропозицію фахового консультування бізнесу та джерела фінансування розповіла Tvoemisto.tv менеджер Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Катерина Рігг.
  • У жовтні зі Львова курсуватиме додатковий поїзд до Одеси У жовтні зі Львова курсуватиме додатковий поїзд до Одеси На жовтень Укрзалізниця призначила 7 додаткових поїздів та додаткові рейси двох цілорічних поїздів. Серед додаткових потягів – Одеса-Львів.
  • Підписано закон про електронну комерцію в Україні: що зміниться? Підписано закон про електронну комерцію в Україні: що зміниться? Президент Петро Порошенко підписав закон України «Про електронну комерцію», який дозволить гарантувати законність, прозорість і достовірність таких операцій і, в свою чергу, прискорить інтеграційні процеси в світовий інформаційний простір.
  • Що у Львові належить росіянам. 7 брендів Що у Львові належить росіянам. 7 брендів Більше півтора роки минуло, відколи російським товарам в Україні оголосили бойкот. Проте багато магазинів одягу та взуття, що належать громадянам Російської Федерації, досі функціонують у Львові. Пропонуємо їх перелік.
  • У Львові розкажуть про ізраїльський досвід державного управління. Як взяти участь? У Львові розкажуть про ізраїльський досвід державного управління. Як взяти участь? 28 вересня у Львові дослідник та науковець Міністерства абсорбації Ізраїлю Віктор Ханін розповість про досвід Ізраїлю в державному управлінні у сфері бізнесу та соціального підприємництва
  • Скільки зараз у Львові коштує оренда житла Скільки зараз у Львові коштує оренда житла Квартири у Львові у вересні залишаються «у ціні». На ринку попит у декілька разів перевищує кількість пропозицій. На ринку головними «гравцями» залишаються студенти, проте прогнозують, що у жовтні попит зменшиться.
  • Зміни до податкового законодавства: що потрібно знати? Зміни до податкового законодавства: що потрібно знати? 18 вересня у Леополіс Холл ТВК «Опера Пасаж» відбувся практичний податковий семінар на тему «Останні зміни у податковому законодавстві України», організований юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз». Учасники семінару обмінялися досвідом у сфері адаптації діяльності компаній до змін податкового законодавства.
  • Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси, умови конкурсу Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси, умови конкурсу Управління комунальної власності оголошує комерційний та некомерційний конкурси, з метою надання в оренду вільних нежитлових приміщень, які знаходяться в комунальній власності. Заяви на участь в конкурсі приймаються до 10 жовтня включно у Центрі надання адміністративних послуг.
  • Усіх власників авто хочуть змусити платити 800 гривень на рік Усіх власників авто хочуть змусити платити 800 гривень на рік Міністерство фінансів України сформує перелік із 10-15 марок автомобілів класу «люкс», власники яких будуть платити податок у розмірі 25 тис. грн у рік, а власники інших марок «молодше» 5 років будуть платити 800 грн. Про це заявила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.
  • Телефонні аферисти у Львові: підприємців просять бути обачними Телефонні аферисти у Львові: підприємців просять бути обачними Львів’ян закликають бути обачними, адже у місті почастішали випадки виманювання грошей через телефонні дзвінки. Шахраї представляються податківцями.
  • Що варто знати про етапи розвитку компанії? Секрети від експерта Що варто знати про етапи розвитку компанії? Секрети від експерта Львівська бізнес-школа Українського католицького університету (LvBS) та інтернет-портал Tvoemisto.tv продовжують спільний проект «Як ефективно управляти малим бізнесом?». Усі компанії, незалежно від мети заснування, проходять однакові етапи розвитку, які називають: «дитинство», «юність», «зрілість» тощо. Для кожного з цих етапів характерні свої форми організації роботи і управління. Викладач LvBS, директор Львівської школи проектного менеджменту Наталія Шпот розповіла про те, що варто знати, щоб уникнути розчарувань, створюючи власну компанію, або як знайти омріяне місце праці.
  • Три головні переваги скасування трудових книжок в Україні Три головні переваги скасування трудових книжок в Україні Співавтор законопроекту про скасування трудових книжок Адрій Єрашов назвав три основні переваги цієї ідеї, висунутої Міністерством економіки.
  • На скільки планують продовжити мораторій на перевірку бізнесу На скільки планують продовжити мораторій на перевірку бізнесу Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує продовжити заборону на перевірки бізнесу майже на рік.
  • Японська компанія відкриє поблизу Львова підприємство Японська компанія відкриє поблизу Львова підприємство Японська компанія «Фуджікура» відкриває у Львові підприємство з виробництва автокомпонентів. Для початку буде працевлаштовано 300 осіб з подальшою можливість зростання до 3 тисяч.
  • В Україні вдвічі скоротять кількість податкових інспекцій В Україні вдвічі скоротять кількість податкових інспекцій Відповідна постанова вже знаходиться в Міністерстві фінансів, і після її підписання розпочнеться реструктуризація. Державна фіскальна служба у рамках проведеної інституційної реформи має намір скоротити кількість державних податкових інспекцій до 161 з 311, повідомляється на сайті ДФС.
  • Українці сплачуватимуть єдиний внесок по-новому: деталі Українці сплачуватимуть єдиний внесок по-новому: деталі Від 15 вересня змінилися рахунки для сплати єдиного внеску.
  • Шість порад експерта для персонального розвитку і професійного зростання Шість порад експерта для персонального розвитку і професійного зростання Успіх сучасних компаній неможливий без талановитих і активних працівників, які беруть відповідальність, проявляють ініціативу, знаходять щоразу кращі та ефективніші рішення. У цьому переконана викладач Львівської бізнес-школи УКУ, директор Львівської школи проектного менеджменту Наталія Шпот. У рамках спільного проекту LvBS та інтернет-порталу Tvoemisto.tv «Як ефективно управляти малим бізнесом?» коуч та гештальт-терапевт розповіла, які правила варто засвоїти для успішного розвитку і професійного вдосконалення.
  • Львівська облрада виставила на приватизацію 17 приміщень. Перелік Львівська облрада виставила на приватизацію 17 приміщень. Перелік Львівська обласна рада ухвалила рішення про приватизацію 17 об’єктів спільної власності територіальних громад області.
  • Зміни до законодавства за серпень. Коментар юриста Зміни до законодавства за серпень. Коментар юриста У серпні 2015 року Верховна Рада, Кабінет Міністрів та Національний банк України прийняли як нові закони, так і внесли ряд змін до вже існуючого законодавтва у сфері повернення вкладів, зниження тиску на платників податів, субсидії громадян, безпеки дорожнього руху, судових зборів та обмежень від Нацбанку щодо купівлі іноземної валюти
  • Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси Управління комунальної власності повідомляє про намір передати в оренду вісім об’єктів нерухомого майна. Охочих запрошують подати до 26 вересня включно заяву про намір укласти договір оренди на об’єкти комунального майна.
  • Львів’янам пропонують 2 500$ на розвиток власного бізнесу. Як отримати? Львів’янам пропонують 2 500$ на розвиток власного бізнесу. Як отримати? Понад 200 львів’ян та внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Львові, отримають можливість здобути нову професію, заснувати та розвинути власний бізнес.
  • Шукають інвесторів для оренди землі на Львівщині: деталі Шукають інвесторів для оренди землі на Львівщині: деталі На Львівщині інвесторам запропонують взяти в оренду понад 5,5 тисяч гектарів сільськогосподарських земель.
  • Власників авто до 5 років оподаткують. За якими критеріями обиратимуть? Власників авто до 5 років оподаткують. За якими критеріями обиратимуть? У Мінфіні хочуть затвердити список автомобілів класу “люкс”, загальною вартістю понад 1 млн грн, які будуть обкладатися податком.
  • Від завтра підприємці платитимуть єдиний внесок по-іншому. Деталі Від завтра підприємці платитимуть єдиний внесок по-іншому. Деталі З 15 вересня 2015 року вступають в дію небюджетні рахунки 3719, відкриті на імʼя органів Державної фіскальної служби України для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій.
  • В Україні подешевшають авто: спецмита скасовано В Україні подешевшають авто: спецмита скасовано Відповідно до повідомлення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, опублікованому в урядовій газеті, 10 вересня 2015 року комісія розглянула інформацію Мінекономрозвитку про необхідність скасувати спецзаходи щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту, застосованих рішенням від 28 квітня 2012 року.
  • Українці тепер знатимуть, кому насправді належать ЗМІ Українці тепер знатимуть, кому насправді належать ЗМІ Президент підписав Закон про розкриття інформації щодо кінцевих власників українських медіа.
  • Ірландія дає 50 тисяч євро на стартап. Як отримати? Ірландія дає 50 тисяч євро на стартап. Як отримати? Ірландське державне агентство Enterprise Ireland пропонує 10 міжнародним стартапам по 50 000 євро для розвитку ідеї та підготовки до перших продажів. У програму входить фінансова, менторська та візова підтримка для неєвропейських компаній.
  • На Львівщині перевірять підприємства, які затримують зарплату На Львівщині перевірять підприємства, які затримують зарплату На Львівщині перевірять підприємства, які боргують зарплату своїм працівникам.
  • Коли українці зможуть міняти мобільні мережі, зберігаючи свій номер Коли українці зможуть міняти мобільні мережі, зберігаючи свій номер Послуга по перенесенню мобільного номера при зміні оператора (MNP, Mobile Number Portability) невдовзі запрацює в Україні.
  • Ролик про те, чому Львів привабливий для підприємців. Відео Ролик про те, чому Львів привабливий для підприємців. Відео У відеоролику «Львів: Живи. Працюй. Насолоджуйся» представники різних професій розповідають, як переїхали до нашого міста та започаткували тут власний бізнес. Підприємці говорять про переваги Львова, якість життя та умови для розвитку. Автор відео Андрій Приймаченко розповів Tvoemisto.tv, для якої аудиторії він створив цей ролик та що саме хотів ним показати.
  • YouTube планують зробити платним: що зміниться? YouTube планують зробити платним: що зміниться? До кінця року керівництво найпопулярнішого у світі відехостингу YouTube має намір запровадити платну підписку.
  • Грант для розширення власного бізнесу. Як отримати? Грант для розширення власного бізнесу. Як отримати? Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) пропонує унікальну можливість для представників малого та середнього бізнесу – грантова програма з підтримки експорту. Це нагода вперше вийти на міжнародні ринки або зміцнити вже напрацьовану репутацію.
  • Українці платитимуть податки по-новому: деталі про можливі нововведення Українці платитимуть податки по-новому: деталі про можливі нововведення Національна рада реформ при президентові України розглянула два варіанти податкової реформи. На обговорення було винесено проект реформи від Мінфіну і проект Податкового комітету ВР. Активну участь у розробленні проекту брали також експерти Реанімаційного пакету реформ. Пропонуємо вам розширену інформацію про можливі зміни.
  • Для любителів кави у Львові запустили спеціальний інтернет-магазин Для любителів кави у Львові запустили спеціальний інтернет-магазин Відтепер насолоджуватися різними сортами улюбленої кави у Львові стало ще простіше. Адже у місті запрацював перший інтернет-магазин кави, чаю та кавового обладнання ekava для справжніх кавоманів.
  • В Україні зросте вартість м’яса, молока та яєць. Що зміниться? В Україні зросте вартість м’яса, молока та яєць. Що зміниться? Експерти аграрного сектору прогнозують, що найближчим часом ціни на м'ясо та молочні продукти в Україні збільшаться на 20%. Натомість варто очікувати зниження на 15% цін на борошно та олію.
  • Як розпізнати фальшиві гроші та що з ними далі робити: поради Як розпізнати фальшиві гроші та що з ними далі робити: поради Пропонуємо вам кілька порад, як розпізнавати фальшиві гроші та що робити, аби позбутися їх, не наражаючи себе на небезпеку.
  • Від 2008 до 2015: як змінювалась популярність інтернет-браузерів Від 2008 до 2015: як змінювалась популярність інтернет-браузерів Ресурс dadaviz.com створив інфографіку, де за допомогою кольорів показав як змінювалися смаки користувачів мережі щодо вибору браузера.
  • Що треба знати про кредитування для малого бізнесу? 11 порад від експерта Що треба знати про кредитування для малого бізнесу? 11 порад від експерта Львівська бізнес-школа (LvBS) Українського католицького університету та інтернет-портал Tvoemisto.tv продовжує спільний проект «Як ефективно управляти малим бізнесом?» У черговій статті про те, що треба знати підприємцю перед тим, як звернутися про кредит, спеціальні умови від банків, про переваги та небезпеки кредитування. Також про те, як кредит «дисциплінує» підприємство розповідає Тарас Хома, експерт з фінансів, викладач Львівської бізнес-школи УКУ.
  • Інформація про майно українців стане публічною Інформація про майно українців стане публічною Президент Петро Порошенко підписав закон про відкриття реєстрів власності рухомого та нерухомого майна.
  • Процедуру відкриття банківських рахунків спростять: що зміниться? Процедуру відкриття банківських рахунків спростять: що зміниться? Національний банк України має намір спростити порядок відкриття, використання й закриття банками рахунків клієнтів у національній та іноземних валютах. Проект передбачає скорочення кількості документів для відкриття рахунків юридичним особам.
  • Як створити власний бізнес: від ідеї до реалізації? Про бізнес-моделювання від експерта
Як створити власний бізнес: від ідеї до реалізації? Про бізнес-моделювання від експерта Львівська бізнес-школа (LvBS) Українського католицького університету та інтернет-портал Tvoemisto.tv продовжують проект «Як ефективно управляти малим бізнесом?» Цього разу про те, що таке бізнес-модель, як перейти від ідеї до реалізації, як правильно спланувати запуск бізнесу та як змінювати його структуру на різних етапах – розповідає Ярина Бойчук, академічний директор LvBS.
  • Львів налагодить пряме авіасполучення з Мексикою Львів налагодить пряме авіасполучення з Мексикою Про таку можливість йшлося під час зустрічі із Надзвичайним і Повноважним послом Мексики в Україні Марією Луїсою Беатріс Лопес Ґарґальйо, яка відбулась у Львові вчора, 30 липня.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!