Фото:  Alex Zakharchenko FOR UNSPLASH

Фото: Alex Zakharchenko FOR UNSPLASH

Клопіт туриста. Як бути з ПЛР-тестами та страховкою, щоб поїхати на море за кордон

13087 0
Туреччина і Єгипет – дуже зручний варіант для батьків з дітьми. Чорногорія більше цікавить молодят, молодь, які не прив’язані до готелю, люблять подорожувати країною.

Поїздка за кордон на відпочинок все ще залишається для багатьох українців нереальною. І не лише через загрозу коронавірусу, люди не розуміють, як бути з ПЛР-тестами чи обсервацією, що зі страховкою. Як усе відбувається насправді, розповідають представники компанії «Rafail Travel» та туристка, яка повернулась з Хорватії.

Українці уже не бояться, хочуть відпочити

За словами провідної менеджерки агенції «Rafail Travel» Руслани Очкусь, найбільш популярні серед українців – Туреччина, Єгипет, Чорногорія, Хорватія та Албанія. Серед них виділяють Туреччину, оскільки уряд цієї країни не вимагає від туристів ні обсервації, ні ПЛР-тестів. Це непотрібно і після повернення в Україну.

Читайте також: Внутрішній туризм в україні. Ми запізнилися на 2-3 роки та особливий наголос на чесності

За її словами, «Rafail Travel» співпрацює з паломницьким центром «Рафаїл». Це одне ціле, але є своя специфіка. Зокрема, центр організовує паломницькі тури, а «Rafail Travel» – це індивідуальний та сімейний відпочинок. Часто – це весільні тури для молодят.

Руслана Очкусь каже, що Туреччина і Єгипет – дуже зручний варіант для батьків з дітьми. У свою чергу, Чорногорія більше цікавить молодят, молоді, які не прив’язані до готелю, люблять подорожувати країною.

За її словами, зараз люди уже менше бояться, вони хочуть відпочивати. «Вони втомилися від цих новин, цього всього. Я проаналізувала як минулого року у ці ж місяці зверталися туристи і цього року, то їх лише на 20% є менше», – ділиться спостереженнями вона.

Представниця «Rafail Travel» наголошує, що це дуже не значна різниця, враховуючи кількамісячний повний карантин у багатьох країнах.

Що з ПЛР-тестами

Руслана Очкусь запевняє, що ПЛР-тести – це додаткові витрати не для туристів, а компанії. «Ми надаємо їм, як подарунок, бонус. Включаємо у вартість туру», – запевняє вона.

Туристка Марія Йосипчук, яка повернулась з автобусного туру з Хорватії, розповідає, що була у групі, яка однією з перших вирушила в цю країну.

За її словами, обов’язково умовою був ПЛР-тест за 48 годин до в’їзду – їх потрібно було показувати і на кордоні, і в готелі. Для того, щоб виконати цю умову, турфірма організувала їх здачу в Ужгороді. Уся група зробила там тест і за вісім годин отримала результат. Усім займався керівник групи.

Читайте також: Чи безпечно туристам їхати до Львова і на Львівщину

Щодо ситуації в інших країнах, то для прикладу Болгарія зараз їх не вимагає, але ситуація може в будь-який момент змінитися.У «Rafail Travel» готові і на такий варіант. «Наш представник зустрічає туриста, приводить в сертифіковану лабораторію, робить тест і все», – пояснює Руслана Очкусь.

Маски в магазинах та кафе

В компанії теж намагаються обирати готелі, де нічого не змінилося в плані обслуговування. «Дуже все ретельно обробляється, дезинфікується. Тому переживати за це не слід», – розповіла вона.

За словами туристки Марії Остапчук, в Хорватії необхідно було одягати маски в магазинах та кафе. Однак на пляжі чи під час прогулянок на набережній вони не є необхідні.

Їй відпочинок надзвичайно сподобався, бо за таких умов вдалося потрапити на море і Хорватія прекрасна країна. «Море чисте, красиві гори, гарна архітектура», – каже вона.

Що зі страхуванням

Менеджерка з туризму агенції «Rafail Travel» Оксана Кондратюк пояснює, що зараз страхуванню приділяється дуже багато уваги. Гарні продукти, які адаптовані до сучасних не простих умов, розробили і страхові компанії. Зокрема, вони враховують багато ризиків, які можуть бути пов’язані з Covid-19.

Адже, за її словами, дуже важливо зараз знати, чи страховка покриває коронавірусне лікування. І навіть в Єгипті, який лікує коронавірусних хворих своїм коштом, потрібно розуміти, хто покриє вартість зворотного квитка, якщо усе затягнеться.

В такому випадку, каже пані Оксана, є додаткова страховка від не виїзду. І її у компанії обов’язково радять туристам придбати разом з пакетом туру. Вона діє також, коли людина може захворіти перед поїздкою.

«Ми з туристами завжди на зв’язку, особливо зараз. Якщо виникають якісь питання супроводжуємо, консультуємо як краще зробити, куди звернутися і так далі», – наголошує менеджерка агенції «Rafail Travel».

Оксана Кондратюк також запевнила, якщо переліт в країну переноситься, то туристи можуть бути спокійні, що їхні кошти будуть збережені. «З туристом укладається додаткова угода», – додала вона.

Тарас Бабенчук

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!