Новини
Сторінка:12345678910
  • «Зміна управління містом може потроїти довоєнний бюджет Львова» «Зміна управління містом може потроїти довоєнний бюджет Львова» До війни Львів був переповнений туристами. Площею Ринок годі було пройти, а в кав'ярнях і ресторанах знайти вільний столик. Тепер у середмісті переважно спокійно, в закладах харчування порожньо. Тvoemisto.tv запитало експертів, чи вдасться Львову повернути собі славу туристичного міста з його різноманітними кав’ярнями, ресторанами та музеями, як він змінюється і чи знову стане «воротами» в Україну та світ.
  • Лотерейний гороскоп 2024: астрологічні прогнози для кожного знака зодіаку Лотерейний гороскоп 2024: астрологічні прогнози для кожного знака зодіаку Ваш лотерейний гороскоп на 2024 – дізнайтеся, що зорі обіцяють кожному знаку зодіаку у фінансовій удачі.
  • Що символізує дідух і чому його після свят виносять з хати Що символізує дідух і чому його після свят виносять з хати Цей сніп був містилищем, де зимує дух предка. Одна з назв колядного снопа – «рай».
  • Дозвольте собі Різдво! Дозвольте собі Різдво! «У мене нема різдвяного настрою», – кажемо ми собі. А до Різдва, тим часом, залишаються вже лічені дні і години. Про те, як вирватися із буденщини та, дослівно, за вуха притягнути святковий настрій до вашої душі та домівки, розповідає психолог Ірина Микитюк.
  • Уперше по-новому. Як святкуватимуть Різдво у головних храмах Львова Уперше по-новому. Як святкуватимуть Різдво у головних храмах Львова У львівських храмах двох українських Церков – УГКЦ і ПЦУ– готуються до святкування Різдва 25 грудня, а не 7 січня. Але чи всі церковні громади відзначатимуть різдвяні свята за новим календарем, які традиції залишаться незмінними та чи є віряни, які ще не готові до таких змін, дізнавалося Тvoemisto.tv.
  • Експрес Київ–Львів. Як це – жити на два міста Експрес Київ–Львів. Як це – жити на два міста Пасажирський потяг «Інтерсіті» з Києва до Львова доїжджає за 6 годин 54 хвилини. Відстань між станціями – 627 кілометрів. Наскільки подібними та різними можуть бути два міста в одній країні? Про різні світи, які відкриваються, щойно виходиш із вагона, ми запитали в людей, які переїхали з Києва до Львова під час повномасштабного вторгнення.
  • Як повернутись у Різдво дитинства, або Пампушки моєї бабці Марії Як повернутись у Різдво дитинства, або Пампушки моєї бабці Марії Не святі горщики ліплять, тож і Ви впораєтесь із приготуванням пампушок за давнім переписом.
  • У Львові відбудеться спільна коляда. Локації У Львові відбудеться спільна коляда. Локації Співатимуть традиційні колядки Львівщини, Закарпаття, Київщини, Харківщини та Сумщини.
  • З мигдалем чи корицею. П З мигдалем чи корицею. П'ять рецептів різдвяної куті Tvoemisto.tv пропонує кілька рецептів головної різдвяної страви.
  • Помер колишній директор Львівської національної опери Помер колишній директор Львівської національної опери Тадей Едер очолював театр майже 20 років.
  • Сучасні шафи 2024: як обрати матеріал та який дизайн у тренді Сучасні шафи 2024: як обрати матеріал та який дизайн у тренді Правильна організація простору у кімнаті починається з вибору відповідних меблів для зберігання. У статті детально розглядається важливість вибору матеріалу для шаф, такого як дерево, ДСП, МДФ та скло. Поради щодо внутрішнього наповнення шафи знаходять своє застосування в залежності від місця розташування – у спальні чи передпокої. У статті також поділено тренди дизайну фасадів на 2024 рік, включаючи мінімалізм і геометрію, екологічні матеріали та використання дзеркальних елементів. Крім того, є поради щодо вибору стилю, який відповідає особистому смаку та сучасним тенденціям.
  • Серіал та курси з української. Як киянка популяризує Україну в Польщі Серіал та курси з української. Як киянка популяризує Україну в Польщі «Настає момент, коли ти розумієш, що треба адаптовуватися до нового життя, але вся твоя сутність хоче повернути все, як було колись», – таку думку висловлює Діана Карпенко – мандрівниця, засновниця артхутора «Обирок», директорка фестивалю «Кіносарай», яка виховує двох доньок та сина. Вона виїхала з Києва до Польщі через російське вторгнення. Кілька місяців не могла прийняти те, що опинилася в еміграції, кілька разів поверталася подумки додому, та врешті перестала чіплятися за надії. Тепер Діана організовує різні проєкти для українців у Варшаві, зокрема започаткувала і веде онлайн-школу української мови та літератури для українських дітей з усіх куточків світу.
  • «Казав, що має кілька патронів». Мати полоненого «азовця» чекає на його повернення «Казав, що має кілька патронів». Мати полоненого «азовця» чекає на його повернення «Я не чула і не бачила свого Ярослава вже 19 місяців. Навіть не знаю, що з ним. Він досі в полоні», – розповідає Ірина Козирєва про сина, який виріс, став Воїном і тепер перебуває у ворожому полоні.
  • Скільки на Львівщині дітей-сиріт та хто може стати опікуном Скільки на Львівщині дітей-сиріт та хто може стати опікуном Загалом у прийомних сім'ях на Львівщині виховується 136 дітей.
  • Як це – жити тиждень у вантажівці. Репортаж із заблокованого кордону Як це – жити тиждень у вантажівці. Репортаж із заблокованого кордону Чим би ви зайняли свій розум, якби застрягли у черзі з ненадійним інтернетом на п'ять днів? Тарас, український водій вантажівки, який застряг на українсько-польському кордоні, думає про свою півторарічну доньку, яка чекає на нього вдома, та про рахунки. І що довше він чекає, то менше заробляє…
  • Сучасна кухня: як покращити дизайн і зробити його оригінальним Сучасна кухня: як покращити дизайн і зробити його оригінальним Однією з найважливіших частин будинку, що відіграє визначальну роль у формуванні настрою і створенні затишку, є кухня. Сьогодні це не тільки місце для приготування страв, а й простір для самовираження та зібрання сім’ї. Саме тому дизайн кухні впливає на атмосферу оселі та її мешканців.
  • «Йшов на роботу і впав». Львів «Йшов на роботу і впав». Львів'яни масово травмуються через ожеледицю Зима принесла львів'янам не лише сніг, але й численні переломи та забої. З початком рясних снігопадів і морозів у місті почастішали випадки вуличного травматизму. Зокрема, через те, що не всі вулиці належно посипані сумішами. Tvoemisto.tv відвідало лікарню св. Луки, поспілкувалося з пацієнтами та лікарями про те, чому травмуються люди та як можна цьому зарадити.
  • Рецепти сирників для захисників. Львівський та бабусин із варенням з рожі Рецепти сирників для захисників. Львівський та бабусин із варенням з рожі Учасники благодійної ініціативи «Крафтовий сирник добра» відвезли більш ніж 20 кілограмів сирника, спеченого за різними рецептами, пораненим військовим у Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи. До ініціативи долучився також Роман Дзюнько з «Кавою Старого Львова», подарувавши п'ять ящиків кави. Усе для того, щоб кожен Захисник відчув частинку тепла, обійми і подяку.
  • Святий Миколай цінний не даруночками дітям Святий Миколай цінний не даруночками дітям Дорогою істинної церкви завжди був, є і буде лише Христос, який є Дорогою, Істиною і Життям. Інших доріг справжнє християнське богослов'я нам не пропонує. Все інше - манівці і облуда. Найкраще цю облуду видно на прикладі свята св.Миколая, яке у нашому суспільстві вже перетворилось у торжество людської любові, співчуття, даруночків, переконаний доктор богослов’я, кандидат філософських наук, доцент кафедри літургійних наук УКУ Василь Рудейко.
  • Львовом курсуватиме соціальний автобус для бездомних Львовом курсуватиме соціальний автобус для бездомних Раз на тиждень впродовж грудня-лютого безкоштовно возитимуть бездомних для отримання соціальних послуг.
  • Космічна погода: інтенсивний сонячний вітер впливає на наше самопочуття Космічна погода: інтенсивний сонячний вітер впливає на наше самопочуття Величезна темна діра відкрилася на поверхні Сонця і викидає потужні потоки надзвичайно швидкого випромінювання, відомого як сонячний вітер, прямо на Землю. Розмір і орієнтація тимчасової щілини, яка своїми розмірами перевищує 60 Земель, є безпрецедентними на цьому етапі сонячного циклу, інформує сайт space.com.
  • У Львові засвітили головну ялинку міста. Фото, відео У Львові засвітили головну ялинку міста. Фото, відео На знак подяки за дерево місто подарувало меценатам монету зі зображенням засновника Львова короля Данила Галицького.
  • Повернути відчуття відповідальності за естетичний вигляд Львова Повернути відчуття відповідальності за естетичний вигляд Львова Люди, які розмальовують фасади львівських будинків у бірюзовий або рожевий колір, далебі не естети. Вони заклопотані власним бізнесом. Таким варварським діям мала б перешкоджати влада, застосовуючи приписи щодо збереження міського середовища. Але вона цього не робить. Тим часом мешканці Львова, на думку поетки, журналістки, перекладачки та літературознавиці Лілії Демидюк-Шрьодер, вже так звикли до кольорових розмальовок фасадів, що просто їх не помічають. Але так довго тривати не повинно.
  • Головний символ цьогорічного Різдва у Львові – світло

Головний символ цьогорічного Різдва у Львові – світло Невдовзі свято Різдва. У Львові хочуть встановити головну ялинку, а також вже підготували різні тематичні заходи. Керівниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь розповіла Tvoemisto.tv про те, як обирали критерії та символи для відзначення одного із найважливіших християнських свят, а також пояснила, чому це важливо.
  • Чому медики «швидкої» не приїжджають на усі виклики мешканців Львова Чому медики «швидкої» не приїжджають на усі виклики мешканців Львова Упродовж доби на телефонну лінію 103 Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надходить близько півтора тисячі викликів. Але медики виїжджають не на всі із них, спричиняючи часом гнів і навіть обурення у тих, хто занедужав і просить про невідкладну допомогу. Тож як тепер працює «швидка»? Якими нормами керуються у своїй роботі бригади медиків? Зрештою, чому вони відмовляються вколоти заспокійливі ліки тим, хто про це просить?..
  • Ще 13 дітей-сиріт через воєнні дії евакуювали на Львівщину Ще 13 дітей-сиріт через воєнні дії евакуювали на Львівщину Дітей поселили у закладах для дітей Львівщини.
  • Тімбілдинг та інтелектуальний корпоратив. Як у Львові орендувати кінозал Тімбілдинг та інтелектуальний корпоратив. Як у Львові орендувати кінозал Така альтернатива святкування підійде для корпоративних замовлень, групового перегляду художніх фільмів або навчальних відео, проведення семінарів, презентацій, воркшопів, тімбілдингу, підбиття підсумків року. Також орендувати кінозал можна для перегляду весільних відео, романтичного побачення на двох чи освідчення.
  • Працівники СБУ прийшли з обшуками у Почаївську лавру Працівники СБУ прийшли з обшуками у Почаївську лавру У монастирі, який досі підпорядкований мсковському патріархату, поширюють російську пропаганду.
  • Наявність світловідбивачів у дітей - запорука їх безпеки на вулицях Львова Наявність світловідбивачів у дітей - запорука їх безпеки на вулицях Львова Щороку взимку у Львові значно зростає загроза для життя та здоров'я наших дітей. Адже їм доводиться добиратися до навчальних закладів у ранкових сутінках, а повертатися додому вже у темряві. Щоб звести нанівець ризики травматизму, слід забезпечити дітей світловідбивними елементами. З такою ініціативою звернулась до підприємців депутатка Львівської міськради (фракція "Самопоміч") Юлія Хомчин.
  • «Кожен має бачити з вікна хоч би три дерева». Розмова з очільницею управління екології «Кожен має бачити з вікна хоч би три дерева». Розмова з очільницею управління екології Тема екології з кожним роком все більше турбує кожного з нас. Зокрема львів’яни хвилюються через величезну кількість зрізаних дерев в межах реконструкцій вулиць та нових забудов. Яка ситуація із озелененням та зрізанням аварійних дерев, забрудненням повітря та якістю водойм; чому так складно лікувати дерева; чи вирішився конфлікт довкола озер на вул. Північній та Замарстинівській; чому управління екології мусить мати більше повноважень; які європейські стандарти хочуть впровадити у Львові та на якому етапі створення наглядових рад при парках. Ці та інші питання Tvoemisto.tv обговорило з керівницею управління екології Львівської міської ради Галиною Микітчак.
  • Що найбільше слухали українці у 2023 році. Рейтинг від Apple music Що найбільше слухали українці у 2023 році. Рейтинг від Apple music Більшість пісень у списку українською або англійською мовою.
  • Gazer METASMART TV: як швидко знайти кращі фільми і серіали Gazer METASMART TV: як швидко знайти кращі фільми і серіали Мультикаталог об'єднує всі фільми та серіали з різних джерел на одному екрані, спрощуючи пошук і спрямовуючи користувачів до стрімінгових сервісів з найоптимальнішими умовами. Унікальний фільтр дозволяє деталізовано вибирати контент за різними параметрами, включаючи жанр, рейтинг, країну, рік випуску та багато інших. Крім того, професійні підбірки від кіноекспертів полегшують вибір, допомагаючи знайти найкращі фільми та серіали.
  • «Ворожіння» на паляничках і коржиках. Якими були традиції бойків, лемків, і поліщуків у цей день «Ворожіння» на паляничках і коржиках. Якими були традиції бойків, лемків, і поліщуків у цей день Напередодні Андрія молодь влаштовувала святкові вечорниці.
  • «Ми на тебе чекали». Як у Львові допомагають одиноким людям
«Ми на тебе чекали». Як у Львові допомагають одиноким людям Яку допомогу у Львові отримують одинокі літні люди, і чому фахівці соціальної сфери – іноді єдина надія для тих, хто опинився у складних життєвих обставинах.
  • Альтернатива гучним вечіркам: як не пафосно провести інтелектуальний корпортатив у воєнний час Альтернатива гучним вечіркам: як не пафосно провести інтелектуальний корпортатив у воєнний час «Планета кіно» Re’Lux в СЦ Leoland – це перший у Львові кіноресторан, де можна орендувати кінозал і провести час з командою.
  • Коли ти на правильному шляху, то все виходить. Історія Ірини Заремби – мами 8-річного хлопчика Коли ти на правильному шляху, то все виходить. Історія Ірини Заремби – мами 8-річного хлопчика Ставати сім’єю не завжди легко, але це відчуття єдності варте праці, каже Ірина Заремба, яка разом з чоловіком Юрієм усиновила хлопчика. Вона поділилася історією усиновлення, з труднощами, які перед цим виникали, та чому вони з чоловіком вирішили усиновити дитину такого віку.
  • Вузлик на антені нагадав про події Революції Гідності Вузлик на антені нагадав про події Революції Гідності Двадцять першого листопада українці відзначають День Гідності та Свободи. Про події днів і тижнів Революції Гідності нам нагадують численні відео, фото, публікації і, на жаль, могили загиблих Героїв за проголошені на Майдані ідеали та європейські цінності. Колишній журналіст, а тепер військовий ЗСУ Мирослав Откович торкається своїх вузликів пам'яті про події десятилітньої давнини і оцінює, як ми змінилися за ці роки.
  • Що відбулось у церкві Андрія та чому не всі перейдуть на новий календар Що відбулось у церкві Андрія та чому не всі перейдуть на новий календар Чи готові віряни і Церква до нових традицій, зокрема святкування церковних дат за новим календарем; чи можливі ворожі провокації, щоби посіяти конфлікт серед людей; яка ситуація з церквою Андрія у Львові та флешмобом поцілунків, запущеним у мережі після виходу кліпу Соловій та Жадана; чи змінилася ситуація у Ватикані та що він думає і робить у ситуації з Україною? Такі теми Tvoemisto.tv обговорило з доктором філософії, дослідником історії Церкви Анатолієм Бабинським.
  • Стало відомо, чи буде цьогоріч ковзанка на площі Ринок Стало відомо, чи буде цьогоріч ковзанка на площі Ринок Традиційно ковзанку біля Ратуші щороку відкривали у листопаді.
  • «Ми виїхали на адреналіні. Зараз важче». Як психологиня допомагає українцям у Польщі «Ми виїхали на адреналіні. Зараз важче». Як психологиня допомагає українцям у Польщі Засновниця корекційного центру та садка для дітей із особливими потребами «Family Hub» Людмила Ященко виїхала з трьома синами до Польщі. Там вона заснувала корекційний центр сенсорної інтеграції для дітей і почала надавати психологічну підтримку українцям. У розмові з Тvoemisto.tv жінка дала поради, як не втратити себе в чужій країні, не потрапити в пастку обставин і знаходити сили для своєї сім’ї.
  • Відвідайте дітей загиблих воїнів, зробіть подарунки пораненим, або У чому суть посту Відвідайте дітей загиблих воїнів, зробіть подарунки пораненим, або У чому суть посту Цього року Православна церква України, УГКЦ перейшли на новоюліанський календар. А це означає, що уперше Різдво Христове ми зустрінемо разом з усім цивілізованим світом - 24 грудня. Про те, як прожити час посту та підготовки до святкування народження Христа, зокрема, і військовим, розмірковує військовий капелан Сергій Дмитрієв.
  • Львів Львів'яни скоро можуть побачити перший сніг На вихідних, 11 та 12 листопада, температура вдень буде максимум 9 градусів тепла.
  • Пережив навали і облоги. Львівський храм, де покровителем є Архистратиг Михаїл Пережив навали і облоги. Львівський храм, де покровителем є Архистратиг Михаїл Храм оздобили унікальними фресками, аналогів яких ви не побачите в жодному храмі Львова. Італійський художник Джузеппе Педретті разом зі своїм учнем монахом бернардинського монастиря Бенедиктом Мазуркевичем виконали фресковий розпис стін і склепіння.
  • Де купити пальто або куртку у Львові? Огляд локальних брендів Де купити пальто або куртку у Львові? Огляд локальних брендів Стилістка, модна експертка Наталя Береза та медіахаб «Твоє місто» започатковують рубрику «Свої бренди». У циклові матеріалів ми хочемо об'єктивно розповісти про феномен локальних брендів. У цьому матеріалі експертка пояснює, що з верхнього одягу у тренді цієї осені та що не варто купувати.
  • Сьогодні демонтували скульптуру, яка «тримала» Львівську оперу. Фото до та після Сьогодні демонтували скульптуру, яка «тримала» Львівську оперу. Фото до та після Це був безкоштовний подарунок місту від італійських митців, який символізував підтримку України у цей непростий час.
  • Автомобільні історії «гонорового вуйка Львова» Автомобільні історії «гонорового вуйка Львова» Історики стверджують, що перший автовласник з'явився у Львові у 1897 році. Влітку цього року через чотири місяці після появи в нашому місті мотоцикла відбулась визначна подія – на вулиці Львова виїхав перший справжній автомобіль «Benz-Victoria», який згодом одержав приставку «Мерседес».
  • У будівлі колишнього товариства «Сокіл» на Львівщині знайшли сецесійні розписи У будівлі колишнього товариства «Сокіл» на Львівщині знайшли сецесійні розписи Знайшлися також фрагменти декоративного пояска з китицями ягідок.
  • Благодійний аукціон, вистави та стендапи. Куди піти у Львові на вихідних Благодійний аукціон, вистави та стендапи. Куди піти у Львові на вихідних Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які варто відвідати на вихідних 21-22 жовтня.
  • Як Львів позбувався російської церкви Як Львів позбувався російської церкви Сьогодні, 19 жовтня, депутати Верховної Ради у першому читанні підтримали законопроєкт про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов'язані з росією. Ще в квітні цього року у Львові частина громади Святогеоргіївського кафедрального собору Львівської єпархії Російської православної церкви (РПЦ) більш ніж через рік після повномасштабного вторгнення росії в Україну ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України (ПЦУ). В храмі звершили богослужіння не старослов’янською, а українською мовою.
  • «Подія про людей». Репортаж з фестивалю Coffee, books & vintage у Львові
«Подія про людей». Репортаж з фестивалю Coffee, books & vintage у Львові Подія зібрала відомих письменників, любителів кави та атмосфери вінтажу.
  • «Підемо на пікет, якщо її закриють». Що буде з останньою комунальною лазнею Львова «Підемо на пікет, якщо її закриють». Що буде з останньою комунальною лазнею Львова Приміщення відомої серед львів'ян «лазні на УПА» передали для постійного користування Другому медичному об'єднанню. Це остання комунальна лазня в місті. Дехто з відвідувачів ходить сюди впродовж тридцяти років і каже, що кращої годі знайти. Та час тут ніби застиг: перед входом досі торгують віниками, а відвідувачі вітаються як добрі знайомі. То що буде з останньою комунальною лазнею у Львові, яку перетворили на Центр здоров’я «Бадьорість», що планують розмістити на 2 тисячах квадратних метрів та до чого готові вдатися постійні відвідувачі, якщо її не збережуть.
  • На кордоні з Польщею зупинилось понад 60 автобусів. Де найбільші черги На кордоні з Польщею зупинилось понад 60 автобусів. Де найбільші черги Найбільше автобусів на ПП «Краківець».
  • Через нічні обстріли затримується 9 поїздів Через нічні обстріли затримується 9 поїздів Наразі рух всіма дільницями відкритий.
  • Помер ієрей Львівської єпархії ПЦУ Орест Коцовський Помер ієрей Львівської єпархії ПЦУ Орест Коцовський Ієрей Орест Коцовський є уродженцем Ходорова Львівської області.
  • Зараз тут – коледж. Де у Львові побачити центр української громади ХХ століття з унікальними розписами Зараз тут – коледж. Де у Львові побачити центр української громади ХХ століття з унікальними розписами Ще наприкінці 19 століття у Львові з'явилася ідея будівництва власного українського театру. Будівлю почали зводити на початку 20 століття, вона оздоблена унікальними розписами Сосенка. У наш час тут розташовано музичний фаховий коледж.
  • Колишній капелан Львівської міськради почав служити в США Колишній капелан Львівської міськради почав служити в США Отець Павло Дроздяк отримав «хрест на знак приналежності до єпархії».
  • Поблизу станції «Академік Вернадський» народилося перше цього року тюленя Поблизу станції «Академік Вернадський» народилося перше цього року тюленя До 24 вересня українців закликають пропонувати ідеї для імені новонародженого.
  • На Львівщині внаслідок ДТП травмувалась 3-річна дитина На Львівщині внаслідок ДТП травмувалась 3-річна дитина Водійка з дитиною врізалась в бетонну огорожу.
  • Якою буде погода на вихідних у Львові. Прогноз синоптиків Якою буде погода на вихідних у Львові. Прогноз синоптиків Сьогодні вранці можливий слабкий туман.
  • Помер львівський поет Григорій Чопик Помер львівський поет Григорій Чопик Григорій Чопик був співорганізатором низки Форумів видавців у Львові.
Сторінка:12345678910
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!