У німецьких школах немає сил дивитися на стомлених українських дітей

8731 0
Колишня радниця міністра освіти України Іванна Коберник пояснює, що через велику кількість завдань в українській онлайн-школі діти не встигають виконувати домашню роботу у школах за кордоном.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

В мене є ідея яскравого початку, але образиться багато людей. Тому я просто розповім, в чому справа без яскравого висновка.
 
Є у мене подруга, яка давно живе в Німеччині. Її двоє дітей закінчили німецьку школу, вона не один рік була членкинею шкільної ради. До неї за порадою прийшли розгублені німецькі вчителі. У них немає сил дивитися на виснажених і стомлених українських дітей, які повний день вчаться в німецькій школі, а по обіді – повноцінно вчаться онлайн в українській школі.
 
 
Ці діти не виконують мізерних німецьких домашніх завдань, пояснюючи, що були важливі дедлайни в українській школі. Останньою краплею став 13-річний український хлопчик, який попросив допомоги з виконанням завдання – з музики, з якої у нього контрольна робота.
 
Жодні пояснення, що це неймовірне перевантаження дітям не є корисним,  на батьків не діють. «Вчителька сказала, що якщо відмовитесь від української школи онлайн, то після повернення в Україну дітей не приймуть назад», – пояснюють вони.
 
Замість висновку завершу запитаннями. Чи є поради, як порятувати українських дітей і яким є імідж української освіти, якій байдуже на стан дітей?

 

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!