На правах реклами

Тут як в Оксфорді. До Львова прийшла британська компанія, що дбає про красу

3972 0
«Твоє місто» побувало на відкритті нового офісу українського відділу міжнародної високотехнологічної компанії, яка допомагає зберігати здоров’я та красу.

Британська компанія Oxford Biolabs розробляє продукти, які допомагають людям уникати випадання волосся, передчасного сивіння та старіння шкіри. Її заснувала 2009 року група біохіміків із Оксфордського університету під керівництвом доктора Томаса Вітфілда, дослідника здоров’я та краси.

«У Oxford Biolabs ми захоплені наукою. Мені пощастило зустріти однодумців, які хотіли вплинути на життя людей, застосовуючи справжню науку до розв’язання щоденних проблем», – розповідає Вітфілд.

Наука на службі краси

Ці люди взялися ретельно працювати над формулою головного продукту компанії: капсул TRX2, молекулярної добавки, що відновлює ріст волосся. Вона містить комплекс вітамінів, мікроелементів та амінокислот, які дозволяють відновлювати структуру волосся. «Ми перевірили сотні різних формул, поки не виявили унікальну формулу TRX2, –  розповідає засновник компанії. –  Стандарти дійсно високі, довелося довго проводити дослідження та розробки, бо ми хотіли запропонувати формулу, яка не має жодних побічних ефектів, підходить і чоловікам, і жінкам, й дуже ефективно покращує стан волосся».

Щоб досягти результату, довелося подолати чимало труднощів. Спершу необхідно було знайти кошти на проведення досліджень, розробок і тестування. Робота тривала два з половиною роки. «Ми спалили буквально всі гроші, які мали, за цей час. Спершу було багато важких моментів і невдач», – каже науковець.  TRX2 вийшла на ринок 2011 року, а в Україні з’явилась у серпні. Компанія активно шукає партнерів для розвитку бізнесу: салони краси, аптеки, лікарів-дерматологів, трихологів та косметологів.

Зараз тут працюють над новими формулами дієтичних добавок і косметики, зокрема й для продуктів, які будуть доступні широкому колу споживачів. У листопаді 2017 року компанія вивела на ринок новий продукт – молекулярну добавку DRM4 з антиоксидантною дією, що береже шкіру від старіння.

Львів як Оксфорд

2013 року Oxford Biolabs, яка має представництва в Німеччині та Сполучених Штатах Америки, вирішила відкрити  невеликий офіс у Східній Європі. Розглядали три варіанти – Україну, Білорусь і Румунію. «Ми обрали Львів не тільки тому, що наш генеральний менеджер Мартін Поттер був тут, а й через саме місто,  – розповідає Томас Вітфілд. – Львів багато в чому схожий на Оксфорд: історична архітектура, невеликі вулиці, загальна спокійна, стабільна, але продуктивна атмосфера. В порівнянні з багатьма іншими містами тут не потрібно витрачати багато часу на затори, метро чи громадський транспорт». Він каже, що бачить у Львові не лише зручне географічне розташування, а й потенціал людей, які можуть надавати фахові послуги компанії та віддано працювати на неї.

Навряд чи Львів найближчим часом стане центром біотехнології, каже Вітфілд. «Проте я вірю, що львівські компанії зосередяться не тільки на сфері ІТ, яка зараз є провідною. Я вважаю, що місцеві компанії мають багато простору й можливостей, аби перетворитись на справжній бізнес, продаючи свою продукцію не тільки в Україні, а й на міжнародному рівні», – додає він.

Зараз у львівському представництві працює близько сорока людей. Серед переваг роботи в Oxford Biolabs – офіційне працевлаштування, престижність роботи та перспективи розвитку компанії. Крім того, місцеві спеціалісти мають змогу отримати хороший досвід, адже компанія працює на іноземних ринках, має доступ до закордонних постачальників, рекламних бюджетів та наукових інституцій.

Освітня сфера: виклики та співпраця

Oxford Biolabs налагоджує співпрацю із львівськими університетами, зокрема ЛНУ імені Франка. «Плануємо надавати студентам змогу стажуватись із подальшою можливістю працевлаштування, – розповідає старша менеджерка з розробки нових продуктів Віра Половська. – Це може бути і англійська філологія, і міжнародна економіка. Крім того, запитаними є знавці інших мов, адже різноманітність диктує потребу в агентах на локальних ринках Західної Європи. Фінансисти ж потрібні кожній компанії. Цікаві нам науковці, зокрема хіміки й біологи. Звісно, кількість людей, яким ми можемо дати роботу, залежатиме від темпів розвитку компанії».

Менеджерка із зовнішньоекономічної діяльності та розвитку бізнесу Oxford Biolabs Олена Федак розповідає, що для стажування в компанії студентові потрібно володіти англійською на рівні Upper Intermediate. «Корпоративною мовою компанії є англійська. Тут працюють іноземці, тож аби вони не почувались некомфортно, ми розмовляємо англійською», – пояснює вона.

Компанія пропонує своїм працівникам, окрім стандартних заохочень, безкоштовний фудкорт із кавою, чаєм чи молоком та сезонними фруктами. А ще відшкодовує витрати на відвідування спортзалу, заохочуючи працівників бути здоровими. «Для мене як молодої мами було приємною несподіванкою, що компанія дбає про мене особисто, відшкодовуючи вартість дитячого садка для моєї дитини», – додає Олена.

Глобальні ринки та міжнародне співробітництво

Український офіс працює не тільки на нашу країну, а натомість залучений до глобальної координації. Продукція Oxford Biolabs продається в понад ста країнах. Проте Україна є одним із пріоритетних ринків для компанії, тому її продукцію сертифікували тут, а всі супровідні документи переклали українсько мовою.

«Ми маємо чітко сформовану місію: створити нові робочі місця й отримати статус провідного роботодавця західного регіону. Це дуже позитивно вплине на розвиток регіону в цілому», – каже Віра Половська.

Завдяки міжнародній співпраці, яку полегшують і прискорюють сучасні технології, компанія має змогу комунікувати, зав’язуати контакти й вести ділові переговори на світовому рівні. Oxford Biolabs бере участь у торгівельних шоу Західної Європи та США. «Ми йдемо в ногу з часом і є конкурентоспроможними на ринку не лише в Україні, куди тільки нещодавно прийшли, а й на західноєвропейському, де є багато подібної продукції», – коментує Половська.

Плани на майбутнє

В найближчі п’ять років Oxford Biolabs планує збільшити штат львівського представництва до більш ніж ста працівників. «Ми прагнемо залучити таланти світового рівня не тільки зі Львова, а й зі всієї України, щоб вони стали частиною нашої історії створення найбільш інноваційної та поважної харчової та косметичної компанії, зосередженої на розв’язанні вікових проблем. Наша мета – стати визнаним, найкращим у своєму класі роботодавцем, забезпечуючи стабільне, передбачуване, але динамічне робоче середовище», – говорить Томас Вітфілд. «Світовий клас в усьому, що ми робимо» він називає однією з ключових цінностей компанії. Та пропонує тим, хто її поділяє, зв'язатися з компанією, яка пропонує роботу, а також шукає дистриб'юторів  та ділових партнерів. 

Партнерська публікація

Made in Lviv

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!