Успішний стартап: у Львові студенти вчились запускати власний бізнес із нуля

2746 0
Не зважати на FuckUp, вчитись залучати клієнтів, вивчати конкурентів, створювати бізнес-план, тестити власну гіпотезу та не боятись нових викликів, — про все це студенти львівських ВИШів дізнавались в рамках унікальної програми Startup School University Edition. Tvoemisto.tv упродовж двох місяців слідкувало за молодими та перспективними студентами та відзняло кілька атмосферних відео про стартапи нового набору Startup School University Edition.

Startup School University Edition — це єдина школа у Львові для стартаперів-початківців та майбутніх IT-підприємців на безкоштовних засадах.  Учасниками школи вже чотирьох наборів стали 1200 студентів, за цей час вони створили 91 проект.  Протягом 2-х місяців студенти мали можливість сформувати свою бізнес-модель та відчути життя стартапера «зсередини». Програма тривала 2 місяці, модулі навчання почалися з 3 квітня.

«Протягом 2-х місяців студенти змогли досягнути добрих результатів. Увесь цей час вони, практично, кожного дня проводили інтерв'ю з потенційними клієнтами, перевіряли свої бізнес-гіпотези та покращували свої ідеї за рахунок активної роботи під час лекційної та менторської частин школи. На фінальному етапі ми працювали з 6 командами, і це дало змогу підвищити їхню продуктивність за рахунок чіткого зосередження на кожній ідеї та годин роботи, проведених з усіма учасниками», — розповідає Ольга Чміль, project coordinator у Startup School University Edition.

Програма реалізовується вчетверте, де за попередні 2 роки +900 студентів взяли участь у навчанні, 87 проектів було запущено за допомогою Startup School University Edition. Про попередні проекти можна почитати за посиланням, сьогодні ж пропонуємо ознайомитись з новими цікавими ідеями:

 

Як завжди, для учасників організатори підібрали тільки найкращих спікерів та менторів. Упродовж програми учасники мали 7 воркшопів: формування ідеї, створення прототипу, маркетинг, ІТ право, бізнес девелопмент, Business Model Canvas, формування команди. Лекторами та менторами школи були кращі практики технологічного бізнесу, які мають компетенції у бізнес-аналізі, маркетингу, управлінні проектами, командами та  розробкою продукту.

Проте не студентами єдиними: особливість весняного набору полягає в тому, що навчатися в школі могли не тільки студенти, а й всі, хто хотів прокачатися в сфері стартап-індустрії та мав ідеї для реалізації. У наступному матеріалі та відео спецпроекту #Let’sStartup! Tvoemisto.tv детальніше розповість про переможців та їхні перші кроки у реалізації власних стартапів.

Проект Startup School University Edition реалізовується за підтримки Startup Depot. Lviv Business Incubator, Polish aid та KIPPiM (National Institute for spatial policy and housing).


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!