Львів ще досі виплачує кредит за цілодобове водопостачання в місті

6511 0
З міського бюджету Львова частина коштів іде на виплату позики, яку взяло ЛКП «Львівводоканал» у 2002-му році для налагодження цілодобового водопостачання та оновлення каналізаційної системи.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

У 2002-му році комунальне підприємство «Львівводоканал» уклало із Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) угоду про позику розміром 24,25 млн доларів США. Отримані кошти спрямували на те, щоб вирішити проблему з погодинною подачею води в місті. «Львівводоканал» позики не повернув. Відповідно, кредит МБРР сплачував Кабінет Міністрів, який був гарантом цієї угоди.

Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv Валерій Веремчук, депутат ЛМР, член постійної комісії із питань фінансів та планування бюджету, «Львівводоканал» ще досі не розрахувався з Кабміном, кредитні кошти тим часом повертають із міського бюджету Львова.

Зокрема, у презентації Проекту бюджету розвитку Львова на 2017-й рік йшлося про боргові зобов’язання комунальних підприємств, гарантом яких є Львівська міська рада. Серед переліку – й ЛКП «Львівводоканал», яке має боргові зобов’язання у розмірі 23,6 млн доларів, які виплачуватиме до 2021-го року.

Схему надав Валерій Веремчук

Згідно зі звітною інформацією від Міністерства фінансів, комунальне підприємство «Львівводоканал» станом на 01.01.2016 має заборгованість перед державою у розмірі 1 млн 654 тис. дол. США.

Додамо, у лютому 2016-го року КП «Львівводоканал» підписало ще одну угоду про залучення кредитних коштів для реалізації проекту модернізації інфраструктури очищення стічних вод та будівництва потужностей для виробництва біогазу. Загалом мова йде про 31,5 млн євро. Біогазова станція знаходитиметься на території очисних споруд на вул. Пластовій. Попередньо інформували, що станція почне працювати у 2019-му році.

Підготувала Юлія Сабадишина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!