30 львівських медиків протягом тижня боролися за життя дівчини, що потрапила в ДТП на мопеді

3203 0
У молодої дівчини був травматичний шок третього ступеню з розладами свідомості, дихальною та серцево-судинною недостатністю.
Photo by Dimitri Karastelev on Unsplash

Photo by Dimitri Karastelev on Unsplash

У критичному стані каретою «швидкої» до Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги потрапила 17-річна дівчина. Їдучи на мопеді, вона зіштовхнулася з авто, унаслідок цього з розладами життєвих функцій потрапила в реанімаційне відділення лікарні.

Пацієнтці провели комп’ютерну томографію всього тіла та інші необхідні обстеження. Понад 30 реаніматологів впродовж тижня боролися за її життя.

«Їй діагностовали важку поєднану травму майже усіх ділянок тіла – важка черепно-мозкова травма зі зламом склепіння черепа, забій головного мозку, субарахноїдальний крововилив. Крім того, постраждали органи грудної клітки – тяжкий забій обох легень з дихальною недостатністю і значний заочеревний крововилив в малому тазу, розрив піхви, злам кісток тазу з розходженням симфізу», – йдеться в повідомленні пресслужби медзакладу.

Читайте також: У ДТП на вулиці Луганській загинув мотоцикліст

Також у молодої дівчини був травматичний шок третього ступеню з розладами свідомості, дихальною та серцево-судинною недостатністю – гіпотонія АТ 70/40 мм рт. ст при тахікардії частотою 130 уд/хв.

Пацієнтці провели комплексну протишокову інтенсивну терапію з пролонгованю штучною вентиляцією легенів та переливанням великої кількості крові. А бригада хірургів, гінекологів, травматологів виконала хірургічні втручання з обробкою ран, відкритою репозицією-стабілізацією переломів кісток тазу і не тільки.

Зараз, за словами медиків, стан пацієнтки стабілізувався. Її вже перевели в травматологічне відділення, де попереду у неї ще тривалий етап лікування та реабілітації.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!