Нам потрібно заощадити ресурси для боротьби

5665 0
Ефективною є тільки цільова допомога за конкретними потребами конкретних людей. В пріоритеті ті, що вже воюють.
Фото: Андрій Якобчук

Фото: Андрій Якобчук

Триває шостий день від початку вторгнення Росії в Україну всупереч міжнародному праву. У кількох містах йдуть запеклі бої, Київ героїчно тримає оборону. Понад 5 700 роських військових уже загинули, прийшовши на чужу, незалежну землю. Стрілець 103-ої окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України Ростислав Антимис закликає заощаджувати ресурси, адже війна не закінчиться за тиждень чи місяць.

Людоньки добрі. Хочу вам сказати, що ви всі прекрасні. Хочу вас попросити про таке: ця війна не закінчиться ні через тиждень, ні, можливо, й не через місяць. Нам потрібно ощадити ресурси.

Емоційні. Нам потрібно трошки зчерствіти, роблячи добро без зайвих емоцій. Буде ще багато жертв, бо то війна і ми не залишимо її нашим дітям.

Читайте також: Чому я привчаю своїх дітей віддавати десятину на добрі справи

Ресурсні. Не потрібно купувати, що завгодно і кому завгодно. Робити що-небудь, аби відволікатися від новин. Тільки цільова допомога за конкретними потребами конкретних людей. В пріоритеті ті, що вже воюють. Грошові пожертвування в конкретні фонди, що зарекомендували себе ефективністю (як-от «Повернись живим») чи на рахунки Нацбанку.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!