20 років тому Львів відвідав Папа Іван Павло ІІ. Унікальне відео з архіву

5723 0
Тvoemisto.tv підготувало архівне відео із візиту понтифіка до Львова.
Фото: Attila Kisbenedek (epa)

Фото: Attila Kisbenedek (epa)

20 років тому, у червні 2001 року, св. Папа Іван Павло ІІ відвідав Україну. 23 червня він прибув до столиці України, а 25 та 26 червня побував у Львові.

25 червня він благословляв людей площею Ринок, відвідав Митрополичі сади та Собор Святого Юра УГКЦ. 26 червня на львівському іподромі провів літургію за участі 300 тисяч паломників, а також зустрівся з молоддю на Сихові біля Церкви Різдва Пресвятої Богородиці. Тоді на зустріч із Папою зібралися близько 400 тисяч осіб.

Під час зустрічі із Папою Іваном Павлом ІІ на Сихові йшов дощ. Наприкінці своєї промови Папа відреагував на дощ жартом: «Deszcz pada, dzieci rosną!» («Дощ падає – діти ростуть!»).

Також він заспівав пісню польською мовою: «Nie lej, deszczu, nie lej, bo cie tu nie trzeba, Obejdź góry lasy, obejdź góry lasy, zawróć się do nieba» («Не падай, дощу, бо тебе тут не треба. Обійди гори-ліси, обійди гори-ліси і повернись до неба!»).

Львів'яни кричали йому «Многая літа!» та «Україна любить папу!».

Сьогодні у Львові з нагоди 20-ої річниці із візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до Львова перейменували частину вулиці Хуторівка на проспект Івана Павла ІІ, а у Церкві Різдва Пресвятої Богородиці до почитання виставили ікону із мощами понтифіка.

Також у Львові відбудеться низка заходів з нагоди річниці візиту Папи. Повну програму читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!