50 мільйонів на міст через Стрий та нова посада капелана Павла Дроздяка. Головне за добу

4205 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або що могли проспати.

Замінили знаки та обмежили швидкість. На перехресті вулиць Горбачевського – Котляревського у Львові встановили нові дорожні знаки. Зокрема, при виїзді на Горбачевського з Котляревського знак «Дати дорогу» замінили на знак «Стоп». Також тут встановили обмеження швидкості до 30 км/год. А найближчим часом мають перенести пішохідний перехід на Горбачевського ближче до вул. Генерала Чупринки та нанести на перехресті розмітку-вафельницю.

50 млн грн на ремонт моста. На дорозі єдності М-30, зокрема на в’їзді до міста Жидачева, ремонтують міст довжиною понад 328 метрів, що проходить через річку Стрий. Роботи розпочали минулого тижня. Нині на мості організували реверсний рух, демонтують старе дорожнє покриття, із одного боку демонтували також і пішохідну зону. Роботи мають завершити цьогоріч до Дня Незалежності України 24 серпня.

Новий керівник для Церкви Святого Духа, що на вул. Коперніка, 36. Декретом Митрополита Львівського Ігоря адміністратором парафії призначили отця Павла Дроздяка. Наразі територія довкола церкви огороджена дерев’яним парканом та занедбана. У планах не лише впорядкувати територію та навести благоустрій, а й створити простір пам’яті усього національно-патріотичного духу та мистецький простір. Щоб разом співіснувати, саме зараз ведуть перемовини із географічним факультетом ЛНУ та школою, що поруч.

Потреба в крові. Ірина Петрик, яка отримала удар струмом 38 тис. Вольт у Львові, потребує донорської крові. Кров можна здати на Пекарській, 65 у Львівському обласному центрі служби крові (підійде будь-яка група крові). На місці варто сказати, що кров для Ірини Анатоліївни Петрик, яка перебуває у реанімаційному відділенні у 8-ій лікарні.

Рух у дві сторони. У Львові просять реорганізувати рух вулицею Підвальною, аби уникнути заторів через ремонт колектора на вулиці Винниченка. Депутатка Львівської районної ради Галина Драч також просить дозволити поворот праворуч з вулиці Винниченка на вулицю Підвальну, і дозволити проїзд цією вулицею приватному транспорту у двох напрямках.

Висока нагорода. Львівський письменник, науковець, перекладач став лауреатом Швейцарської літературної премії 2021 за книгу віршів «Артанія». Йдеться про книгу віршів Ігоря Павлюка українською та англійською мовами, яка вийшла у світ торік, у 2020 році.

Заборона на салати з майонезом. Після масового захворювання на гостру кишкову інфекцію учасників святкування у смт Куликів на Львівщині у закладах харчування планують заборонити приготування салатів заправлених сметаною чи майонезом, а також тістечок із заварним кремом.

25 млн грн на вивіз сміття. Під час вчорашньої сесії Львівської міськради депутати погодили 25 мільйонів гривень для відшкодування за вивіз сміття на полігони зі Львова. Чиновники просили, аби їм виділили щонайменше 50 мільйонів гривень. Саме стільки грошей мало б вистачити, аби розраховуватись за вивіз сміття до вересня.

Матчі під забороною. Депутати Львівської обласної ради звернулися до уряду через те, що стадіон «Україна» у Львові понизили до 2-ої категорії і, таким чином, футбольні клуби «Рух» та «Львів» не зможуть там грати. Вони просять президента Української асоціації футболу Андрія Павелка надати усі документи (акти огляду стадіону та перелік його недоліків), які дозволили чиновникам УАФ забрати у стадіону 3-тю категорію.

Заарештоване майно. Майно депутата Верховної Ради Тараса Козака (фракція «Опозиційна платформа – За життя») заарештували. При цьому в Офісі генпрокурора не уточнили, на яке майно Козака накладено арешт.

Відставка Авакова. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подав у відставку. Відповідну заяву він оприлюднив на сайті МВС.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!