Новини
  • Чому авіаквитки подорожчали майже на третину Чому авіаквитки подорожчали майже на третину Ціни на авіаперельоти для українців суттєво зросли лише за одну ніч через зміну курсу долара.
  • Банк "Надра" неплатоспроможний. Хто зможе отримати вклади? Банк "Надра" неплатоспроможний. Хто зможе отримати вклади? Фонд гарантування вкладів фізичних осіб увів тимчасову адміністрацію у банк "Надра".
  • Все, що треба знати про податковий компроміс. Поради юриста Все, що треба знати про податковий компроміс. Поради юриста 13 січня 2015 року Президент України підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», яким передбачена процедура податкового компромісу. Податковий компроміс передбачає можливість звільнення від юридичної відповідальності підприємців - платників податку на прибуток та платників податку на додану вартість.
  • Скільки Львів заробляє на паркінгах? Скільки Львів заробляє на паркінгах? Торік до міського бюджету Львова надійшло понад 3,8 млн грн від плати за паркування.
  • Як у Львові можна отримати онлайн-консультації для бізнесу Як у Львові можна отримати онлайн-консультації для бізнесу Відтепер, кожен бізнесмен може дізнатися відповіді на всі питання, які стосуються бізнесу, не встаючи з робочого місця – з допомогою Skype. Така можливість з’явилася завдяки сервісу онлайн-консультацій для підприємців Громадської Школи Бізнесу.
  • 9 змін для платників єдиного податку
9 змін для платників єдиного податку З 1 січня 2015 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)».
  • Львів’ян запрошують на майстер-клас з маркетингу і бізнес-стратегій Львів’ян запрошують на майстер-клас з маркетингу і бізнес-стратегій 30 січня в рамках зустрічей «Лабораторії ідей» у Львівській бізнес-школі Українського католицького університету відбудеться майстер-клас від одного з кращих маркетологів України, експерта з бізнес-стратегій, керуючого партнера DYB Ukraine Ігоря Гута. На зустріч запрошують молодих підприємців і тих, хто планує починати власну справу, повідомляють у прес-службі Львівської бізнес-школи.
  • Серед найкращих готелів України – чотири львівські Серед найкращих готелів України – чотири львівські 4 готелі Львова увійшли до списку найкращих в Україні. Рейтинг оприлюднив авторитетний сайт для мандрівників.
  • У Львові зв’язали 120-метрову «Стрічку єдності»
У Львові зв’язали 120-метрову «Стрічку єдності» Вчора, 22 січня, у Львові біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулася всеукраїнська акція «Одна єдина соборна Україна». Захід здійснено за ініціативи громадської організації «Схід і Захід - разом», створеної у нашому місті вимушеними переселенцями зі Сходу України, і за підтримки Народної самооборони Львівщини. Про це повідомляють у прес-службі громадської організації.
  • На форумі у Давосі говорили про ІТ-галузь Львова На форумі у Давосі говорили про ІТ-галузь Львова Цього року зустріч Світового економічного форуму вийшла за межі Давосу – 40 міст з усього світу організували місцеві сесії Shaping Davos та стали учасниками панельних дискусій у Давосі. У нашому місті сесію організував львівський хаб спільноти Global Shapers за підтримки Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). Tvoemisto.tv цей захід транслювало наживо.
  • Нова локація: у  Львові буде конгрес-центр Нова локація: у Львові буде конгрес-центр Приміщення зможе збирати одночасно 1500-2000 осіб.
  • Tvoemisto.tv транслюватиме форум у Давосі Tvoemisto.tv транслюватиме форум у Давосі Зустріч Світового економічного форуму цьогоріч виходить за межі Давосу – 40 міст з усього світу організують місцеві сесії Shaping Davos та доєднаються до панельних дискусії в Давосі. Місцеву сесію у Львові 20 січня 2015 року організовує львівський хаб спільноти Global Shapers за підтримки LvBS. Сесія відбудеться у приміщенні Львівської бізнес-школи і транслюватиметься наживо на tvoemisto.tv
  • У Львові затверджено нові податки. Хто платитиме? У Львові затверджено нові податки. Хто платитиме? На бюджетній сесії 19 січня депутати Львівської міської ради затвердили акцизний і транспортний податки. Відтепер ці податки поповнюватимуть місцевий бюджет.
  • Що змінилось для платників єдиного податку. 3 факти Що змінилось для платників єдиного податку. 3 факти З 1 січня 2015 року набув чинності Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи”. Tvoemisto.tv дізналось, що ж зміниться для платників єдиного податку.
  • В кінці січня на Львівщині відбудуться земельні торги В кінці січня на Львівщині відбудуться земельні торги Земельні торги, які будуть першими у 2015-му у Львівській області, планують провести 23 січня. Аукціони будуть відкритими і передбачають передачу прав на оренду 6-ти земельних ділянок на 14-річний термін.
  • Як львів’янам долучитись до Форуму у Давосі Як львів’янам долучитись до Форуму у Давосі Цього року зустріч Світового економічного форуму виходить за межі Давосу – 40 міст з усього світу організують місцеві сесії Shaping Davos та доєднаються до панельних дискусії в Давосі. Місцеву сесію у Львові організовує львівський хаб спільноти Global Shapers за підтримки LvBS. Сесія відбудеться 20 січня у приміщенні Львівської бізнес-школи. Мова заходу – англійська.
  • Куди рухається Україна. 8 пріоритетних напрямів Куди рухається Україна. 8 пріоритетних напрямів Президент України Петро Порошенко підписав Стратегію сталого розвитку «Україна–2020», що передбачає 62 реформи у всіх сферах життя України. Tvoemisto.tv розповість вам про вісім, які названо пріоритетними.
  • Львівським правникам розкажуть про права людини у бізнес-середовищі Львівським правникам розкажуть про права людини у бізнес-середовищі В Українському католицькому університеті пройде перша в Україні програма підготовки практикуючих юристів, правозахисників та корпоративних менеджерів. Учасникам розкажуть про кращі практики захисту прав людини в процесі підприємницької діяльності та можливості захисту прав і свобод людини для забезпечення інтересів бізнесу.
  • 5 думок експертів про бюджет 2015-го 5 думок експертів про бюджет 2015-го Держбюджет на 2015-тий рік погоджували в екстреному порядку. Такий поспіх на підсумковій прес-конференції глава держави Петро Порошенко аргументував тим, що у разі наступу російських військ уряд вже буде готовий одразу вирішувати ці питання і не розпорошуватиметься на затвердження бюджету. Проте економісти часто висловлюють недовіру цьому законопроекту і кажуть, що виконати його неможливо. Tvoemisto.tv зібрало 5 думок експертів про бюджет на прийдешній рік, якими вони діляться у пресі.
  • Кількість податків у 2015-му скоротили. Які залишились? Кількість податків у 2015-му скоротили. Які залишились? Із 1 січня вже набув чинності закон про зміни до Податкового кодексу в Україні. У документі йдеться зокрема про те, що кількість податків скоротилася з 22 до 9.
  • Львівських підприємців запрошують на унікальну триденну програму reflexio Львівських підприємців запрошують на унікальну триденну програму reflexio 5-7 лютого Львівська бізнес-школа УКУ запрошує управлінців на триденну програму reflexio – створену на перетині бізнесового, філософського та гуманітарного просторів.
  • Нацбанк назвав вісімку системно важливих банків Нацбанк назвав вісімку системно важливих банків Національний банк України визначив вісім системно важливих банків на 1 грудня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
  • В Польщі вийшов на маршрут український електробус (фото)
В Польщі вийшов на маршрут український електробус (фото) Електробус виробництва української корпорації «Богдан» виходить на маршрут у польському місті Люблін. Як повідомляє прес-служба підприємства, спільна розробка «Богдана» і польської компанії URSUS SA – електричний міський автобус E7010 – нещодавно був представлений у Польщі і в найближчі дні вийде на вулиці міста для випробувань.
  • Нацбанк ліквідував три банки. Перелік Нацбанк ліквідував три банки. Перелік Три банки ліквідував Національний банк України - ПАТ "ТЕРРА БАНК", ПАТ "КБ АКТИВ-БАНК", ПАТ "УКРБІЗНЕСБАНК". Про це йдеться на офіційному сайті Нацбанку.
  • Чи зросте зарплата? Львівські бізнесмени про новий соцвнесок Чи зросте зарплата? Львівські бізнесмени про новий соцвнесок Парламент затвердив зменшення розміру єдиного соціального внеску з 41 до 16.4%. "За" відповідний законопроект проголосували 268 депутатів. За словами прем'єра, такий безпрецедентний крок дозволить вивести з тіні заробітну платню. Tvoemisto.tv вирішило запитати у львівських підприємців, що ж вони очікують від цього проекту і чи є він справді таким дієвим.
  • Як виглядатиме стогривнева банкнота? Фото Як виглядатиме стогривнева банкнота? Фото 29 грудня 2014 року Національний банк України презентував банкноту номіналом 100 гривень зразка 2014 року з удосконаленою системою захисту.
  • Які квартири та будинки звільнять від податку на нерухомість? Які квартири та будинки звільнять від податку на нерухомість? Коаліція Верховної Ради України і уряд погодили мінімальний поріг нарахування податку на нерухомість. Відтак, власники квартир площею менш ніж 60 кв. м. не платитимуть податку на нерухомість.
  • Які продукти подорожчають 2015 року? Прогнози експертів Які продукти подорожчають 2015 року? Прогнози експертів Що буде на новорічному столі в українців через кілька днів і наскільки зміниться асортимент через рік? Чи доведеться українцям відмовитись від багатьох продуктів у наступному році? Що найбільше виросте в ціні? На фоні знеціненої гривні, росту цін і загрози сімейним бюджетам – це питання зараз дуже актуальне. До того ж, економісти та експерти різних галузей прогнозують, що початок року буде досить такий складний, продуктовий ринок залежить від імпорту та стрибків долара, а люди через скруту купуватимуть на 5-10% продуктів менше.
  • Нічне голосування у Раді: 5 найважливіших рішень
Нічне голосування у Раді: 5 найважливіших рішень В ніч на 29 грудня парламент прийняв багато важливих рішень. Серед них близько 4:30 Верховна Рада України в першому читанні прийняла бюджет України на 2015 рік. За це рішення проголосували 233 депутати. Пропонуємо вам огляд найважливіших нічних рішень, прийнятих на сесії ВРУ вночі.
  • Львів’янам створять особисті електронні кабінети Львів’янам створять особисті електронні кабінети З січня 2015 року для львів’ян працюватиме спеціальна послуга «Особистий кабінет мешканця». З її допомогою можна буде отримати адміністративні послуги, частину дозволів і навіть розрахуватися за всі комунальні послуги онлайн.
  • 5 змін, які треба впровадити у вашому бізнесі, аби працювати з ЄС 5 змін, які треба впровадити у вашому бізнесі, аби працювати з ЄС Бізнес-модель повинна забезпечувати компанії конкурентоспроможність та стійке зростання. Партнер шведського проекту Develop Your Business (DYB) Ігор гут наводить п'ять простих порад українському бізнесу – що потрібно врахувати у своїх підходах, щоб ваша бізнес-модель стала конкурентоспроможною в ЄС.
  • У Львові запускають школу стартапу. Як записатись?
У Львові запускають школу стартапу. Як записатись? У Львові стартує Startup School. Лише 12 найкращих стартаперів отримують шанс пройти навчання, а найкращі серед найкращих отримають стипендії. Дедлайн для реєстрації – 29 грудня. Старт – у січні.
  • 10 податкових стягнень, які можуть ввести 2015 року 10 податкових стягнень, які можуть ввести 2015 року Наступного тижня парламент розгляне проект державного бюджету-2015. ВВП України скоротиться ще на 4,3%, а зростання цін перевищить 13%. Такий базовий сценарій заклав уряд Арсенія Яценюка в проект держбюджету-2015. Якщо аналізувати сухі цифри проекту бюджету, можна зробити висновки, що на тлі падаючої економіки уряд хоче збільшити збори скарбниці більш ніж на чверть або на 100 млрд грн в порівнянні з 2014-м роком. У тому числі, це планується зробити і за рахунок підвищення податкового навантаження на пересічних громадян.
  • 6 тез Андреса Аслунда про два сценарії майбутнього в Україні 6 тез Андреса Аслунда про два сценарії майбутнього в Україні Старший американський економіст американського Інституту світової економіки Петерсона Андерс Аслунд порівнює сьогоднішню ситуацію в Україні з ситуацією, в якій опинилася напередодні серпня 1998 Росія. Тоді Російська Федерація пережила одну з найбільш глибоких криз у своїй історії, Москві довелося оголосити технічний дефолт. Точно так само Україна сьогодні, за словами економіста, стоїть на межі фінансового краху.
  • 5 рішень для мінінфраструктури: платні дороги та реформа залізниці 5 рішень для мінінфраструктури: платні дороги та реформа залізниці Глава Мінінфраструктури Андрій Пивоварський розповів, на чому сконцентрується його відомство, як реформуватимуть «Укрзалізницю» у 2015 році, а також про ймовірне залучення інвестицій у будівництво платних доріг України.
  • У Львові шукають перевізника на скандальний маршрут №47а У Львові шукають перевізника на скандальний маршрут №47а Департамент житлового господарства та інфраструктури оголошує конкурс з визначення автомобільного перевізника на міському автобусному маршруті загального користування №47А. Маршрут, протяжність якого 25,4 км, сполучає пл. Різні з пр. Червоної Калини.
  • Гривня побила черговий рекорд падіння курсу. Що далі?
Гривня побила черговий рекорд падіння курсу. Що далі? Нацбанк ослабив курс гривні до нового історичного мінімуму – встановив курс гривні на рівні 15,85 за долар.
  • Відомий ресторатор назвав свої 9 улюблених закладів у Львові Відомий ресторатор назвав свої 9 улюблених закладів у Львові Відомий ресторатор Вардкес Арзуманян назвав 9 своїх улюблених ресторанів і кав’ярень у Львові. До переліку не увійшли заклади, якими володіє сам Арзуманян. «Мої закладу відсутні в цьому списку виключно через мою скромності», – зауважив він з посмішкою.
  • Як новачкам знайти гроші на стартап: 3 поради Річарда Бренсона Як новачкам знайти гроші на стартап: 3 поради Річарда Бренсона Легендарний британський підприємець Річард Бренсон періодично виступає публічно, відповідаючи на запитання стартаперів. Пропонуємо вам 3 важливі його поради щодо того, як новачкам шукати гроші для стартапів.
  • Ціни на бензин ростуть, хоч нафта дешевшає. Коментарі експертів
Ціни на бензин ростуть, хоч нафта дешевшає. Коментарі експертів Попри інформацію про різке зниження цін на нафту, бензин в Україні продовжує дорожчати. Чому так відбувається і чого чекати до Нового року?
  • Львів просуватимуть, як напрямок для конференц-туризму Львів просуватимуть, як напрямок для конференц-туризму 18 грудня під час пленарного засідання сесії Львівської міськради підтримали програму розвитку індустрії ділової гостинності Львова на 2015-2017 роки. Серед основних завдань, які ставить перед собою місто – популяризація Львова, як нового напрямку конференц-туризму у Східній Європі.
  • 5 тез Федоріна про недореформи і боротьбу за гетьманську булаву 5 тез Федоріна про недореформи і боротьбу за гетьманську булаву Володимир Федорін – журналіст, колишній редактор журналу "Forbs" в Україні під час стратегічної сесії «Перспективи розвитку економіки 2015», організованої у Львові HD Partners розповів про сьогоднішній економічний стан нашої країни, держбюджет на 2015 рік та першочергові реформи, які необхідні, аби подолати кризу.
  • Запустили новий авіарейс зі Львова до Неаполя. Розклад Запустили новий авіарейс зі Львова до Неаполя. Розклад У вівторок, 16 грудня, у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відбувся інавгураційний рейс Неаполь – Львів – Неаполь, який здійснює друга за величиною італійська авіакомпанія Meridiana Fly.
  • З нового року Нідерланди спрощують в’їзд для засновників стартапів З нового року Нідерланди спрощують в’їзд для засновників стартапів З 1 січня наступного року в Нідерландах змінюється імміграційне законодавство. Засновникам стартапів з країн, що не входять в ЄС, почнуть видавати спеціальні візи. І хоча поки не до кінця ясно, як це буде працювати на практиці, в'їзд стартаперів до Нідерландів повинен спроститися.
  • Два львівські готелі отримали премію Hospitality Awards
Два львівські готелі отримали премію Hospitality Awards Два львівські готелі отримали Національну премію Hospitality Awards. Цього разу до Львова переможцями повернулися одразу два готелі – Kavalier Boutique Hotel (переможець у номінації «Найкращий бутік - готель - 2014») та Villa Stanislavskyi Hotel – найкращий Міні-готель України – 2014.
  • 4 завдання для економіки від нового міністра фінансів з США 4 завдання для економіки від нового міністра фінансів з США Новопризначений Міністр фінансів України – уродженка США українського походження, що прийняла українське громадянство Наталія Яресько запевняє, що дефолт Україні не загрожує. Крім того, вона означила 4 пріоритетних кроки для того, аби у 2016 році в Україні почалось економічне зростання.
  • На Львівщині знайшли антрацит. Тепер шукають інвесторів На Львівщині знайшли антрацит. Тепер шукають інвесторів Голова Державної служби геології і надр України Дмитро Кащук заявив, що у Львівській області є родовище кам'яного вугілля марки А - антрацит.
  • 10 змін законодавства у листопаді: дублікат трудової і зменшення акцизів 10 змін законодавства у листопаді: дублікат трудової і зменшення акцизів Щомісячно в Україні приймаються десятки нових законів та підзаконних актів, вносяться зміни до вже прийнятих, коригуються та уточнюються. Аби ви були в курсі усіх змін, що можуть вплинути на ваш бізнес або побут, Tvoemisto.tv публікує огляд-моніторинг законодавства за листопад 2014 року.
  • "Укрпошта" прискорить зв "Укрпошта" прискорить зв'язок з Amazon і eBay Поштовий оператор планує домовитися з великими західними інтернет-майданчиками про співпрацю для більш оперативної доставки товарів в Україні.
  • У Львові подешевшала цибуля. Ціни і прогнози
У Львові подешевшала цибуля. Ціни і прогнози Виробники ріпчастої цибулі називають сезон 2014-2015 року вдалим. Вони планують зібрати понад 1,2 млн тонн цибулі, що на 20% більше, ніж минулого року. Відтак слід очікувати зниження ціни для покупців, кажуть експерти.
  • На якому вугіллі працюють ТЕС, що освітлюють Львів
На якому вугіллі працюють ТЕС, що освітлюють Львів Львівсько-Волинський вугільний басейн може забезпечити усі теплоелектростанці ї Львівської області вугіллям для вироблення енергії. «Це вугілля може забезпечити роботу ТЕС регіону, але чому вони його не купують - це питання до станцій, які сьогодні є приватними», – заявив у Львові представник НЕК «Укренерго». Натомість на ТЕС заявляють, що вже використовують понад 75% місцевого вугілля. Tvoemisto.tv вирішило розібратися в ситуації.
  • Заклади Львова не отримали відзнак від кращих рестораторів країни
Заклади Львова не отримали відзнак від кращих рестораторів країни До переліку найкращих ресторанів країни цього року не увійшли заклади Львова. Відома ресторанна премія «Соль» вручила щорічні відзнаки у 10 номінаціях, серед них – ресторани Києва, Одеси, Дніпропетровська та Івано-Франківська. Львівські ресторани і кав’ярні хоч і вийшли у фінал, втім не увійшли до цієї десятки.
  • Три обіцянки уряду: ріст тарифів, скорочення податків та новий трудовий кодекс Три обіцянки уряду: ріст тарифів, скорочення податків та новий трудовий кодекс Найближчим часом в Україні знову зростуть тарифи на житлово-комунальні послуги для населення. Також Кабмін має намір в 2 рази скоротити ставку єдиного податку та ввести річний мораторій на перевірки бізнесу. Крім того, уряд має намір розробити новий Трудовий кодекс, який дозволить зробити конкурентним ринок праці, а також захистить права працівників і роботодавців.
  • «Укрпошта» працюватиме з інтернет-магазинами Китаю. Доставку обіцяють за тиждень «Укрпошта» працюватиме з інтернет-магазинами Китаю. Доставку обіцяють за тиждень У першому кварталі 2015 поштовий оператор «Укрпошта» планує запустити для користувачів нову послугу - швидку доставку з китайських інтернет-магазинів. З початку наступного року посилки до 2 кг, замовлені в китайських інтернет-магазинах на кшталт Alibaba, Taobao, Tmall і китайського eBay, будуть доставлятися в Україну окремим потоком.
  • Новий податок на перевищення витрат: «за» і «проти»
Новий податок на перевищення витрат: «за» і «проти» Міністерство фінансів спільно з Державною фіскальною службою екстрено готують до розгляду у Верховній Раді проект податкової реформи, який передбачає введення нового 30% податку на суму, що перевищує витрати фізичних осіб над їхніми доходами. В середу, 10 грудня, відповідна законодавча ініціатива може бути направлена на розгляд в профільний комітет парламенту.
  • Експерти обговорять, як використати ІТ-інновації для інфраструктури Львова
Експерти обговорять, як використати ІТ-інновації для інфраструктури Львова Завтра, 9 грудня, у Львові відбудеться конференція «Майбутнє міської інфраструктури Львова та IT/телеком-інновації».
  • Львів’янам розкажуть, де знайти фінансування для стартапів Львів’янам розкажуть, де знайти фінансування для стартапів 11 грудня Львівська бізнес-школа у рамках зустрічей у Лабораторії ідей запрошує на відкритий майстер-клас «10 Suggestions to Raise Venture Capital funding» від Манміта Сігха, венчурного партнера на New Access Capital, викладача Шанхайської бізнес-школи EMLYON та LvBS.
  • У Львові стало простіше продовжити оренду нежитлових приміщень У Львові стало простіше продовжити оренду нежитлових приміщень Процедура продовження оренди нежитлових приміщень стала простішою. З грудня заявник подає лише заяву з пакетом документів на продовження договору оренди і через 30 днів отримує проект договору оренди нежитлових приміщень, підписує його та стає повноправним орендарем.
  • Як почати власну справу, обрати працівників і систему оподаткування? Поради Як почати власну справу, обрати працівників і систему оподаткування? Поради Починаючи власну справу, важливо навчитись правильно спілкуватись, підібрати хороших та відповідальних працівників, а також розібратись з системами та нюансами оподаткування. Про все це і значно більше розкажуть 16 успішних підприємців та експертів під час навчального бізнес-вікенду «Власна справа. Початок».
  • Львів’янам розкажуть, чому починати власний бізнес треба саме зараз Львів’янам розкажуть, чому починати власний бізнес треба саме зараз Чи реально в Україні робити бізнес без хабарів і зв`язків та під час кризи? З чого розпочинати власну справу, якщо є ідея, проте немає «торби грошей»? Про ці та інші корисні речі львів’янам розкажуть на відкритій бізнес-зустрічі у суботу, 6 грудня.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!