Історія одного весілля або Чому через нехтування карантинними правилами можна скалічити чиїсь долі

51726 0
Ніхто не може точно знати хворий він чи здоровий, навіть якщо нічого не турбує.
Фото: Shardayyy Photography

Фото: Shardayyy Photography

Львівщина сьогодні знову є лідером за кількістю нових випадків коронавірусу за добу. У стаціонарах області з вірусом борються 1200 пацієнтів, близько сотні людей перебувають у відділеннях реанімації. Головна епідеміологиня області Наталія Тімко на прикладі одного весілля нагадує, чим можуть закінчитися нехтування карантинними правилами і ще раз закликає мешканців області дотримуватися соціальної дистанції, мити рукт та одягати маски.

Читайте також: Чому львів'яни почали говорити, що коронавірус – вигаданий

Хочу розповісти Вам історію одного весілля. Молодята хотіли побратися ще у травні. Домовились про зал, музику. Але через коронавірус відклали. В останній тиждень липня таки вирішили відсвяткувати. Запросили 180 осіб. З них 50 одразу знайшли причини і відмовились. 130 пішли святкувати у кафе. Про соціальну дистанцію, звісно, ніхто не згадував. В масках їсти не зручно, танцювати теж...

Усі сподівалися, що на весілля прийшли лише здорові та вживання алкоголю допоможе уникнути хвороби. Але через чотири дні захворів дехто з родини молодого. Думали, що застудилися через кондиціонер. Далі, дехто з родини молодої. Декілька осіб відразу потрапили у лікарню з двобічною пневмонією. Лабораторія підтвердила Covid-19.

Читайте також: «Одягнути маску легше, ніж потім хворіти і переживати». Медсестра « швидкої» про пережитий Covid-19 

Історія триває. Випадки захворювання продовжують реєструватися і серед гостей та їх родин. Молодята обурювались: «Який карантин? Ми себе добре почуваємо. Ми їдемо на море!!!» Один з гостей не захворів, а у реанімацію згодом потрапила його старенька мати, яка з хати не виходила останні кілька років...

Коронавірус існує. Дуже легко передається від людини до людини. При звичайній розмові у тому числі. Щодня збільшується кількість людей, чиє життя забрав коронавірус.

Вірус не вибирає: бідний чи багатий, здоровий чи з купою супутніх хвороб. Власне життя тих, хто має супутні, часто обривається. А ці люди когось кохали, мали плани на майбутнє життя, їх допомоги потребували діти і онуки.

Читайте також: 5 днів на кисневій масці через коронавірус або Дякую усім, хто за мене молився

Нехтуючи правилами карантину (соціальна дистанція, маска, гігієна рук) Ви калічите чиїсь долі! Подумайте про це, коли ідете на гучне весілля, їдете на озеро з великою кількістю людей, збираєте компанію на день народження. Ніхто не може точно знати, хворий він чи здоровий, навіть якщо нічого не турбує. Потурбувати може завтра. Бережіть себе, свої родини, прислухайтесь до порад!

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.
 
Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!