5 Головних новин Львова: Учасникам пробного ЗНО повернуть кошти та черги в Шегинях

2714 0
Знову коронавірусний рекорд, кошти учасникам пробного ЗНО повернуть, десятигодинні чергив Шегинях та біля водоспаду Кам’янка призупинли будівництво готелю – найважливіше за 14 червня.
Photo by kyryll ushakov on Unsplash

Photo by kyryll ushakov on Unsplash

1. Знову антирекорд. На Львівщині коронавірус підтвердили за добу у 139 осіб (напередодні було 131) – 76 з них, це мешканці Львова. Загалом на Львівщині на коронавірусну хворобу захворіли 2 797 осіб. Натомість 618 пацієнти вже одужали. Зафіксували чотири нових випадки смертей від Covid-19. Загалом від початку пандемії в області померло уже 96 людей.

В Україні лабораторно підтвердили 648 випадки інфікування коронавірусом (напередодні 753).

Читайте також: «Саджати будемо» в Україні та світ напередні великої кризи. Висновки тижня, що минув

2. Учасникам пробного ЗНО мають повернути кошти за тестування. Президент Зеленський доручив безкоштовно провести пробне зовнішнє незалежне оцінювання у формі онлайн тестування. Про механізм повернення коштів, сплачених за пробне ЗНО обіцяють додатково поінформувати завтра.

3. У пункті пропуску «Шегині» близько чотирьох сотень людей чекають у черзі по десять годин, щоб потрапити до Польщі. Прикордонники кажуть, що з боку української влади немає обмежень для громадян, які слідують до Польщі. Також просять українців за можливості перетинати кордон автівками в автомобільних пунктах пропуску «Ягодин», «Краківець» та «Рава-Руська».

4. На Львівщині призупинили будівництво готелю біля водоспаду Кам’янка. Виявилося, що землі набули два роки тому підприємець Василь Петречко і його колега Василь Танчук; їх цільове призначення змінено – від особистого сільського господарства до земель рекреаційного призначення. Як повідомляв раніше у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, берегоукріплення тут розпочали без оцінки впливу на довкілля від екоінспекції.

Читайте також: Завтра у Львові стартують гідравлічні випробування. Де не буде води

5. «Це свого роду волонтертво» або Чому бути донором корисно. Нині в усьому світі відзначають день донора, що символізує подяку людям, які зберігають і рятують життя інших. Бути донором – не лише шляхетно та благородно, а й корисно для власного здоров’я. Про переваги донорства поліцейський, який понад п’ять років здає кров у Львівський обласний центр служби крові Юрій Задорожний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!