5 Головних новин. 2,35 млн грн на громадський бюджет та поляки будуватимуть ПП «Краковець»

2085 0
Найважливіше за 12 липня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

1. Львівщина візьме участь у всеукраїнському конкурсі громадського бюджету. На регіон передбачено фінансування у 2,35 млн гривень для проєктів переможців із державного фонду регіонального розвитку.

Як розповів т.в.о. директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда, ініціатором проєкту може бути громадянин України віком від 18 років, що проживає на території Львівської області, місцеві органи влади, наукові установи та громадські організації, які здійснюють діяльність у межах Львівської області.

Читайте також: Смерть американської мрії та що до того Україні. Висновки тижня, що минув

2. На Львівщині зафіксували 121 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 12 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 7 009 випадків. За весь період карантину одужали 1 057 людей, померли – 183.

Лабораторії провели за добу 518 ПЛР-тестів. Загалом в роботу взяли 400 проб, залишок у холодильнику – 253 проби.В Україні за добу 678 нових хворих на Covid-19. Разом – 53 521 особи. Вилікувалися – 26 118 (плюс 457), а померло 1 383 (плюс 11).

3. Держмитслужба підписала угоду з поляками на будівництво пункту пропуску «Краковець» на Львівщині. Це додаткова угода, підписана у межах Договору між Україною та Польщею про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

Читайте також: Як у Європі заохочують купівлю електромобілів і як бути з цим на Львівщині

На пункті пропуску «Краковець» планується будівництво ділянки для легкового автотранспорту та автобусів для розмежування пасажирського та вантажного руху, а також відновлення існуючої інфраструктури пункту пропуску. Вартість робіт становить 6,9 мільйонів євро.

4. Влада Золочева підозрює, що у місті хочуть збудувати храм Московського патріархату під виглядом будинку. Міський голова Золочева, що на Львівщині, Ігор Гриньків пише, що має підозру, що у місті під виглядом житлового будинку зводять храм Московського патріархату.

За словами Ігоря Гриньківа, документи на добудову будинку на садибній ділянці отримала 22-річна уродженка Почаєва на Тернопіллі, яку в Золочеві представляють треті особи.

Читайте також: У Львові збирають кошти на відкриття соціального підприємства для жінок з ВІЛ

5. За премію Львова – міста літератури Юнеско змагатимуться 76 видань. Премія Львова – Міста літератури Юнеско – найбільша літературна премія, яка присуджується міською владою в Україні. Премію засновано для вшанування і надання суспільного резонансу творам сучасної літератури, які артикулюють цінності людяності і будують мости порозуміння, підтримують свободу слова та самовираження, міжкультурну комунікацію та виховання толерантності.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!