Ініціативи Львова: замість поліетиленових пакетів – багаторазові тари та еко-сумки

19311 2
Проблема зменшення використання поліетиленових пакетів сьогодні є особливо актуальною для Львова. Втім, наскільки реально відмовитися від таких пакетів у супермаркетах та чи можна їх замінити власними тарами чи еко-сумками? Відповідь на це запитання шукали під час зустрічі «Розробка загальноміської кампанії зі зменшення генерування сміття у Львові», організованій дискусійною платформою «Твоє місто Львів».
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Проблема пошуку альтернативних шляхів пакування продуктів у супермаркетах сьогодні є дуже гострою, втім міські еко-активісти пропонують використовувати власні торбинки або багаторазову тару. Еко-активістка Діана Яворська наголошує, що «таким чином можна зменшити використання поліетиленових пакетів і цим самим продемонструвати іншим відвідувачам магазинів зручний та економний підхід до споживання».

Читайте також: Чим можна замінити одноразові пакети: 4 альтернативи

Цю ініціативу підтримують такі львівські супермаркети як «Арсен», «Наш край», «Близенько» та мережа магазинів «Родинна ковбаска». Ольга Волинець, представник мережі магазинів «Наш край», зазначає, що єдиною умовою є прозорість багаторазової тари, а сам покупець повинен нести відповідальність за  її якість та чистоту.

Читайте також: 16 порад, як простими вчинками допомогти нашій планеті. Інфографіка

Окрім цього представники супермаркетів наголошують, що частину продуктів вже давно запаковують у паперові еко-пакети, які є не лише екологічними, але й покращують якісь зберігання окремих продуктів та є додатковим місцем для реклами. Втім, повністю перейти на еко-пакети супермаркетам не вдасться, адже деякі продукти можна пакувати лише у поліетиленові пакети, це стосується жирної продукції, для якої паперова тара буде непридатною. 

Довідка. Дискусійна платформа «Твоє місто Львів» створена Tvoemisto.tv за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії  (European Endowment for Democracу). 

Підготувала Оксана Лісна


Читайте також:
7 Липня, 2016 13:27
Уляна Так,я за .Спочатку буде незручно але потім звикається а для екології величезний +.
6 Липня, 2016 19:22
Ліда Так, я за багаторазові сумки.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!