13-річного Максима, якому у Львові пересадили серце, виписали додому

2280 0
Серце Максиму пересадили 4 тижні тому.
Фото: Скрін із відео

Фото: Скрін із відео

13-річного Максима, якому менше місяця тому зробили трансплантацію серця у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги і який став першою дитиною, якій пересадили цей орган, виписали додому. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив директор Інституту серця Борис Тодуров.

Читайте також: У Львові вперше в Україні пересадили легені, а ще – серце дитині

«Перша дитяча трансплантація в Україні. Максим йде додому здоровим і в гарному настрої», – написав Борис Тодуров.

За його словами, за останній місяць команда Інституту серця виконала чотири трансплантації серця, дві з яких – дитячі. Про другий випадок Борис Тодуров пообіцяв розповісти скоро, лиш зазначивши, що це буде історія про дівчинку, яка є на рік молодшою за Максима.

Трансплантацію серця Максиму зробили 4 тижні тому. За словами директора Інституту серця, пересадка серця Максиму є унікальним хірургічним випадком за цей рік, над яким злагоджено працювала ціла команда медиків – трансплантологи, анестезіологи, хірурги, кардіологи.

Нагадаємо, що у Львові вперше в Україні пересадили легені, а ще – серце дитині. Новий дихальний орган отримав 56-річний львів’янин Віктор, який понад 10 років хворів на бульозну емфізему легень. Останні три роки чоловік практично не виходив з дому, бо був кисневозалежний. Донором для врятованих реципієнтів став 54-річний чоловік, який помер від геморагічного інсульту. 

Серце трансплантували 13-річному Максиму з Волині. У липні цього року у юнака раптово стався інсульт, і він декілька тижнів пробув у реанімації. Лікарі кажуть, серце хлопця вже не могло працювати, тому була потрібна пересадка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!