Львів'яни за один день зібрали кошти на лікування 14-річній дівчині з підозрою на Кавасакі

11899 0
Необхідні 225 тис. грн зібрали менш ніж за добу.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

14-річній Софії, яка лежить у Львівському ОХМАТДИТі з підозрою на хворобу Кавасакі, зібрали всю необхідну суму на закупівлю дороговартісного препарату Біовен. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила керівниця благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська.

Читайте також: 8-річному хлопчику, якого вкусив кіт на Львівщині, сказ не підтвердили

«Люди, ви – неймовірні! Необхідну суму для Софійки, яка перебуває в реанімації Львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ зібрали менш, ніж за добу! Дякуємо усім, хто відгукнувся на вчорашній допис: робив перепости, переказував кошти, шукав ліки і допомагав з логістикою. Ліки вже в лікарні і їх почали вводити. У понеділок будемо мати результат і одразу повідомимо, як все пройшло», – написала вона.

Читайте також: На Львівщині дворічна дитина проковтнула 36 магнітних кульок

Нагадаємо, стан 14-річної Софії залишається важким, але з позитивною динамікою. Найімовірніше, вона перехворіла на Covid-19, хоча ПЛР-тест, який їй зробили у лікарні, виявився від’ємним. Тепер під підозрою – хвороба Кавасакі. Вартість лікування препаратом «Біовен» становить 225 тисяч гривень. 

Для довідки

Синдром Кавасакі або хвороба Кавасакі – гостре гарячкове захворювання дитячого віку, ймовірно іммуно-алергічного походження. Характеризується ураженням коронарних та інших судин з можливим утворенням аневризм, тромбозів та розривів судинної стінки. Навіть при інтенсивному лікуванні можлива смерть окремих хворих.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!