4-річному хлопчику у Львові видалили пухлину діаметром 20 см

974 0
Пухлина такого характеру, ймовірно, була вродженого генезу, яка повільно збільшувалася.
Фото: лікарні

Фото: лікарні

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» 4-річному хлопчику із Франківщини видалили гігантську пухлину. Вона притаїлася у черевному та заочеревинному просторі та була більше 20 см у діаметрі.

Джерело: пресслужба лікарні «Охматдит» 

«Все почалося з того, що у Сашка збоку у животику появилася маленька гулька, потім щодня вона збільшувалася і ми почали бити на сполох. Дитина в той час погано вже їла, спала, була вередлива. Ми прийняли рішення терміново їхати до Охматдиту», – розповіла мама хлопчика.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 44-річного чоловіка з гострим інфарктом міокарда

Зі слів медичного директора з хірургічної роботи «Охматдиту» Богдана Мальованого, коли хлопчик приїхав до лікарні, його дообстежели та взяли на оперативне втручання, оскільки внаслідок великого об’єму живота, створювалася компресія на праву нирку, сечівник та кишечник.

«Під час 4-годинного оперативного втручання ми виявили багатокамерну лімфогемангіому, яку поетапно разом з колегами хірургами вдалося вилущити і забрати разом з оболонками», – розповів хірург.

Зі слів лікарів, пухлина такого характеру, ймовірно, була вродженого генезу, яка повільно збільшувалася.

Читайте також: Львівські медики врятували двох хлопчиків з Маріуполя, які потрапили під обстріли окупантів

«Сьогодні хлопчик почувається дуже добре, у нього гарний настрій та апетит, а головне – немає гігантського живота, тому ми дуже дякуємо лікарям за таку швидку допомогу», – сказала мама дитини.

Нагадаємо, львівські лікарі врятували 15-річного хлопця, в якого виявили рідкісний діагноз – ахалазія стравоходу. Це захворювання характеризується порушенням прохідності кардіального відділу стравоходу і значним його розширенням над ділянкою звуження. Може бути вродженим, або внаслідок стресу.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!