Чому у Львові немає підземного паркінгу на площі Петрушевича?

4895 0
У Львові могли побудувати підземний паркінг, який вміщував би 1200 автомобілів. Однак його будівництво так і не розпочали. Під час дискусії «Паркування у Львові: проблеми та перспективи», яку організовувало Tvoemisto.tv, забудовники та міські чиновники розповіли свої версії того, чому так сталося.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Як розповів власник компанії «ParkMatik» Володимир Франчук, 8 років тому піднімалося питання будівництва автоматизованих паркінгів. Його компанія провела необхідні дослідження на трьох об’єктах. Так, на площі Петрушевича можна було побудувати 3-поверховий підземний паркінг на 1200 автомобілів, на вул. Вітовського перед Парком культури підземний паркінг на 450 автомобілів. Ще одна локація – на перехресті вулиць Стефаника та Коперника (теж підземний автоматизований паркінг).

Читайте також: 8 думок про те, як у Львові покращити систему паркування

За словами Володимира Франчука, вартість будівництва одного паркомісця в такому паркінгу варіювалась від 12 до 16 тис. доларів США.

Однак інвестор так і не розпочав роботи. Як пояснив Олег Шмід, радник міського голови з питання велоінфраструктури, керівник Інституту стійких транспортних систем ЛКП «Львівавтодор», причиною того, чому місто так і не погодило це будівництво, стало те, що інвестор вирішив окрім самого паркінгу побудувати на цій території готель. Тому міська влада вирішила відмовити у наданні необхідних дозволів.

Читайте також: 50% водіїв у Львові не платять за паркування: як на це вплинути?

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!