22% українців планують повертатися додому найближчим часом. Більше тих, хто хоче це зробити пізніше

1287 0
Майже не змінилася кількість тих, хто має намір повернутися додому, але після завершення війни (43%).
Фото: Катя Москалюк

Фото: Катя Москалюк

Від початку квітня дещо зменшилася кількість тих, хто планує повертатися додому найближчим часом – з 29% до 22%. Натомість побільшало тих, хто хотів би повернутися, але трохи пізніше – з 24% до 31%. Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, що провела соціологічна групоа «Рейтинг» 26 квітня.

Майже не змінилася кількість тих, хто має намір повернутися додому, але після завершення війни (43%). 

Читайте також: На Львівщину перевезли близько тисячі дітей, позбавлених батьківського піклування

Водночас 20% дорослого населення зазначили, що їм довелося змінити місце проживання (цей показник сталий з середини березня). А найбільше тих, хто змушений виїхати, у східних регіонах (58%) та серед молоді (33%). 

Додамо, що опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність становить 1000 респондентів. Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 – не більше 3,1%.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!