Що найбільше турбує львів’ян. Огляд онлайн-петицій. Інфографіка

6655 0
Понад 8 місяців у Львові працює система подання онлайн-петицій. Які пропозиції та вимоги найчастіше реєструють мешканці, – про це говорили під час дискусії «Чи потрібні Львову електронні петиції?»
фото: Facebook

фото: Facebook

У лютому 2016 року Львів долучився до Єдиної системи місцевих петицій. Відтоді мешканці можуть реєструвати в онлайн-режимі свої звернення, пропозиції та вимоги до посадовців і депутатів міської ради. Розглядають і відповідають лише на ті петиції, які упродовж двох місяців назбирали 1000 голосів.

Від початку роботи електронної системи (лютий – жовтень 2016 року) львів’яни зареєстрували 655 петицій. Лише 21 з них набрала 1000 голосів. Про це під час дискусії розповів Орест Файфурка, керівник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР.

Читайте також: У Львові пропонують запровадити дайджест електронних петицій

Згідно зі статистикою поданих та підтриманих електронних петицій, найбільше мешканців турбують такі сфери:

- Благоустрій і будівництво
- Транспорт і дороги
- Житлово-комунальне господарство
- Екологія
- Охорона правопорядку

Візуалізацію надали у відділі громадського партнерства
управління «Секретаріат ради» ЛМР

Додамо, львів’яни можуть подавати електронні петиції на сайті Єдиної системи місцевих петицій. 

Довідка. Дискусійна платформа «Твоє місто Львів» створена Tvoemisto.tv за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії  (European Endowment for Democracу).

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!