5 Головних новин. Засудили акушера за смерть дитини та Україна змінила правила повернення з-за кордону

2174 0
Найважливіше за 1 серпня.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

1. Чому Луцьк – у червоній зоні, а Львів і Київ – ні. Пояснення МОЗ. У відповідь на запитання журналістів, чому більшість України 31 липня віднесли до найбільш безпечної «зеленої» зони, і навіть Київ, хоча він останнім часом – у лідерах за приростом нових хворих, як і Львівська область, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав, що зелена, жовта, помаранчева чи червона зони визначаються за чотирма національними показниками, які обраховують 5 днів поспіль.

«Тому Київ сьогодні – у зеленій зоні, бо немає перевищення 5 днів поспіль», – каже він.

Читайте також: У МОЗ прогнозують, що кількість хворих на коронавірус в Україні може досягти 400 тисяч

2. В області зафіксували 145 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 1 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 9 671 випадків. За весь період карантину одужали 2 354 людей, померли – 260.

Лабораторні центри провели 1 182 ПЛР-тест. Залишок проб у холодильнику становить 1 632.

В Україні за добу 1 172 нових хворих на Covid-19. Разом – 71 056 особи. Вилікувалися – 39 308 (плюс 556), а померло 1 709 (плюс 16).

Читайте також:  Нові правила карантину. Що змінюється для українців із 1 серпня

3. Львівського акушера-гінеколога 3-ї міської лікарні Львова засудили до трьох років ув’язнення за смерть дитини. На такий же термін йому заборонили займатися лікарською діяльністю.

Лікар має виплатити матері дитини 300 тис. грн морального відшкодування та 50 тис. грн – батькові дитини. Ще по 30 тис. грн та 20 тис. грн відповідно їм має заплатити 3-тя міська клінічна лікарня.

4. Україна змінила правила повернення з-за кордону: новий список «зелених» і «червоних» держав. До країн «зеленої» зони увійшли Україна, а також такі держави як Швеція, Португалія, Хорватія, Білорусь, Велика Британія, Туреччина, Словенія, Єгипет та Італія.

До «червоної» увійшли Китай, Угорщина, Грузія, Німеччина, Чехія, Болгарія, Албанія, Чорногорія, Польща, Франція, Росія. Повний список доступний за посиланням.

Українці та іноземці, які подорожують із країн «червоної зони», повинні мати поліс медичного страхування, а також зобов’язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування.

Читайте також:  У Міносвіти збільшили кількість бюджетних місць для низки спеціальностей. Перелік

5. Скільки українці відпочиватимуть в серпні. Перелік вихідних. Серпень 2020 буде багатий на події. Зокрема, в останній місяць літа відзначатимуть головне свято України – День Незалежності. Окрім цього, українці святкуватимуть Спаса.

Робочих днів буде всього 20, а відпочивати ми будемо 1, 2, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 24, 29 і 30 серпня.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!