Як візит Байдена покращив настрій українцям, або Коли ще президент США їздив чужим транспортом

2421 0
Президент США, який зазвичай подорожує лише власним безпечним транспортом, провів 20 годин в українському потязі.
Байден в українському потязі. Фото Білого дому

Байден в українському потязі. Фото Білого дому

Це фото президента Байдена в потязі, який курсує з Польщі до Києва, примітне з багатьох причин.

Коли президент США їздив на чужих автомобілях? Окрім Landrover британської королеви, мабуть, ніколи. Але він подорожував потягом – найбезпечнішим шляхом до воєнного Києва – 20 годин туди і назад! А це вже про щось свідчить.

Зверніть увагу на ікону Богородиці над дверима всередині купе спеціального українського потяга, в якому перебуває Байден. Україна – це цивілізація і культура, а росія, незважаючи на «бла-бла» у виступах путіна, є маніакально хворим суспільством, яке прагне до знищення.

Я давно ціную українські потяги, мандруючи лагідними Карпатами чи дикими степами. Тут можна економно забронювати приватне купе в першому класі та насолоджуватися подорожжю найбільшою країною Європи. У воєнний час вікна заклеєні стрічкою, щоб не розбилися в разі вибухів ракет.

Після повномасштабного вторгнення росії різноманітні іноземні знаменитості та політики відчули комфорт українських поїздів і професіоналізм працівників залізниці, а тепер це досвідчив і американський президент, відомий за свою довготривалу кар’єру в Сенаті тим, що їздив потягом із Вашингтона до свого будинку в Делавері.

Начальник мережі «Укрзалізниці» Олександр Камишин та його команда забезпечують дивовижно пунктуальне, або майже пунктуальне, курсування українських потягів навіть у дні потужних російських ракетних обстрілів. Камишин, який активно веде стрічку в Twitter, вибачився, що через логістику, пов’язану з доправленням президента США потягом до Києва та з Києва, «тільки 90%» українських поїздів прийшли того дня вчасно.

Візит Байдена покращив настрій українців від Львова до Києва та Харкова, адже це життєво важлива подія на цьому важкому тижні, коли багато хто очікує чогось лихого від Москви. Однак після візиту Байдена залишається серйозне питання: чи тепер США надішлють Україні наступальну зброю великого радіусу дії, необхідну для відсічі збройної агресії росії та цілковитої перемоги України?

Я пишу цей текст із Харкова, де російські ракети часто приземляються ще до того, як встигає спрацювати сигнал повітряної тривоги, адже місто розташоване всього лише за 30 кілометрів від російського кордону. Тож допоки Україна не матиме дозволу та зброї від Заходу, особливо Вашингтона, для націлювання на військові об’єкти в росії, українські міста залишатимуться в беззахисній позиції «сидячих качок».

Проте, можливо, поїздка Байдена в цьому потязі до Києва та з Києва стала глибоким переломним моментом. Вирушаючи в небезпечне місце, американський президент ризикнув або ж був упевнений, що путін не посміє зазіхнути на його безпеку. А мужність і впевненість – найкращі чесноти для перемоги.

Джо Ліндслі, редактор UkrainianFreedomNews.com, щоденний військовий кореспондент чиказького WGN Radio. Стежити за його репортажами можна на YouTube.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!