Це не колишнє 23 «февраля» або Кого слід вітати в День захисника Вітчизни

3814 0
Для цього привітання вибрали не 19 листопада, коли у світі святкують Міжнародний день чоловіків, а 14 жовтня – Свято Покрови, День козацтва, УПА.
фото: високий замок

фото: високий замок

Сьогодні, 14 жовтня, в Україні відзначають одне з найбільш шанованих християнських свят Покрову Пресвятої Богородиці, а також, починаючи з 2015 року, і День захисника України. Львів'янка, громадська активістка і пластунка Іванка Гаврилко пояснює для Tvoemisto.tv, чому 14 жовтня – це не колишнє 23 лютого та кого дійсно нині слід вітати.

Сьогодні – вихідний, і в дуже багатьох установах вчора відбулось поголовне вітання усіх чоловіків з «колишнім 23 февраля». Отак без розбору, тільки чоловіків – «ну, бо вони нас вітають на 8 березня, ми ж їх теж маємо привітати».

На жаль, для цього привітання вибрали не 19 листопада, коли у цілому світі святкують Міжнародний день чоловіків, а 14 жовтня – Свято Покрови, День козацтва, УПА, і день, коли ми вшановуємо всіх, хто зі зброєю в руках відстоюють наше мирне життя, можливість зранку обирати, що ми будемо робити, якою мовою говорити і в якій державі будемо жити.

Читайте також: У Раді хочуть перейменувати День захисника України

І сьогодні, і напередодні, і можна ще завтра – вітати варто лише їх, наших захисників, які не побоялись і відповіли на поклик військомату, які пішли в добровольчі об'єднання, які мерзли в окопах і обгоряли під сонцем під канонади пострілів.

Привітайте сьогодні хлопців і дівчат, принесіть квіти на могили тих, хто віддав своє життя. А чоловікам наступного року подарунки притримайте до 19 листопада. Про волонтерів не забудьте 5 грудня.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!