Новини
  • В Україні стане легше користуватися електронними грошима. 5 фактів В Україні стане легше користуватися електронними грошима. 5 фактів Національний банк України спростив роботу міжнародних платіжних систем та розширив можливості використання електронних грошей, випущених нерезидентами.
  • Польща відкриває станції зарядки для електромобілів, Україна - наступна Польща відкриває станції зарядки для електромобілів, Україна - наступна У 2015 році компанія Tesla Motors, яка займається випуском електромобілів, отримала дозвіл на будівництво першої станції Supercharger у Польщі. Про це свідчить карта наявних та майбутніх станцій зарядки по світу, на якій є точки в Україні.
  • Як зміниться Трудовий кодекс: 12 нововведень Як зміниться Трудовий кодекс: 12 нововведень До кінця року в Україні може запрацювати оновлений Трудовий кодекс. Проект змін уже зареєстрований у Верховній Раді, нині триває його обговорення та допрацювання.
  • Все, що треба знати про зміну податків. 16 тез Все, що треба знати про зміну податків. 16 тез 23 липня у готелі «Леополіс» відбувся семінар на тему «Останні зміни податкового законодавства». Захід провела юридична компанія «Ейч. Ді. Партнерз» спільно з партнерами. Про особливості Податкового кодексу та його значення для бізнесу розповіли менеджер аудиторської компанії "Baker Tilly" Ірина Кулєшова, голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна та український науковець, політик та громадський діяч Оксана Юринець.
  • Уже доступний Windows 10. Як встановити безкоштовно? Уже доступний Windows 10. Як встановити безкоштовно? Корпорація Microsoft в середу запускає в продаж нову операційну систему Windows 10.
  • Де у центрі Львова можна орендувати приміщення. Адреси Де у центрі Львова можна орендувати приміщення. Адреси Управління комунальної власності Львівської міської ради пропонує в оренду 10 об’єктів нерухомого майна. Це нежитлові приміщення Галицького, Личаківського та Франківського районів, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Поради бізнесменам, які працюють на ринку ЄС. Де завантажити? Поради бізнесменам, які працюють на ринку ЄС. Де завантажити? Українські виробники тепер можуть ознайомитися із «Блакитною настановою ЄС» українською мовою, щоб краще зрозуміти законодавство ЄС щодо продукції та його застосування в різних секторах єдиного ринку ЄС.
  • Хто очолить фіскальну службу на Львівщині? Перелік претендентів Хто очолить фіскальну службу на Львівщині? Перелік претендентів Державна фіскальна служба отримала документи вже від 11 осіб, які хочуть взяти участь у конкурсі на посаду начальника Головного управління ДФС у Львівській області.
  • У Львові вирішили, хто збудує офіс для тисячі «айтішників» У Львові вирішили, хто збудує офіс для тисячі «айтішників» У Львові до 2017 року на вул. Панаса Мирного збудують новий інноваційний офіс для ІТ-сфери, у якому зможуть працювати близько тисячі людей. Учора, 24 липня у Львівській міській раді відбулось оголошення переможця відкритого архітектурного конкурсу.
  • Як безкоштовно отримати земельну ділянку від держави. Інструкція Як безкоштовно отримати земельну ділянку від держави. Інструкція Відповідно до законiв України, всі українці мають право на отримання 6 ділянок землі, але їх цільове призначення має бути різним.
  • Чотири індустріальні парки Львова та області: локації, можливості Чотири індустріальні парки Львова та області: локації, можливості На Львівщині - у Львові, Новому Роздолі, Кам’янці-Бузькій та Яворівському районі - створять чотири індустріальні парки. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
  • Як правильно розпоряджатися персональними коштами? 5 порад від експерта Як правильно розпоряджатися персональними коштами? 5 порад від експерта Гроші люблять лік. Це правило стосується як фондів великих компаній, так і фінансів окремої людини. Тож правильно управляти особистими доходами й видатками мають не лише бізнесмени, а й пересічні українці. Як правильно розпоряджатися персональними коштами, Tvoemisto.tv вирішило дізнатися у фінансового директора Львівської бізнес-школи (LvBS) Українського католицького університету. Пропонуємо ознайомитися з 5-ма основними порадами експерта.
  • Скільки на Львівщині є підприємців-«спрощенців»? Скільки на Львівщині є підприємців-«спрощенців»? Підприємці -«спрощенці» Львівщини сплатили понад 212 млн. гривень у бюджет.
  • Кому з підприємців дозволили не використовувати касовий апарат? Кому з підприємців дозволили не використовувати касовий апарат? Президент підписав закон, що дозволяє підприємцям не використовувати касові апарати.
  • Як львів’янам узаконити самобуд: відеоінструкція Як львів’янам узаконити самобуд: відеоінструкція Державна архітектурно-будівельна інспекція України розробила інформаційнийвідеоролик, який допоможе громадянам скористатися їхнім правом на так звану «будівельну амністію».
  • В Україні планують скасувати мита на імпорт авто В Україні планують скасувати мита на імпорт авто Міністерство економічного розвитку і торгівлі попросить комісію скасувати мита на імпорт авто.
  • Microsoft завершила розробку 10-ї версії Windows Microsoft завершила розробку 10-ї версії Windows Компанія Microsoft завершила розробку Windows 10, і готова приступити до поширення своєї новітньої операційної системи наприкінці цього місяця.
  • У Львові оберуть ресторан із найкращим сервісом У Львові оберуть ресторан із найкращим сервісом У вересні вдруге стартує «Львівська гостинність» - ініціатива з маркетингу та якості закладів харчування, метою якої є покращення роботи львівських ресторацій та кафе, а також поширення позитивного досвіду їх роботи. Про це йшлося сьогодні повідомили організатори.
  • У Львові відбудеться важлива ІТ-подія. 5 особливостей У Львові відбудеться важлива ІТ-подія. 5 особливостей Цієї осені Lviv IT Arena 2015 об’єднає на стадіоні «Арена Львів» програмістів, розробників, дизайнерів, керівників ІТ-компаній та стартаперів.
  • Як антикорупційний закон вплине на українців? 3 особливості Як антикорупційний закон вплине на українців? 3 особливості Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції». Пропонуємо основні його особливості.
  • Львівські «Електрони» їздитимуть столицею Львівські «Електрони» їздитимуть столицею Корпорація «Електрон» виготовлятиме для Києва сучасні трамваї.
  • Фінансова допомога для підприємців. Як отримати у Львові? Фінансова допомога для підприємців. Як отримати у Львові? Сьогодні 13 липня, у межах проекту для переселенців «Новий відлік» відбулася презентація можливостей Львівського обласного центру зайнятості. Так, Центр готовий підтримати підприємців, які тільки починають власну справу, одноразовим грантом у розмірі від 5000 до 48 000 гривень.
  • Надання витягів із Держгеокадастру: три нововведення Надання витягів із Держгеокадастру: три нововведення Невдовзі у кадастрових реєстраторів з’являться нові колеги – нотаріуси. Фахівці Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру роз’яснюють, що означають норми прийнятої постанови на практиці та що зміниться після надання нотаріусам доступу до Державного земельного кадастру.
  • Львів’ян запрошують провести ніч в аптеці Львів’ян запрошують провести ніч в аптеці У рамках фестивалю «Ніч у Львові» «Таємна аптека» пропонує львів’янам та гостям міста прем’єру ексклюзивної шоу-вистави «Ілюзія чи реальність». Це історія відомого львівського науковця Збігнєва Дуніковського, яка сколихнула Львів у 30-тих роках ХХ століття.
  • Три тези Альфреда Коха про українців, війну і реформи Три тези Альфреда Коха про українців, війну і реформи У Львові відбулася зустріч із російським реформатором, бізнесменом і політиком Альфредом Кохом. Він поділився власним поглядом на сьогодення України і її майбутнє. Tvoemisto.tv пропонує 3 головні тези із зустрічі.
  • Яким буде iPhone 6S. Фото Яким буде iPhone 6S. Фото Восени 2015-го року, Apple готується випустити оновлений iPhone 6S, що ззовні зберігає свої попередні форми, але має чималу колекцію внутрішніх змін.
  • Зі Львова до Рима запустили прямий авіарейс Зі Львова до Рима запустили прямий авіарейс Авіакомпанія «»Міжнародні авіалінії України» (МАУ) почала здійснювати прямі сезонні рейси між Львовом та Римом.
  • Зі Львова до Одеси запустили прямі авіарейси Зі Львова до Одеси запустили прямі авіарейси Двічі на тиждень авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» буде здійснювати авіарейси Львів-Одеса-Львів.
  • Як переселенцям у Львові відкрити власний бізнес? Як переселенцям у Львові відкрити власний бізнес? У Львові стартував проект «Новий відлік» – бізнес-інкубатор для внутрішньо переміщених осіб. Це програма підтримки малого бізнесу та самозайнятості переселенців. У рамках проекту заплановано 8-тижневий бізнес-курс, конкурс бізнес-планів, фінансова допомога загальним бюджетом 1 млн грн, бізнес-супровід та групова консультативна програма, інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Коли вулицю Богданівську у Львові відкриють для проїзду? Коли вулицю Богданівську у Львові відкриють для проїзду? Від 11 червня вулицю Богданівську у Львові перекрили через ремонтні роботи. Закінчити влаштування верхнього шару асфальту планували до 13 червня, але наразі вулиця і досі перекрита. Tvoemisto.tv запитало у виконуючого обов’язки начальника управління капітального будівництва ЛМР Володимира Кметика із чим пов’язане перетермінування робіт і коли вулицю відкриють для проїзду.
  • У Львові збудують індустріальний парк: інвестори, можливості У Львові збудують індустріальний парк: інвестори, можливості Індустріальний парк у Львові – перший в Україні – зголосилися будувати голландці - що зареєструвалися у Львові під назвою «Сіті. Парк. Львів». Сьогодні, 10 червня, Львівська міськрада розкрила конкурсні пропозиції з вибору керуючої компанії індустріальним парком «Рясне-2».
  • Лоукости зі Львова літатимуть до Мадрида і Москви Лоукости зі Львова літатимуть до Мадрида і Москви Комісія з розгляду питань щодо прав на експлуатацію повітряних ліній Державної авіаслужби видала ряд призначень на внутрішні та міжнародні напрямки.
  • Як жінкам збудувати кар’єру в  IT-сфері. П’ять порад Як жінкам збудувати кар’єру в IT-сфері. П’ять порад IT -сфера в Україні - найдинамічніша за розвитком. Вона постійно залучає нових фахівців, і цим збільшує попит для програмістської освіти. Утім, цю сферу переважно асоціюють із чоловіками, поширюючи стереотип, що жінкам, особливо без IT-освіти, нічого у ній шукати. Галина Ружитська із компанії LEZGRO розповіла про стереотипи та дала поради як їх подолати. На виставці Career4IT, яка відбулась у Львові, вона говорила про п’ять важливих ідей для жінок-працівників IT-сфери.
  • Яких працівників шукають найкращі компанії світу. 7 думок експертів Яких працівників шукають найкращі компанії світу. 7 думок експертів Топ-менеджери відомих світових компаній: «Cisco Ukraine», «Intel Corporation», «Microsoft Ukraine», «HP Ukraine», «Deloitte» у Львівській бізнес-школі розповіли про тенденції у світовій економіці та які навички зараз найбільш затребувані на ринку праці. Пропонуємо 7 тез від експертів.
  • До 2020 року 3G матимуть 57% абонентів, а 4G – лише 5% До 2020 року 3G матимуть 57% абонентів, а 4G – лише 5% Загальне число мобільних підключень в Україні до 2020 року досягне 73 млн, підключень до мереж мобільного швидкісного інтернету – 54 млн.
  • В Україні скасують сертифікацію нових авто В Україні скасують сертифікацію нових авто Міністерство економічного розвитку і торгівлі скасовує обов’язкову сертифікацію нових автомобілів з 1 січня 2016 року.
  • У Львові подешевшала нерухомість У Львові подешевшала нерухомість Від початку року у Львові спостерігалося падіння цін на житлову нерухомість. Перш за все, це пов'язано з підвищенням курсу долара. У квітні-травні зниження цін припинилось.
  • WebMoney.UA стала офіційною системою розрахунків WebMoney.UA стала офіційною системою розрахунків Національний банк України офіційно зареєстрував WebMoney.UA як внутрішньодержавну систему розрахунків. Таке рішення допоможе клієнтам платіжної системи бути краще захищеними юридично.
  • 5 тез Лєшека Бальцеровіча про те, як реанімувати економіку України 5 тез Лєшека Бальцеровіча про те, як реанімувати економіку України «В Україні не така погана економічна ситуація, як про неї говорять. І якщо є багато проблем, то це означає лише те, що можна запровадити багато рішень» - на економіку України Лєшек Бальцеровіч дивиться із оптимізмом і радить, насамперед, визначитись із системою розвитку, яка допоможе малому та середньому бізнесу і економіці загалом. 30 травня у Львові в «Опері Пасаж» пройшов бізнес-сніданок «BreakWest» із всесвітньо відомим економістом. Tvoemisto.tv пропонує 5 тез із розмови екс-міністра економіки Польщі про те, як реанімувати економіку України.
  • Сьогодні у Львові Бальцеровіч та Глібовицький говоритимуть про зміни в Україні Сьогодні у Львові Бальцеровіч та Глібовицький говоритимуть про зміни в Україні Сьогодні, 30 травня, у Львові в «Опері Пасаж» проходитиме бізнес-сніданок «BreakWest». Цього разу своїми думками та досвідом ділитимуться Євген Глібовицький та Лєшек Бальцеровіч. Онлайн-трансляцію розмови можна буде переглянути на Tvoemisto.tv.
  • Львів’янам пропонують поїхати до Ізраїлю зі знижкою Львів’янам пропонують поїхати до Ізраїлю зі знижкою Сьогодні, 29 травня, із нагоди відкриття Почесного консульства Держави Ізраїль у Львові, мешканці міста зможуть придбати туристичну поїздку до цієї країни зі знижкою.
  • Авіакомпанія Ellinair запускає рейс Львів-Салоніки Авіакомпанія Ellinair запускає рейс Львів-Салоніки Авіакомпанія Ellinair розпочинає виконання рейсів зі Львова до Салоніки (аеропорт "Македонія") у рамках літньої навігації Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.
  • Коли в Україні може з’явитися 4G Коли в Україні може з’явитися 4G Національна комісія з питань регулювання зв’язку та інформатизації впродовж найближчих років планує розпочати ліцензування зв’язку четвертого покоління.
  • Як правильно підбирати команду? 5 порад для малого бізнесу Як правильно підбирати команду? 5 порад для малого бізнесу Львівська бізнес-школа (LvBS) Українського католицького університету та інтернет-портал Твоє місто розпочинають проект «Як ефективно управляти малим бізнесом?». У серії матеріалів фахівці LvBS розкажуть про те, як розпочати бізнес; як налагодити роботу у команді; які інструменти допоможуть при веденні бюджету; просуванні та продажах. У першому матеріалі розповімо вам 5 складових успішного управління персоналом у малому бізнесі. Команда працівників у малому бізнесі подібна до сім’ї: всі працюють тісно, добре один одного знають, важко приховати таємниці, люди прагнуть тіснішого спілкування. І, головне, зазвичай, всі роблять все і відповідальність розподіляють досить розмито. Це природній стан і він має свої суттєві переваги, які роблять бізнес життєздатним. Однак, щоб так було насправді, варто взяти до уваги такі важливі моменти:
  • Коли львів’янам очікувати платіжки на нерухомість? Коли львів’янам очікувати платіжки на нерухомість? Нові платіжки з податку на нерухомість невдовзі мають отримати всі українці. За кожен зайвий метр доведеться заплатити трохи більше 12-ти гривень.
  • Яким є турист у Львові. Інфографіка Яким є турист у Львові. Інфографіка Управлінням туризму Львівської міської ради, спільно з Інститутом міста, в березні-квітні цього року проведено дослідження ринку відпочинкових туристів з метою визначення особливостей туристичного ринку міста у період, так званого, «низького сезону». В опитуванні методом «face to face» взяли участь 600 туристів.
  • У Львові обговорили соціальну відповідальність бізнесу У Львові обговорили соціальну відповідальність бізнесу У чому полягає соціальна відповідальність бізнесу, - з’ясовували сьогодні, 22 травня, на Міжнародній конференції у Львові, яка зібрала у стінах мерії керівників бізнесу, громадські організації та представників органів влади. Практичним напрямком конференції стала Реабілітаційна програма для жертв АТО та членів їхніх родин та організація благодійної виставки, яка діятиме у приміщенні Львівської міської ради з 22 по 30 травня.
  • Львівські депутати віддали 58 приміщень. Хто отримав? Львівські депутати віддали 58 приміщень. Хто отримав? Депутати Львівської міської ради затвердили перелік об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації способом викупу. У списку щасливчиків опинилися друзі, родичі та бізнес-партнери депутатів.
  • У Львові розглянуть перспективи інтеграції бізнесу із суспільством У Львові розглянуть перспективи інтеграції бізнесу із суспільством Завтра, 22 травня, у великій сесійній залі Львівської міської ради, відбудеться міжнародна конференція «Соціальна відповідальність бізнесу». Захід має на меті, насамперед, об’єднання керівників бізнесу, представників органів влади та контролю, громадських організацій та асоціацій, вітчизняних та іноземних експертів задля пошуку партнерів, обміну досвідом, напрацюваннями та перспективними задумами на майбутнє.
  • 7 тез Блаженнішого Любомира Гузара про те, як будувати рідну хату 7 тез Блаженнішого Любомира Гузара про те, як будувати рідну хату «Я народився в Україні, так Господь дав, я не вибирав країни, але я маю обов’язок дбати про свій народ». Блаженніший Любомир Гузар 20 травня зустрівся із львівськими підприємцями, щоб поміркувати над тим, як у часі сьогоднішніх реалій будувати рідну хату. Зустріч ініціювала Львівська бізнес школа.
  • Тепер зі Львова можна літати до Тель-Авіва. Розклад рейсів Тепер зі Львова можна літати до Тель-Авіва. Розклад рейсів Сьогодні, 20 травня, авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» виконає перший власний прямий регулярний рейс за маршрутом Львів – Тель-Авів – Львів.
  • 3G у Львові. Порівняння цін мобільних операторів 3G у Львові. Порівняння цін мобільних операторів Найбільші оператори мобільного зв'язку в Україні вже заявили, що львів'янам стає доступний швидкісний інтернет - 3G. Для того, щоб було зручно обрати, Tvoemisto.tv пропонує порівняти тарифи доступу до швидкісного мобільного Інтернету, які пропонує «МТС Україна», «Київстар» та «life:)».
  • Зустріч Блаженнішого Гузара із підприємцями. Де подивитись наживо? Зустріч Блаженнішого Гузара із підприємцями. Де подивитись наживо? У середу, 20 травня, у Львові відбудеться зустріч підприємців із Блаженнішим Любомиром Гузаром, Архиєпископом-емеритом Української Греко-Католицької Церкви. Тема зустрічі «Як будувати рідну хату»: послання митрополита Андрея Шептицького і сучасний контекст». Реєстрація на захід вже закінчилась, але онлайн-трансляцію зустрічі можна буде переглянути наживо на Tvoemisto.tv.
  • Використання касових апаратів: безкоштовний семінар для львівських підприємців Використання касових апаратів: безкоштовний семінар для львівських підприємців Безкоштовний семінар на актуальну нині тему в сфері дрібної торгівлі «РРО-2015: використання, порушення, наслідки» відбудеться у Львові 27 травня у готелі «Дністер».®
  • 5 порад для успішного стартапу 5 порад для успішного стартапу Ілля Кенігштейн, відомий підприємець з Ізраїлю у Львові розповів про Ізраїль – державу-стартап, яка побудувала ІТ-галузь, поки воювала, та потенційні сценарії становлення структури інноваційного бізнесу в Україні.
  • Чого бізнесу очікувати від ЄС? 5 тез екс-прем’єра Польщі у Львові Чого бізнесу очікувати від ЄС? 5 тез екс-прем’єра Польщі у Львові У середу, 13 травня, відбувся черговий бізнес-сніданок «BreakWest». Цього разу основним спікером став колишній прем’єр-міністр Польщі Ян Кшиштоф Бєлєцкі. У Львові політик поділився досвідом Польщі на шляху створення сприятливих умов для побудови малого бізнесу і розповів, чому сьогодні Україна найбільше потребує чесних людей. Tvoemisto.tv пропонує 5 найважливіших тез із розмови з Яном Кшиштофом Бєлєцкі.
  • Владика Любомир Гузар у Львові розкаже, як збудувати Рідну хату Владика Любомир Гузар у Львові розкаже, як збудувати Рідну хату 20 травня у Львові відбудеться зустріч підприємців з Блаженнішим Любомиром Гузаром, Архиєпископом-емеритом Української Греко-Католицької Церкви. Тема зустрічі «Як будувати рідну хату»: послання митрополита Андрея Шептицького і сучасний контекст».
  • Екс-прем’єр Польщі у Львові розкаже про можливості для малого і середнього бізнесу Екс-прем’єр Польщі у Львові розкаже про можливості для малого і середнього бізнесу У середу, 13 травня, відбудеться черговий бізнес-сніданок «BreakWest». Цього разу основним спікером буде колишній прем’єр-міністром Польщі Ян Кшиштоф Белецький. Про це повідомили організатори заходу.
  • У Львові буде ще один «Ашан»: львів’ян запрошують на роботу У Львові буде ще один «Ашан»: львів’ян запрошують на роботу Компанія «Ашан Україна» оголосила про відкриття до кінця 2015 року другого магазину мережі у Львові. Новий «Ашан» розташується на вул. Володимира Великого, 58. Львів’янам пропонують надсилати резюме.
  • 5 фактів, завдяки яким Львів став ІТ-столицею України 5 фактів, завдяки яким Львів став ІТ-столицею України Ще кілька років тому Львів був одним із центрів інформаційних технологій в Україні. Сьогодні він вже претендує називатися ІТ-столицею. Tvoemisto.tv розповість вам кілька фактів, які пояснять, чому наше місто справді заслуговує на це звання.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!