Новини
  • Як НБУ планує посилити гривню Як НБУ планує посилити гривню Серед нових заходів по стабілізації ситуації на валютному міжбанку буде перегляд вимог до відкритої валютної позиції банків та віднесення до них індексованих до долара цінних паперів. Про це йшлося під час зустрічі керівництва Національного банку на чолі з Головою НБУ Валерією Гонтаревою з керівниками 40 великих банків України, повідомляє прес-служба регулятора.
  • Чому не варто скуповувати долари? Поради експерта Чому не варто скуповувати долари? Поради експерта Курс долара б’є історичні рекорди. Вчора та сьогодні він перевищує 14 грн/долар. Доки триватиме падіння гривні і коли чекати стабілізації курсу, дізналось Tvoemisto.tv.
  • Втрати залізниці через війну на Сході: вантажі, пасажири, інфраструктура Втрати залізниці через війну на Сході: вантажі, пасажири, інфраструктура Залізниця зазнає збитків через війну на Сході України. «Залізниця – це лакмусовий папірець роботи економіки. Події на Сході роблять нам багато проблем: з одного боку – у нас збільшилися перевезення спеціальних, військових вантажів, які прямують на Схід, а з іншого – значно зменшилася кількість вантажів Донецької залізниці. А це – дві області, охоплені війною, які знано менше вантажать на підприємства України і на експорт. Також зменшився пасажиропотік», – розповів в ефірі tvoemisto.tv начальник Львівської залізниці Богдан Піх.
  • Долар встановив новий рекорд – 14,3 Долар встановив новий рекорд – 14,3 У вівторок, 26 серпня 2014 року, на українському міжбанківському ринку ціни на американську валюту досягли нового макимуму - 14,3.
  • Газ в балонах на Львівщині продаватимуть знову – за пільговими цінами Газ в балонах на Львівщині продаватимуть знову – за пільговими цінами З 1 вересня ПАТ «Львівгаз» відновлює постачання скрапленого газу за пільговими цінами на території Львівської області. Відтепер цей вид палива буде реалізовуватися для потреб споживачів за новою ціною, яка становитиме 170 гривень за балон ємкістю 21 кілограм.
  • Долар в обмінниках виріс до 13,7 грн Долар в обмінниках виріс до 13,7 грн В обмінних пунктах України сьогодні, 26 серпня, курс долара у продажу виріс на 9 копійок – до 13,72 грн/дол, в купівлі – виріс на 14 копійок – до 13,22 грн/дол.
  • Проект «Євроколія»: Зі Львова до Варшави за 4 години
Проект «Євроколія»: Зі Львова до Варшави за 4 години Проект прокладання євроколії зі Львова до Польщі обговорюють вже багато років. Є два варіанти будівництва – зі Львова у Перемишль або ж до Варшави. Який з них найбільш реалістичний, рентабельний та перспективний, в ефірі Tvoemisto.tv розповів начальник Львівської залізниці Богдан Піх.
  • Долар піднявся до історичного максимуму Долар піднявся до історичного максимуму У п'ятницю, 22 серпня, на українському міжбанківському ринку ціни на американську валюту зросли до 13,8.
  • Бескидський тунель: 2 км колії крізь скелі за 102 млн євро Бескидський тунель: 2 км колії крізь скелі за 102 млн євро Бескидський тунель – транспортний коридор з Львівщини до Закарпаття та Європи. Його будівництво триває вже два роки і триватиме ще щонайменше стільки ж. Тунель довжиною 1,8 км обійдеться у 102 млн євро. Для чого Львівщині такий масштабний та дорогий проект – в ефірі Tvoemisto.tv розповів начальник Львівської залізниці Богдан Піх.
  • У Львові навчатимуть створювати успішні ІТ-стартапи. Як записатись?
У Львові навчатимуть створювати успішні ІТ-стартапи. Як записатись? Львівський бізнес-інкубатор Startup Depot ініціював створення «Менторської програми» – навчального проекту для підприємців, програмістів, дизайнерів та молодих ІТ-стартапів. Це вечірній 80-ти годинний курс із занять, презентацій, менторства та індивідуальних завдань, які допоможуть молодим стартап-проектам перевірити власну бізнес-ідею та її масштабованість, створити життєздатний продукт, залучити перших клієнтів та правильно презентувати свій проект бізнес-ангелам – інвесторам, які підтримують інноваційні проекти на етапі їх створення.
  • Взимку в Карпати авто можна буде перевезти потягом Взимку в Карпати авто можна буде перевезти потягом Цієї зими Укрзалізниця планує надавати послугу автомобілевоза у потягах, що курсують маршрутом «Київ-Ворохта» чи «Київ-Яремче». «Це буде дуже зручною послугою для пасажирів, які планують відпочити на лижних курортах України», – повідомив в ефірі tvoemisto.tv начальник Львівської залізниці Богдан Піх.
  • 24 законодавчі зміни, що чекають на аграрну галузь 24 законодавчі зміни, що чекають на аграрну галузь Найближчим часом аграрну галузь в Україні очікують законодавчі зміни, які відбуваються в межах впровадження дерегуляційних ініціатив. Наразі вже окреслено 24 напрямки. У пріоритеті – скасування низки сертифікатів і довідок, сприяння місцевим громадам у поверненні земель до комунальної власності та перегляд нацстандартів.
  • Винничук зібрав 70 рецептів галицької кухні в одну книгу Винничук зібрав 70 рецептів галицької кухні в одну книгу У Львові видадуть книгу про рецепти галицької кухні та людей, які готують галицькі страви. Серед них громадський діяч Маркіян Іващишин, музиканти Тарас Чубай та Кузьма Скрябін, перекладачка Наталія Іваничук. Зібрав рецепти відомий письменник Юрій Винничук, який також полюбляє готувати. Презентувати книгу обіцяють восени на Форумі видавців у Львові.
  • Як уряд планує боротися з махінаціями на ринку нерухомості Як уряд планує боротися з махінаціями на ринку нерухомості Кабінет міністрів ініціює ухвалення законів, які допоможуть ліквідувати махінації на первинному ринку нерухомості та зменшать кількість недобудов. Зокрема приватним інвесторам хочуть дозволити самостійно завершувати будівництво недобудованого житла
  • У Львові шукають активістів – перевіряти маркування російських товарів
У Львові шукають активістів – перевіряти маркування російських товарів Громадська ініціатива «Економічний бойкот» у Львові шукає активістів для проведення рейдів у магазинах міста: перевірятимуть, чи маркують торгові точки товари російського виробництва.
  • У Львові розкажуть, як Україні потрапити з третього світу в перший У Львові розкажуть, як Україні потрапити з третього світу в перший В межах підготовки до Київського міжнародного економічного форуму 19 серпня у Львові відбудеться круглий стіл "Україна: з третього світу в перший. Інструменти досягнення".
  • Facebook вводить маркування для фейкових новин Facebook вводить маркування для фейкових новин Соціальна мережа Facebook у тестовому режимі почала позначати фейкові новини позначкою «сатира».
  • Чи вистачить української електроенергії, аби замінити російський газ? 7 тез експерта Чи вистачить української електроенергії, аби замінити російський газ? 7 тез експерта Україна не зможе замінити російський газ реверсним зі Словаччини, тому доведеться шукати альтернативні джерела енергії, в першу чергу, для опалення та підігріву води. Однак калорифери та бойлери у кожній квартирі – не вихід, оскільки електросистеми у будинках можуть не витримати такого навантаження. Який вихід із ситуації та як не замерзнути взимку – дізнавалось Tvoemisto.tv.
  • За півроку у Львівщину найбільше інвестували Кіпр, Німеччина та Канада За півроку у Львівщину найбільше інвестували Кіпр, Німеччина та Канада Вкладення в економіку Львівської області у січні-червні цього року здійснили інвестори з 27 країн світу. Найбільше інвестицій надійшло від партнерів з Кіпру – $12,8 млн, Німеччини –$2,4 млн, Канади – $1,6 млн та Данії – $1,5 млн.
  • 15 законодавчих змін, які очікують харчову промисловість 15 законодавчих змін, які очікують харчову промисловість Найближчим часом галузь харчової промисловості в Україні очікують законодавчі зміни, які відбуваються в межах впровадження дерегуляційних ініціатив. Наразі вже окреслено 15 напрямків. У пріоритеті – вдосконалення процедури контролю продукції, скасування низки висновків та сертифікатів.
  • У "!Фесті" платять за ідеї У "!Фесті" платять за ідеї Наша задача в хорошому сенсі інфікувати кожного свого працівника тим, аби вони генерували якісь ідеї. Якщо вони реалізуються, то у холдингу за них платять. Про це в ефірі tvoemisto.tv розповів бізнесмен, співвласник «Холдингу емоцій «!Фест» Андрій Худо.
  • Скільки львів Скільки львів'яни залишають грошей в ресторанах та кав'ярнях Останнім часом якість туриста у Львові змінилася. Якщо порівняти середні чеки в ресторанах та кав'ярнях Львова за минулий рік і за цей рік, то можна зробити висновок, що сума середнього чеку зменшилась. Про це в ефірі tvoemisto.tv розповів бізнесмен, співвласник «Холдингу емоцій «!Фест» Андрій Худо.
  • Як українці сплачуватимуть військовий збір? Як українці сплачуватимуть військовий збір? З 3 серпня 2014 року українці повинні сплачувати військовий збір. Збір стягуватиметься тимчасово до 1 січня 2015 року за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб.
  • 14 законодавчих змін, які чекають на ІТ-сектор 14 законодавчих змін, які чекають на ІТ-сектор Нову інтернет-платформу easybusiness.in.ua представили заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків і міністр економічного розвитку Павло Шеремета. На ній будуть відображатися завдання, над якими в даний момент працює команда президента, що відповідає за реформи, а усі охочі можуть написати відгук щодо того, чи іншого рішення.
  • Броньовані «швидкі» для зони АТО може робити львівський «Електрон» Броньовані «швидкі» для зони АТО може робити львівський «Електрон» Концерн «Електрон» у Львові може виготовляти броньовані карети швидкої медичної допомоги, які потрібні у зоні АТО.
  • В одній з найпопулярніших у Львові мереж АЗС пояснили зростання цін на бензин
  • 6 альтернатив газу для львів 6 альтернатив газу для львів'ян. Поради експерта Європейські країни вже давно користуються альтернативними джерелами енергії. Україна зіткнулась з гострою потребою пошуку альтернативи газу цього року – через війну з Росією, чий газ ми купуємо. Окрім того, що цього року газ доведеться економити, надалі також треба шукати йому заміну, наголошують експерти. Про те, яка ефективна альтернатива газу існує і чи підходить вона львів'янам, розповів у ефірі tvoemisto.tv експерт з питань теплопостачання, опалення та енергозберігаючих технологій Микола Ореньчук.
  • Львів’янам розкажуть, хто у місті заробляє на туризмі Львів’янам розкажуть, хто у місті заробляє на туризмі У четвер, 14 серпня, в ефірі Tvoemisto.tv ми поговоримо з бізнесменом, співвласником «Холдингу емоцій «!Фест» Андрієм Худо.
  • Як скоротити витрати газу в побуті і у промисловості: практичні поради для львів’ян Як скоротити витрати газу в побуті і у промисловості: практичні поради для львів’ян Українців цього року чекає напружена зима: перед нами постало завдання скоротити споживання газу на 30%. Микола Ореньчук, експерт з питань теплопостачання, опалення та енергозберігаючих технологій, в ефірі tvoemisto.tv дав практичні поради для львів’ян, чим можна замінити споживання газу, аби не замерзнути взимку.
  • В аеропорту «Львів» ввели платне паркування: година – 5 грн
В аеропорту «Львів» ввели платне паркування: година – 5 грн На території ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького відтепер паркування буде платним. Це нововведення працює з вівторка, 12 серпня, повідомила менеджер зі зв’язків з громадськістю аеропорту Тетяна Гембач.
  • Львів хочуть з Львів хочуть з'єднати потягом з Румунією Про доцільність відкриття руху пасажирського потяга за маршрутом Львів-Рахів-Клуж-Напока (Румунія) говорили у Рахові члени ініціативної групи із керівниками Львівської залізниці, генконсулом Румунії в Україні та мером Рахова
  • У Львові готуються до створення Служби фінрозслідувань
  • В Україні можуть по-новому оподатковувати зарплату. Переваги і недоліки В Україні можуть по-новому оподатковувати зарплату. Переваги і недоліки Серед пунктів податкової реформи, запропонованої урядом України, є зміна оподаткування заробітної платні. Для обговорення пропонують два варіанти, які передбачають високу ставку податку на мінімальну зарплату та нижчий відсоток – при зарплаті вищій за мінімальну. Водночас економісти вважають, що реалізація такої ідеї може посилити тінізацію економіку. Tvoemisto.tv дізналось, які наслідки для українців та економіки можуть мати такі зміни.
  • У Львові на бізнес-вечірці збиратимуть кошти на операційну для військових У Львові на бізнес-вечірці збиратимуть кошти на операційну для військових У Львові за підтримки почесного консульства Королівства Нідерланди відбудеться вечірка BLUE & YELLOW Fryday Lviv. Цього разу учасники Fryday збираються у так званому форматі "Afterwork" – невимушена подія для бізнес-спілкування, яка збирає приблизно 500 гостей.
  • Іноземні фахівці розкажуть бізнесу у Львові про звітність. Програма
Іноземні фахівці розкажуть бізнесу у Львові про звітність. Програма У Львові пройде II Міжнародна науково-практична конференція «МСФЗ та Інтегрована звітність: сучасне та майбутнє». Тут обговорять міжнародні стандарти фінансової звітності, а іноземні фахівці поділяться досвідом з українськими бізнесменами про те, як вести звітність за європейськими нормами.
  • Львів Львів'янам розкажуть, як економити газ в побуті та на підприємствах Сьогодні, 12 серпня, о 17:00 в ефірі Tvoemisto.tv ми говоритимемо з членом Комітету підприємців Львівщини, співвласником ЛТД "Універсаліс", експертом з питань теплопостачання, опалення та енергозберігаючих технології Миколою Ореньчуком.
  • На День Незалежності курсуватимуть додаткові потяги. Перелік На День Незалежності курсуватимуть додаткові потяги. Перелік На День Незалежності України у західному напрямку призначила три додаткових поїзди та додаткові рейси цілорічного поїзда. Так, додаткові поїзди курсуватимуть до Ужгорода, Івано-Франківська та Хмельницького, а додаткові рейси будуть до Кам'янець-Подільського.
  • Велосипедом на роботу. Три аргументи «за» Велосипедом на роботу. Три аргументи «за» Розвиток велоінфраструктури є важливим аргументом «за» те, аби пересісти у місті на велосипед. Однак, чи готові львів’яни їздити велосипедом на роботу? Асоціація велосипедистів Києва знайшла три важливих аргументи, чому керівникам варто заохочувати працівників пересідати на велосипеди. Ці аргументи будуть доречними і для Львова.
  • Долар на міжбанку побив позначку 13,1 грн
  • У липні львів’яни найбільше літали в Туреччину і Київ У липні львів’яни найбільше літали в Туреччину і Київ В липні аеропорт «Львів» надав послуги з перевезення 77,4 тис. пасажирів. Найпопулярнішими напрямками липня за кількістю перевезених пасажирів стали: Анталія і Стамбул (Туреччина), Київ (Бориспіль), Тіват (Чорногорія )та Варшава (Польща).
  • Як пасажири "Інтерсіті +" можуть економити на квитках Як пасажири "Інтерсіті +" можуть економити на квитках "Укрзалізниця" вводить нову диференціацію тарифів при попередній купівлі квитків. Пасажири "Інтерсіті +" можуть їздити дешевше в понеділок і суботу і дорожче – в п'ятницю і неділю. Крім того, при купівлі квитків в обидві сторони – "туди і назад" – діє знижка 10%.
  • Львів Львів'янам розповіли, як повністю відмовитись від російських товарів Львівщина розташована на кордоні з Євросоюзом, тому може «повністю замінити російські товари набагато якіснішими, імпортними», заявила в ефірі tvoemisto.tv депутат Львівської обласної ради, економіст Оксана Юринець. Також, з її слів, відмова від російського товаровиробника стимулюватиме українських виробників активізуватися, а державу – більше підтримувати українське.
  • Активісти готують рейд магазинами Львова. Перевірять маркування російських товарів
  • Львів Львів'янам розповіли, як споживати менше російського газу Ми можемо сьогодні замінити газ, але, перш за все, ми маємо навчитися виключати світло в кімнаті, в якій ніколи немає. Зараз ми говоримо про альтернативне і те, що в нас під ногами, що нам дав Бог і чим ми маємо скористатися. Ми маємо це робити з розумом і чіткою екологічною культурою і відповідальністю перед наступними поколінням, але ми маємо це робити. Таку думку в ефірі tvoemisto.tv висловила депутат Львівської облради, економіст Оксана Юринець.
  • Які податки уряд пропонує скасувати в Україні? Які податки уряд пропонує скасувати в Україні? Уряд підготував комплексний план змін в податковій системі України. Зокрема, сьогодні в країні існує 22 обов'язкові платежі, а точніше 22 класичних податки, які сплачують українські суб'єкти підприємницької діяльності. Відтак, згідно з новим планом уряд пропонує залишити їх лише 9.
  • Львів’янам розкажуть, як не дати російському бізнесу заробляти
Львів’янам розкажуть, як не дати російському бізнесу заробляти У четвер, 7 серпня, о 17:00 в ефірі tvoemisto.tv координатор «Економічного бойкоту» у Львові Олег Радик та депутат Львівської обласної ради, економіст Оксана Юринець.
  • Долар та євро подорожчали Долар та євро подорожчали Офіційні курси Нацбанку долара, євро і рубля зросли.
  • Перевезти авто з Києва до Львова тепер можна потягом Перевезти авто з Києва до Львова тепер можна потягом З Києва до Львова можна подорожувати потягом разом з власним автомобілем. Така послуга вагонів-автомобілевозів обійдеться у 450 грн.
  • У Львові з біл-бордів закликатимуть купувати українське У Львові з біл-бордів закликатимуть купувати українське На вулицях Львова в серпні розмістять соціальну рекламу на підтримку національного виробника.
  • У Львові шукають фірму-перевізника для маршруту №54
  • У Львові хочуть націоналізувати ЛАЗ У Львові хочуть націоналізувати ЛАЗ У Львівській обласній державній адміністрації ініціюють націоналізацію Львівського автобусного заводу (ЛАЗ). Про це заявив перший заступник голови Львівської ОДА Йосип Ситник на прес-конференції у Львові.
  • Що належить росіянам на Львівщині? Повний перелік Що належить росіянам на Львівщині? Повний перелік Заступник голови Львівської облдержадміністрації Йосиф Ситник оприлюднив список із 177 підприємств, зареєстрованих на території Львівської області, засновниками яких є компанії чи громадяни Росії.
  • Експерти прогнозують подорожчання квитків на Hyundai на 20% Експерти прогнозують подорожчання квитків на Hyundai на 20% Скасування нульової ставки податку на додану вартість (ПДВ) послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами "Інтерсіті +" підвищить вартість квитків на такі поїзди на 20%, вважає координатор реформування транспортної галузі Координаційного центру з упровадження економічних реформ Олександр Кава.
  • 3 поради від фахівця: як створити успішний стартап 3 поради від фахівця: як створити успішний стартап Як створити успішний стартап та організувати ефективний зібр коштів на свій проект – читайте поради керівника львівської компанії Smart Atoms, що створила «розумний» годинник LaMetric, Назара Білоуса.
  • Розумний годинник львівських ІТшників б’є рекорди з краудфандінгу
Розумний годинник львівських ІТшників б’є рекорди з краудфандінгу Львівський стартап Smart Atoms встановив рекорд зі збору коштів за допомогою краудфандінгу (коли всі охочі, побачивши інформацію про проект, жертвують на нього) – зібравши майже 400 тис. доларів США на «розумний годинник» LaMetric. Потреба на випуск годинника, яку заявили розробники, – 69 тис. доларів.
  • Будівництво Бескидського тунелю: Як з’єднують Львів та Мукачево Будівництво Бескидського тунелю: Як з’єднують Львів та Мукачево Над новим Бескидським тунелем почали працювати 2011 року. Він має якісно сполучити не лише Львівщину і Закарпаття, але й стати новим транспортним коридором між Україною та Європою. ЗМІ називають його одним з наймасштабніших проектів століття в Україні, адже будують його крізь гори. Як будують Бескидський тунель і які його особливості – читайте на tvoemisto.tv.
  • ВРУ знову підвищила акцизи. На скільки подорожчають сигарети? ВРУ знову підвищила акцизи. На скільки подорожчають сигарети? Верховна Рада України проголосувала за підвищення специфічних ставок акцизного податку на сигарети з фільтром і без фільтра на 5%. Відтак, експерти в цій галузі очікують в результаті цих змін росту роздрібних цін на 25-50 копійок за пачку відповідно до сегмента і найменування сигарет.
  • Долар на міжбанку подешевшав на 35 копійок Долар на міжбанку подешевшав на 35 копійок 31 липня на українському міжбанківському ринку ціни на американську валюту протягом торгової сесії досягли максимуму, а до закриття знизилися до ранкових значень.
  • Українці платитимуть із зарплат військовий податок Українці платитимуть із зарплат військовий податок Верховна Рада України сьогодні, 31 липня, ухвалила зміни до Податкового кодексу, якими ввела 1,5% військовий податок. Раніше пропонувалося встановити 0,5% податку для всіх громадян України, але депутати на це не погодилися.
  • СБУ не підтвердила, що львівська компанія причетна до сепаратистів СБУ не підтвердила, що львівська компанія причетна до сепаратистів Служба безпеки України завершила перевірку одного з відомих українських виробників пива ТОВ ТПК "Перша приватна броварня" і заявила, що у спецслужби немає інформації про причетність компанії до фінансування сепаратизму і тероризму на Донбасі.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!