Львів розглядає пропозиції земельних ділянок для сміттєпереробного комплексу

7131 0
Громада населеного пункту, який надасть земельну ділянку для сміттєпереробного комплексу, отримуватиме кошти із кожної тонни перероблених твердих побутових відходів.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

Як зазначив 23 грудня під час організованої медіа-хабом «Твоє місто»  дискусії «Оновлена стратегія поводження з відходами у Львові: виклики та перспективи» керівник відділу комунального господарства управління житлового господарства ЛМР Сергій Сало, найпріоритетнішим питанням для урегулювання ситуації із твердими побутовими відходами у Львові наразі є пошук земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу.

Читайте також: ОСББ у Львові економитиме 18 тисяч гривень у рік завдяки сортуванню сміття

«Нещодавно департамент житлового господарства та інфраструктури оголосив конкурс на придбання земельної ділянки площею 25-30 га під будівництво сміттєпереробного комплексу та полігону для захоронення залишків, які не підлягають переробці. Окрім цього скеровано листи у кожен населений пункт у межах Львівської області із проханням звернути увагу на цю інформацію і донести її до фізичних осіб, які володіють землею у цьому регіоні», – зазначив керівник відділу комунального господарства управління житлового господарства ЛМР.

Він додав, що кількість пропозицій збільшилася після того, як озвучили цифри плати, яку буде отримувати населений пункт із функціонування сміттєпереробного заводу: «Це орієнтовно 50 грн за 1 тонну сміття, яке буде надходити на переробку. Люди цікавляться, бо це вигідно економічно. Адже загальна сума в декілька разів перевищує їхні річні бюджети».

«Не можу сказати, що вже є земельна ділянка, яка запропонована і по якій підписала відповідна угода, але пропозиції є», – зазначив Сергій Сало.

За його словами, у проекті міського бюджету на 2017 рік передбачені кошти на придбання такої ділянки. Також департамент житлового господарства та інфраструктури подав до розгляду інформацію про необхідність фінансування розробки проекту сміттєпереробного комплексу.

Читайте також: У Львові пропонують заборонити пластикові склянки під час Різдвяного ярмарку

Керівник відділу комунального господарства управління житлового господарства ЛМР додав, що після вирішення питання землі, працюватимуть над встановленням необхідного обладнання шляхом залучення інвестиційних коштів. Наразі проводиться робота з Європейським інвестиційним банком, який має намір надати 75 млн євро кредиту для рекультивації і для будівництва нового комплексу.

Довідка. Дискусійна платформа «Твоє місто Львів» створена Tvoemisto.tv за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії (European Endowment for Democracу).

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!