Новини
  • Мешканці Західної України стали частіше ходити в кіно Мешканці Західної України стали частіше ходити в кіно За перші півроку українці залишили в кінотеатрах $ 34,3 млн. Такі дані наводить профільний ресурс BoxOffice Mojo. Якщо рахувати в доларах, то це на 5,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року, але якщо враховувати майже 50% девальвацію гривні, то ринок кінопрокату виріс більш ніж на 40%.
  • З вівторка зі Львова знову можна буде літати в Ашгабад З вівторка зі Львова знову можна буде літати в Ашгабад З вівторка, 8 липня, відновлять рейси зі Львова до Ашгабада (Туркменістан). Здійснюватиме перевезення компанія «Туркменські авіалінії». Вартість квитків в обидві сторони – 5,6 тисячі гривень.
  • 63 підприємства у Львові боргують понад 22 млн грн зарплати
  • Львів визнали одним з найдешевших європейських міст Львів визнали одним з найдешевших європейських міст Львів увійшов у п’ятірку найдешевших міст Європи за вартістю проживання згідно з рейтингом Numbeo. Найдорожчим визнали Цюріх.
  • У Львові розкажуть про переваги та виклики для бізнесу в СОТ У Львові розкажуть про переваги та виклики для бізнесу в СОТ 3 липня у Львові відбудеться навчальний семінар на тему: «Всесвітня торгівельна система: сучасна діяльність СОТ та її вплив на бізнес». Його організовує Львівська бізнес-школа УКУ у партнерстві з Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій.
  • Депутатів Львова закликають зобов Депутатів Львова закликають зобов'язати маркувати товари з Росії У Львові активісти економічного бойкоту закликають депутатів Львівської міської та обласної рад проголосувати за введення маркування на товарах російського походження у магазинах. Однак, за словами депутатів, навіть якщо вони проголосують за таке рішення, воно матиме лише рекомендаційний характер.
  • У четвер львів У четвер львів'ян запрошують на зустріч з менеджементу «Пробудімо сплячих левів» 3 липня о 18.00 в кафе coMMuna (вул. Галицька, 1, 2-й поверх) відбудеться третя з серії літніх зустрічей із менеджменту «Пробудімо сплячих левів». Будитиме левів на цей раз співвласник RTC, бізнес-тренер, рекрутер Наталка Зайцева.
  • 10 нових ІТ-офісів відкривається у Львові – переїжджають зі Сходу 10 нових ІТ-офісів відкривається у Львові – переїжджають зі Сходу У Львові через події на Сході України відкрилось або ж у процесі відкриття 10 нових ІТ-офісів. «Якщо оцінювати приріст ІТшників у Львові з числа тих, хто прибув зі Сходу та Криму, то це буде близько 1 000 осіб. Це як компанії, так і окремі люди, які працюють зі Львова віддалено чи влаштовуються в уже діючі тут компанії», – розповів tvoemisto.tv виконавчий директор Львівського ІТ-кластера Степан Веселовський.
  • Що очікує ринок нерухомості у Львові Що очікує ринок нерухомості у Львові Депресії на ринку нерухомості Львова немає, хоча стагнація і повільне сповзання цін на масове житло присутні. Ринок працює, хоча поки що не на достатніх оборотах. Зокрема, ріелтори відзначають збільшений в геометричній прогресії потік заявок від заможних покупців з Харкова та Дніпропетровська. Серед претендентів, бажаючих прикупити для постійного проживання житло у Львові – держслужбовці, бізнесмени, футболісти і просто звичайні громадяни, що продали нерухомість в інших великих містах країни.
  • До Львова їде більше українських туристів і залишаються на довше До Львова їде більше українських туристів і залишаються на довше З початку 2014 року до Львова більше їдуть туристи з України, ніж з-за кордону. «Потік туристів до Львова у червні цього року більший, ніж був торік. Але якщо минулого року було більше іноземців, то цього року переважає внутрішній туризм», – розповів tvoemisto.tv президент Львівського туристичного альянсу Олег Засадний.
  • Як вплине угода з ЄС на львівський бізнес. Інфографіка Як вплине угода з ЄС на львівський бізнес. Інфографіка Після підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом нашу країну чекає важка праця - манна з неба не падатиме, вважає професор, завідувач кафедри банківської справи Львівського інституту банківської справи Університету банківської справи НБУ Ростислав Слав'юк. Попри те, експерти прогнозують низку позитивних зрушень, які принесуть плоди в перспективі.
  • Молода львівська компанія долучилась до кластеру ІТ
  • Зі Львова в Дніпропетровськ можна буде долетіти за 1490 гривень Зі Львова в Дніпропетровськ можна буде долетіти за 1490 гривень Авіакомпанія "Дніпроавіа" з 4 липня відкриває прямий рейс між Дніпропетровськом і Львовом. Компанія виконуватиме рейси чотири рази на тиждень – щопонеділка і щосереди, з вильотом із Дніпропетровська о 12:30 і вильотом зі Львова о 15:20, і щоп'ятниці та щонеділі, з вильотом із Дніпропетровська о 15:20 і вильотом зі Львова о 23:10.
  • У Львові випустили перших держуправлінців нового зразка У Львові випустили перших держуправлінців нового зразка 45 управлінців з різних регіонів України стали випускниками першої програми інноваційного підходу до державного управління «Good Governance» Українського католицького університету. Вони готові до професійної роботи в органах державної влади.
  • Дозвіл на перепланування квартир скоро може бути непотрібним
  • 8 термінових вакансій у Львові 8 термінових вакансій у Львові Львівський міський центр зайнятості оголосив 25 червня про нові вакансії. Львівські підприємства терміново шукають на роботу водіїв, бетонярів та мулярів. Загалом - 8 вакансій.
  • Літнього майданчика на вул. Тершаковців у Львові не буде Літнього майданчика на вул. Тершаковців у Львові не буде Паспорт на розміщення скандального відкритого літнього майданчика на вул. Тершаківців, 5 у Львові скасовано. Таке рішення прийняв департамент містобудування Львівської міської ради.
  • Бізнесменів закликають озеленити Львів Бізнесменів закликають озеленити Львів Львівська міська рада пропонує компаніям міста долучитися до облаштування клумб та зелених насаджень та розмістити там свою рекламу.
  • Львівським бізнесменам розкажуть про проблеми та можливості стартапів Львівським бізнесменам розкажуть про проблеми та можливості стартапів 26 червня о 17:00 у Львівській бізнес-школі УКУ відбудеться безкоштовний майстер-клас «Стартапи: інновації, проблеми і можливості на прикладі фармацевтичної галузі». Відомий підприємець співзасновник та директор з виробничих питань фармацевтичної компанії «Triax Pharmaceuticals» (США) Леонард Мазур поділиться власним досвідом у створенні різних компаній та просуванні нових продуктів на ринку.
  • У Львові відкриють Центр кредитування енергозбереження
  • ЄС запустив сайт-путівник для малого і середнього бізнесу ЄС запустив сайт-путівник для малого і середнього бізнесу Керівництво Європейського Союзу запустило сайт, де українські підприємці зможуть знайти інформацію про можливості для малого та середнього бізнесу після підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.
  • На Львівщині сірчаний кар На Львівщині сірчаний кар'єр перетворять на індустріальний парк Перетворити сірчаний кар’єр на сучасний індустріальний парк. За кілька днів у Новому Роздолі почнуть рекультивацію сорока шести гектарів землі підприємства "Сірка".
  • Шведська компанія приєдналась до львівського кластеру ІТ Шведська компанія приєдналась до львівського кластеру ІТ До львівського кластеру інформаційних технологій та бізнес-послуг приєднався ще один учасник – компанія Remit. Це шведська аутстаффінгова та аутсорсингова компанія, що займається розробкою програмного забезпечення та сфокусована на співпрацю з європейськими та американськими замовниками та партнерами.
  • У Львові з аукціону продали дві земельні ділянки і готують ще три У Львові з аукціону продали дві земельні ділянки і готують ще три У міській раді відбувся земельний аукціон. Торги були результативними, тож Львів уперше з початку року заробив на продажу земельних ділянок та права оренди на них. Дві ділянки купили під виробництво та будівництво житлового будинку, а ще на дві викупили право оренди.
  • Ілько Лемко прочитає у Львові лекцію про туристичний бізнес Ілько Лемко прочитає у Львові лекцію про туристичний бізнес У Львові всіх охочих запрошують на лекцію «Львів європейський як основа туристичного потенціалу міста». Доповідачем буде Ілько Лемко – музикант, письменник, публіцист, екскурсовод та дослідник історії Львова.
  • Куди подіти гроші під час кризи? Куди подіти гроші під час кризи? В умовах політичної та економічної нестабільності завжди актуальним залишається питання капіталовкладень. Як діяти, у що інвестувати і що, навпаки, не варто робити поспіхом?
  • У Львові відкриють економічне представництво Малопольщі У Львові відкриють економічне представництво Малопольщі З 25 червня у Львові офіційно розпочне діяльність Економічне представництво Малопольського Воєводства Республіки Польща. Його мета – забезпечення постійного обміну даними між фірмами та інституціями, що оточують бізнес, забезпечення інформацією щодо локальних ринків, спрощення доступу до контактів із підприємцями, а також налагодження довготривалих міжнародних торгових взаємовідносин та пошук економічних партнерів .
  • Потяг Хирів-Ясло планують відновити Потяг Хирів-Ясло планують відновити Відновити курсування міжнародного залізничного потягу за напрямком Хирів (Україна) – Ясло (Республіка Польща). З таким проханням департамент міжнародного співробітництва та туризму Львівської обласної державної адміністрації звернувся до Міністерства закордонних справ України, аби узгодити це питання з польською стороною.
  • Авто зі Львова в Дніпропетровськ можна перевезти потягом Авто зі Львова в Дніпропетровськ можна перевезти потягом Із 13 червня у складі потяга № 41/42 Дніпропетровськ – Львів почав курсувати вагон-автомобілевоз. Із Дніпропетровська вагон курсуватиме щоп’ятниці, а зі Львова – з 14 червня та курсуватиме щосуботи.
  • У Львові продають з аукціону приміщення на площі Ринок У Львові продають з аукціону приміщення на площі Ринок У Львові на аукціон виставлено приміщення на площі Ринок, 28. Стартова ціна приміщення становить 5 млн. 349 тис. грн. Вимог стосовно цільового призначення об’єкту немає.
  • Чому не варто чекати зниження цін на ліки
Чому не варто чекати зниження цін на ліки Ціни на ліки в Україні почали зростати у зв’язку зі знеціненням гривні ще в кінці зими. У середньому вони зросли на 70%. Однак найближчим часом знижуватись ціни не будуть. Для цього потрібно, аби зміцнилась гривня та на державному рівні було прийнято відповідні стабілізуючі заходи.
  • Замість Криму залізниця возитиме львів Замість Криму залізниця возитиме львів'ян у Херсон та Генічеськ На час літніх відпусток у зв'язку з ситуацією, що склалася на сьогодні в Криму, "Укрзалізниця" переорієнтувала маршрути потягів до інших курортних міст. Зокрема, зі Львова призначено потяги № 246/245 Львів – Генічеськ (Херсонська область) та № 256/255 Львів – Херсон.
  • На Львівщині відремонтують дорогу до пункту пропуску Грушів - Будомєж На Львівщині відремонтують дорогу до пункту пропуску Грушів - Будомєж На ремонт дороги Яворів - Грушів цього року виділять 928 тис. грн. Ця дорога веде до пункту пропуску Грушів-Будомєж, який відкрили минулого року у грудні.
  • Нестабільність в Україні принесла піар, – співзасновник SoftServe Нестабільність в Україні принесла піар, – співзасновник SoftServe Про зміни в суспільстві та бізнесі, про актуальні бізнес-моделі та революційні рішення дискутували співзасновник SoftServe Тарас Кицмей та керуючий директор K.Hartwall Invest Віктор Хартвалл під час клубної зустрічі «Бізнес. Революція. Джаз». Tvoemisto.tv пропонує 10 найцікавіших тез спікерів.
  • Як економити газ в побуті Як економити газ в побуті Новина дня – Росія перекрила газ Україні. Як буде розвиватись ситуація найближчим часом невідомо, що вже говорити про зиму, але завжди слушною є фраза: готуй сани влітку. Існує кілька нехитрих порад, як кожен з нас може економити газ у побуті.
  • Відтепер авіарейси можна шукати і бронювати через Google Відтепер авіарейси можна шукати і бронювати через Google Компанія Google перезапустила свій сервіс, за допомогою якого можна шукати та бронювати авіаквитки у будь-яке місце світу.
  • У центрі Львова понад 40 літніх майданчиків встановлені з порушенням. ФОТО У центрі Львова понад 40 літніх майданчиків встановлені з порушенням. ФОТО З настанням теплої пори року у Львові активно починають облаштовувати літні майданчики. Оскільки ресторанів у центрі міста багато, а місця значно менше, літні майданчики облаштовують хто як може – на тротуарі, на проїжджій частині, у дворах. Таким чином вимог до встановлення майданчиків дотримуються далеко не всі.
  • Будівельники пройшли шосту частину Бескидського тунелю Будівельники пройшли шосту частину Бескидського тунелю Роботи з будівництва Бескидського тунелю ведуться цілодобово. На 16 червня будівельники пройшли 290 м тунелю з загальної довжини 1764 м. Наразі, через якість породи, швидкість проходки досягає 3 метри на добу. Завершити роботи із будівництва нового Бескидського тунелю, який суттєво збільшить транзитні можливості України у напрямку Європи, заплановано на перший квартал 2017 року.
  • У Львові шукають інвесторів для будівництва садочку та музею У Львові шукають інвесторів для будівництва садочку та музею У Львові шукають інвестора для будівництва Меморіального музейного комплексу тоталітарних режимів «Територія Терору» на просп. В. Чорновола, 45 та добудувати навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад першого ступеня» у мікрорайоні Сихів-18.
  • Французький бізнес планує збільшувати свою присутність у Львові Французький бізнес планує збільшувати свою присутність у Львові Французькі компанії планують розвивати своє виробництво у Львові та в регіоні. Понад 12 підприємств хочуть співпрацювати з містом і з областю, тож незабаром слід очікувати фінансових надходжень, сказав Надзвичайний та Повноважний Посол Франції Ален Ремі під час круглого столу за участі представників міськради, французьких та львівських підприємців.
  • Львів’янам розкажуть, як  власноруч виготовити 3D принтер Львів’янам розкажуть, як власноруч виготовити 3D принтер 14 червня у львівському бізнес-інкубаторі Startup Depot відбудеться конференція «All about 3D technologies». Поговорять про тенденції розвитку цих технологій, як самому зробити 3D принтер та як заробити на цьому гроші.
  • Для платників податків у Львові проведуть безкоштовний семінар Для платників податків у Львові проведуть безкоштовний семінар 17 червня 2014 року у Львові проведуть безкоштовний семінар для платників податків-юридичних осіб Львівської області. Учасникам семінару розкажуть про нововведення в законодавстві та особливості формування цін.
  • Через переселенців на ринку нерухомості у Львові ажіотаж Через переселенців на ринку нерухомості у Львові ажіотаж Щодня до Львова приїжджає до півсотні переселенців зі Східної України. Це спричинило підвищення цін на квартири.
  • Українці обирають економний відпочинок і летять до Львова Українці обирають економний відпочинок і летять до Львова Авіакомпанії зацікавились Західною Україною. Найчастіше літають до Львова, рідше – до Івано-Франківська та Ужгорода. Експерти пов'язують це зі зростанням туристичного потоку в західні області України.
  • У травні на Львівщині подешевшали яйця та молоко У травні на Львівщині подешевшали яйця та молоко У травні 2014 року на споживчому ринку України та Львівщини спостерігалось помітне пожвавлення інфляційних процесів. У Львівській області у травні 2014 року порівняно з квітнем 2014 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 4,1%.
  • Для відновлення фонтану «Водолій» у Львові шукають спонсора Для відновлення фонтану «Водолій» у Львові шукають спонсора Фонтан «Водолій», що у Львові на вулиці Коперника, потребує ремонту. Наразі він не працює. Щоб відновити його роботу, міська влада шукає спонсорів та небайдужих львів’ян, які готові долучитися до цієї справи.
  • З липня подорожчають цигарки та алкоголь З липня подорожчають цигарки та алкоголь З 1 липня 2014 року ставки акцизного податку на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищуються на 25%. Відтак, експерти прогнозують подорожчання цих товарів і в роздріб.
  • До Львова приїде четверо послів найбільших країн Європи До Львова приїде четверо послів найбільших країн Європи Під час Alfa Jazz Fest Львів прийме велику дипломатичну делегацію. Свої поїздки до Львова на цей час планують Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної республіки Німеччина в Україні, Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії в Україні, Надзвичайний і Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні.
  • У Львові розкажуть, як створити глобальний продукт У Львові розкажуть, як створити глобальний продукт Бізнес-інкубатор Startup Depot продовжує серію виступів відомих та успішних підприємців. Так 11 червня у приміщенні на вул. Весняній, 4 відбудеться презентація на тему «Як створювати продукти в Україні». Власним досвідом і практичними порадами поділиться засновник компанії MagneticOne, а також співзасновник компаній Yaware та Аутсорсингового контакт-центру CALL Руслан Савчишин.
  • Рущишин: Чому легку промисловість у Львові варто об’єднати у кластер Рущишин: Чому легку промисловість у Львові варто об’єднати у кластер «Ми переходимо нарешті від продажу дешевої робочої сили до більшої доданої вартості. Це означає, що більшість фабрик швидше за все у такому випадку буде закрито. Тому, аби знайти спільні ринки для себе, треба об’єднуватися. Об’єднання в кластери фактичних конкурентів ставить собі за мету не пожирання одне одного, а створення більшого ринку, його розширення, аби кожен міг там існувати», – вважає бізнесмен та громадський діяч Ярослав Рущишин.
  • З липня в Україні зростуть тарифи на воду З липня в Україні зростуть тарифи на воду З 1 липня в Україні зростуть тарифи: на водопостачання в середньому на 84%, на водовідведення (стоки) – на 105%, на водоспоживання (вода і стоки) – на 93%.
  • Рущишин: Українському бізнесу час виходити на глобальний ринок Рущишин: Українському бізнесу час виходити на глобальний ринок Серед основних очікувань від нової влади та від змін в Україні львівський бізнесмен та громадський діяч Ярослав Рущишин називає рівні підходи та вихід на глобальний ринок.
  • У травні зі Львова найбільше літали в Київ, Варшаву та Мілан У травні зі Львова найбільше літали в Київ, Варшаву та Мілан У травні цього року з львівського аеропорту було здійснено 581 рейс: 455 міжнародних, що становить 78%, та 126 внутрішніх – 22%. Найпопулярнішими напрямками травня були Київ (Бориспіль), Варшава та Мілан.
  • Перевізник з Луганська хоче перенести бізнес на Львівщину Перевізник з Луганська хоче перенести бізнес на Львівщину Одна з компаній-перевізників з Луганська хоче частково перенести бізнес на Львівщину – через напругу в регіоні. Про це повідомив начальник управління міжнародних економічних зв’язків Львівської торгово-промислової палати Володимир Коруд під час відеомосту між Львовом і Луганськом.
  • Львівський бізнес хоче менше податків і рівні умови роботи Львівський бізнес хоче менше податків і рівні умови роботи Бізнес очікує на рівні умови роботи, зниження рівня податку на додану вартість (ПДВ) та на зменшення кількості податків, які доводиться сплачувати підприємцям в Україні.
  • Європейці змінюють обставини, а українці пристосовуються, – Рущишин Європейці змінюють обставини, а українці пристосовуються, – Рущишин Про громадський контроль за владою, про те, як зреалізувати себе у сучасному світі, про те, як потрібно вчитись, аби досягти чогось у житті, розповів під час Живої Internet-зустрічі в ефірі Tvoemisto.tv львівський підприємець, магістр бізнес-адміністрування, громадський діяч Ярослав Рущишин.
  • Де дізнатись про пільги, субсидії та лічильники на світло Де дізнатись про пільги, субсидії та лічильники на світло У Львові працює call-центр ПАТ «Львівобленерго», де можна отримати багато корисної інформації про тарифи на електроенергію, можливість отримати пільги та встановити лічильники тощо.
  • Продавати ліки і медтехніку по телебаченню тепер заборонено Продавати ліки і медтехніку по телебаченню тепер заборонено Верховна Рада України заборонила телепродаж лікарських препаратів, що відпускаються за рецептом, а також медичної техніки, для застосування якої треба спеціальні медичні знання і підготовку.
  • Харків переміг Львів у боротьбі за Samsung Харків переміг Львів у боротьбі за Samsung Торік харківська влада змогла перемогти Львів у боротьбі за такого гіганта, як компанія Samsung, що мала намір розмістити в Україні своє виробництво. Таким чином, сьогодні Харків вже пропонує своїм мешканцям 2 тисячі нових робочих місць. Загалом Харків є основним конкурентом Львова у процесі реалізації найбільших індустріальних проектів.
  • Львів Львів'ян просять провести звірку площі житла у червні Львів'яни, житло яких може підпадати під дію податку на нерухомість, мають право звернутися з письмовою заявою для проведення звірки даних. Якщо ви не зробили цього у грудні, можете зробити у червні.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!