Представники медійних організацій виступили проти оголеного календаря «5 каналу». Що кажуть в ЗСУ

2604 0
Співавторка ідеї еротичного календаря сказала, що «хлопці на передовій таке люблять».
Фото: УП

Фото: УП

«5 канал» створив календар з оголеними журналістками та назвав це акцією на підтримку ЗСУ. Вони хочуть зібрати 1 млн грн, які скерують на придбання рацій для українських військових. Медіаспільнота висловилася проти поширення календаря, однак деякі військові дещо іншої думки.

Так, у коментарі Tvoemisto.tv журналіст та воїн ЗСУ Мирослав Откович каже, що бачить в цьому рідновид патріотизму.

«Я не хочу вдаватись в дискусії, моралізувати чи навпаки. Просто скажу по факту – цей календар в ЗСУ зайде. Хлопці будуть раді. А хто проти того, щоб воїни пораділи? До того ж, в тилу також важко, кожен шукає можливість допомогти ЗСУ. От дівчата з «5 каналу» її знайшли. Думаєте, легко зважитись на таку фотосесію? Однозначно, ні. Я ціную їхній вчинок і бачу в ньому різновид патріотизму», – сказав він.

Крім того, іще один український військовий Олександр Погребиський додає, що це непогана ініціатива, щоб зібрати кошти для військових.

«Класний календар і абсолютно нормальна ініціатива журналісток «5 каналу», покликана зібрати кошти на радіостанції для ЗСУ! Дякую вам 5-тий!!!», – написав він. 

Додамо, що співавторкою ідеї еротичного календаря стала операторка «5 каналу» Ганка Кудрявцева. За її словами, «хлопці на передовій таке люблять». 

«В таких історіях мене найбільше вражає, що це ж десятки людей залучені. Моделі, фотограф, дизайнери, літредактори, редактори каналу, менеджери, відділ піару тощо. І нікому з них не прийшло в голову, що це сексизм формату Януковича?», – додала керівниця експертного «Гендер в деталях» Тамара Злобіна.

Зазначимо, представники громадських, жіночих, правозахисних і медійних організацій виступили із заявою про неприпустимість поширення календарів із оголеними журналістками. За їхніми словами, це нівелює роботу, яку роблять медіа і громадянське суспільство для того, аби жінок в Україні, зокрема військовослужбовиць, не сприймали як сексуальний об’єкт. Вони також закликали 5 канал відмовитись від цієї акції й не поширювати календар.

Антоніна Костик

__________________________________________________________________________________________________

 

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!