У Львові упродовж тижня досліджуватимуть пасажиропотік

6777 0
Управління транспорту разом із студентами буде вивчати пасажиропотік.
фото: postup.brama.com

фото: postup.brama.com

Про це під час дискусії «Мобільність Львова. Як покращити громадський транспорт міста» повідомив в.о. керівника управління транспорту ЛМР Олег Партика.

«Зараз у деяких районах є переповнені маршрути, в інших – незаповнені. Після визначення пасажиропотоку будемо визначати, куди скерувати більше транспорту, а звідки забрати. Якщо динаміка буде позитивною – продовжимо, якщо негативною – шукатимемо інші шляхи, але пасажиропотік потрібно визначити», – анонсував Олег Партика під час інтерв’ю.

Дослідження стартувало 19-го червня. Щоправда, поки що не дуже вдало, адже розрахунок на студентів, що мали допомогти у дослідженні, не справдився: зголосилось небагато. Пропозиція компанії «Київстар», готової надати свої дані для аналізу пасажиропотоку, також не задовольняє управління. «Вони дають загальну кількість пасажиропотоку, а нас цікавить кількість пільговиків і тих, хто платить», – пояснює Олег Партика.

За словами Святослава Товстиги з громадської організації «За якісний транспорт!», «Львівавтодору» було би значно легше обраховувати пасажиропотік і будувати транспортні моделі, якби в міському бюджеті передбачили кількадесят тисяч гривень на оновлення спеціального програмного забезпечення підприємства.

«Ми можемо розв’язати більшість проблем, представивши транспорт як соціальну послугу, яку місто замовляє в перевізників і надає пасажирам. Тільки так ми можемо зробити транспорт прогнозованим», – додав Сергій Журбенко з ЛКП «Львівавтодор».

Детальніше читайте тут: Непереможна маршрутка. Чому у Львові так важко змінити транспортну систему

Дискусія «Мобільність Львова. Як покращити громадський транспорт міста» організована дискусійною платформою «Твоє місто Львів» за підтримки компанії «Київстар».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!