Скандальні та успішні забудови Львова пропонують зібрати на єдиному сайті

5755 1
У Львові пропонують створити та наповнювати спеціальний онлайн-реєстр скандальних та законних забудов.
фото: news.vashmagazin.ua

фото: news.vashmagazin.ua

Керуючий партнер компанії «Ейч Ді Партнерс», юрист Володимир Глащенков нарікає на відсутність сайту з реєстром усіх будівельних об’єктів, які отримали усі необхідні дозволи. Про це він зазначив під час дискусії «Проблемні забудови у Львові. Наслідки для громади і пошук можливих рішень», організованій платформою «Твоє місто» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Читайте також: У Львові суд зобов’язав забудовника знести багатоповерхівку на вул. Хмельницького

На думку юриста, на сайті Львівської міської ради мав би бути перелік «дозволених» будівельних об’єктів. «Якби на сайті ЛМР був реєстр з усіма об’єктами, які отримали дозволи, люди могли б перевіряти, перш ніж купувати квартири. Помилок було б менше. Реєстри у відкритому доступі насправді є, проте вони всеукраїнські й містять стільки розмаїтої інформації, що простому смертному годі в них зорієнтуватись і знайти те, що потрібно».

Наразі Комітет підприємців Львівщини обговорює з обласною ДАБІ ідею створення сайту, на якому можна було б перевірити наявність дозвільних документів, проте ця дискусія триває вже понад рік і поки що не дала результату.

Детальніше читайте тут: Чи знесуть у Львові хоч одну новобудову?

Підготував Ярослав Сиваківський


Читайте також:
30 Березня, 2017 17:46
Громадянка Також вважаю що такий реєстр повинен бути , адже дуже важко самостійно перевіряти кожну забудову на її законність.

Сама уже близько року намагаюсь придбати квартиру у новобудові, і досі не наважилась довірити свої кошти хоча б одному забудовникові тих житлових комплексів, які мене зацікавили. Так як сама юрист, то дуже прискіпливо ставлюсь до всіх документів, і всюди знаходжу якісь нюанси, що викликають недовіру.
також вважаю, що потрібно створити не лише реєстр законних забудов, а також реєстр всіх квартир що будуються. В такий реєстр мають вноситись дані про укладення договору стосовно кожної квартири, що передбачено проектом будівництва. Такий реєстр може вберегти людей від подвійного продажу однієї і тієї ж квартири (як це часто буває) ...
І взагалі, не розумію, що тут можна обговорювати стільки часу? Адже створення такого реєстру вимагає сучасний стан первинного ринку нерухомості в Україні.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!