Ніякі відключення світла не можна порівняти з «пеклом», який зараз на кордоні в Краківці

4728 0
Уже близько двох тижнів через надмірні опади снігу та нерозчищені траси на кордоні з Польщею ускладнений рух транспорту. Рух складний також через кілометрові черги з фур, які довго очікують на перетин кордону. Так, проблеми виникають не лише у тих, хто перетинає кордон на легкових автомобілях, а й важко проїхати снігоочисній техніці. Журналістка Юлія Савостіна говорить про свій досвід перетину українсько-польського кордону і умови на ньому.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Ніякі відключення світла, води, тепла і відсутність Інтернету протягом 53 годин (а саме стільки часу їх не було у нас в будинку минулого разу) не можна порівняти з пеклом, який зараз на переході в Краківці. У Києві я можу хоча б лягти поспати (хоч і в бомбосховищі), переїхати в офіс, піти в «пункт незламності», до друзів на дачу. Лягти врешті-решт на диван, нехай навіть зі спальником і в шапці. Купити води.
 
 
В Краківці: фури в чотири ряди – два у своєму, а ще два – на зустрічній смузі. Найдовша черга – близько десяти кілометрів. Час від часу вони ламаються прямо у своїй смузі, а усі їх намагаються об’їхати, іноді царапаючи одне одного, іноді штовхаючи.
 
Легкові автомобілі намагаються проїхати між ними як по своїй смузі, так по зустрічній, але буксують через десять сантиметрів кривого битого льоду на дорозі. Час від часу ми одне одного штовхаємо.
 
Сміттєвих баків немає. Туалетів немає, а на заправки в туалет не можна. Набрати гарячої води, аби зробити дитині розчинну вівсянку чи суп, якщо ти одна за кермом, теж неможливо.
 
Підготуватися до багатогодинного пекла неможливо, бо ситуація непередбачувана, і ніхто про неї не попереджає.
Подітися нікуди не можна. Бо з правого боку – два ряди фур, а з лівого – відбійник і два ряди фур, що стоять з тобою в одному напрямку, але на зустрічній.
 
 
Лягти не можна. Зв’язок падає майже весь час. Якщо коротко, то не їдьте на Краковець. Всі ці труднощі, припустимо, можна пояснити. Але чому не можна почистити від льоду дороги біля шлагбаумів, щоби машини не буксували? Це ж не траса. 
 
П.с. О другій ночі хлопці з пропускного пункту не витримали і викликали поліцію розрулювати затори на зустрічній змузі.
 
Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!