20 тисяч на добу. Українські вчені – про те, як може змінитися кількість Covid-хворих у квітні

2085 0
При цьому середня кількість нових летальних випадків за день на початку квітня може сягати 380 випадків.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Наприкінці березня кількість хворих на Covid-19 в Україні за добу може перевищувати 15 тисяч. А на початку квітня цей показник ймовірно зросте до 20 тисяч. Про це повдіомляє УП з посиланням на прогноз розвитку розвитку епідемій від Національної академії наук. 

«Згідно з прогнозними обчисленнями, середня кількість нових випадків дорівнюватиме 16 217 (Prophet) і 15 063 (SEIR-U) протягом тижня 24-30 березня 2021 року та 19 759 (SEIR-U) протягом тижня 31 березня-6 квітня 2021 року"» – підсумовують у НАНУ.

Читайте також: Двоє пацієнтів на одне ліжко. Лікар Львівської інфекційної лікарні про хворих із Соvid-19

При цьому середня кількість нових летальних випадків за день на початку квітня може сягати 380 випадків. Наразі летальність дорівнює приблизно 2,5% серед виявлених хворих і майже на 30% перевищує показник осінньої хвилі. Найвищий показник кількості померлих за добу від початку пандемії – 342 пацієнти, зафіксували станом на ранок 23 березня.

Згідно з прогнозом, найбільше інфікованих на початку квітня очікують у 9 регіонах: 

  • Вінницькій області;
  • Дніпропетровській області;
  • Житомирській області; 
  • Київській області;
  • Львівській області;
  • Одеській області;
  • Харківській області;
  • Хмельницькій області;
  • місті Києві.

 

Додамо, що прогнози науковців формувалися за допомогою статистичної моделі Facebook Prophet та компартментної моделі SEIR-U.

Читайте також: «Я вакцинуюсь, бо…». Історії львів'ян, які отримали щеплення від коронавірусу

Нагадаємо, Львівська область за показниками та індикаторами захворюваності перейшла у червоний рівень епіднебезпеки. Через зростання на Львівщині кількості захворювань на Covid-19 в області ввели додаткові обмежувальні заходи. Детальніше читайте у новині.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!