50 нових хворих на Covid-19 за вихідні на Львівщині та топ-чиновники часів Януковича. Головне за ніч і минулу добу

4610 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Dilo

Фото: Dilo

Коронавірус – Львів – Київ.  На Львівщині за дві доби у 50 нових пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус – разом 348. Вилікувалося – 56 осіб, померло 12 осіб.

За час пандемії на Covid-19 захворіли 16 медпрацівників Центру легеневого здоров’я у Львові. Як повідомляє Національна служби здоров’я, загалом на Львівщині інфіковано коронавірусом – 49 медиків. По всій Україні ­– 1676. За добу підтверджено 101 випадок зараження.

У міськраді Львова через кризу скоротять 181 працівника, тобто звільнять кожного десятого співробітника. «За квітень ми очікуємо мінус 70 млн грн. до місцевого бюджету. Це дуже велика втрата, вже болить голова, бо треба буде платити зарплату комунальникам, вчителям», – пояснює Андрій Садовий. 

Читайте також: Не вивчені уроки Чорнобиля. Висновки тижня, що минув

В Україні за дві доби 478 та 492 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 8617 пацієнтів. Зростає позитивне співвідношення тих, хто одужав – 840, над померлими від COVID-19 – 209 особи. Антилідери все ті ж: Чернівецька область (1341), місто Київ (1188), Івано-Франківська (731), Тернопільська (607) області.

У Кременецькому районі Тернопільщини, де розташоване місто Почаїв і Почаївська лавра, в зв’язку з різким зростанням кількості хворих на COVID-19 суттєво посилюють обмежувальні заходи.

А росЗМІ повідомили, що у Києво-Печерській лаврі, яка знаходиться у віданні УПЦ МП, коронавірусною інфекцією заразилися всі священники, в тому числі і настоятель. Пізніше у Лаврі цю інформацію спростували, кажуть, що їх неправильно зрозуміли.

На півдні Чернігівської області три населених пункти – Прилуки, Журавка та Варва – визнані осередками спалаху коронавіруса.

Білорусь випередила Україну. Станом на 27 квітня у Білорусі зафіксували 10 463 випадків зараження коронавірусом. Одужали і виписані майже 1,7 тис. осіб. Померли 72 людини.

Читайте також: Ryanair не відновить польоти, якщо заборонять продаж частини квитків для збереження дистанції

В Росії підтверджено 6361 випадок коронавірусу, з них 2971 – у Москві. Зареєстровано 66 летальних випадків від COVID-19, в тому числі в Москві – 38.

А в Італії через COVID-19 померло лише 260 людей – найнижчий показник за майже півтора місяця. Очікується, що країна 4 травня дозволить відновити роботу великій кількості компаній – від виробників до будівельників, при цьому школи залишаться закриті до вересня.

Велика Британія, Шотландія й Уельс повідомили про значно меншу кількість нових випадків смертей, пов’язаних з коронавірусом, у лікарнях. Переважна більшість смертей сталися в Англії – там було підтверджено 336 випадків у порівнянні з 711, зареєстрованими днем раніше.

У більшості штатів США відбувається зниження захворюваності COVID-19, тому влада країни планує в травні поступово почати запуск економіки.

Читайте також: Для виходу з кризи Львівщина пропонує іноземному бізнесу свою землю і людей

Топ-чиновники часів Януковича та Саакашвілі. Кабінет міністрів дозволив призначити голову та заступника голови Державної податкової служби через укладення контракту – конкурс на цю посаду відбудеться після карантину, наразі нового очільника виберуть за результатами співбесіди.

На подачу документів дали один день – до понеділка 27 квітня включно.

За даними ЗМІ, наразі найближче до призначення на посаду на посаду голови податкової заступник голови Податкової за часів Януковича Олексій Любченко, а голови митниці – теж топ-чиновник часів Януковича, ексдепутат Соціалістичної партії – Василь Цушко (який підпадає під закон про очищення влади).

А експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі переконаний, що «Слуги народу» його таки оберуть новим віцепрем’єр-міністром з питань реформ. «Я дуже оптимістично налаштований. Просто не було мобілізації фракції, це як з корабля на бал, раптом зайшло несподівано для всіх це подання, і люди були в замішанні», – каже він.

Читайте також: В уряді розповіли, коли та за яких умов можуть відновити залізничне сполучення

А профільний комітет Ради майже розглянув 16 тисяч поправок до так званого «антиколомойського» закону,  залишилося менш як 100 поправок. Одна з представників цього комітету нардеп Ніна Южаніна заявила, якщо закон не ухвалять, то Україні доведеться призупинити всі соціальні виплати.

Нині якраз два тижні до закінчення існуючого карантину. Весна у Львові триває і чекає на повернення людей. Які тепер будуть більше цінити його, бо ж так скучили за красою міста. Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!