20 українських медиків полетіли в Італію для допомоги колегам у боротьбі з коронавірусом

2545 0
Серед них і троє львівських.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Група із 20-ти медиків систем МОЗ та МВС сьогодні, 4 квітня, полетіла в Італію. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Українські лікарі, кажуть в уряді, полетіли добровільно. Їх відправили у регіон Марке. Днями туди ж планується відправити вантаж дезінфекторів у якості гуманітарної допомоги. Також Україна готує для допомоги Італії вертоліт-реанімацію.

Читайте також: Сидіть вдома - це не грип. Медик лікарні у США про роботу під час епідемії коронавірусу

«Це важливий крок, правильно допомагати друзям в скрутні часи. Це вияв солідарності і конкретної допомоги. В Італії працюють багато українців, за неофіційними даними, близько 100 з них перебувають в реанімаціях. Допомагаючи Італії, ми допоможемо собі. І дуже важливо – українські фахівці здобудуть безцінний досвід лікування коронавірусу», – прокоментував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, місія триватиме два тижні, потім українські медики повернуться і після проходження усіх заходів безпеки ділитимуться досвідом з колегами.

Керівник МОЗ Максим Степанов додав, що в Італію полетіли інфекціоністи, реаніматологи, хірурги, анестезіологи, ендокринологи, невропатологи та медичні сестри.

Читайте також: Як живуть на карантині різні міста світу. Розповіді очевидців

Як повідомляє голова ЛОДА Максим Козицький, у групі медиків, які полетіли в Італію, є також троє львівських лікарів. Це двоє лікарів-анастезіологів Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру та один медик із Львівської обласної клінічної лікарні. Максим Козицький додав, що лікарів застрахували.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!