ТОП-5 можливостей відсвяткувати Старий новий рік сьогодні у Львові

4108 0
Сьогодні, в ніч з 13-го на 14-те січня, за старим стилем в Україні святкують Старий новий рік, більш знаний галичанам як Василя та Маланки. Пропонуємо кілька ідей, як можна провести вечір п’ятниці та продовжити зимові святкування, насолоджуючись атмосферою вечірнього Львова.
фото: eastbook.eu

фото: eastbook.eu

Познайомитися з гуцульськими традиціями святкування

Львів’яни та гості міста ще мають можливість відвідати виставку «Гуцульське Різдво», на якій відтворили закарпатську атмосферність і звичаєвість, якою не можна не захопитися, переглядаючи експозицію у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького (проспект Свободи, 20).

Спробувати себе у ролі «сирного» скульптора

Майстриня з Криворівні проводить сьогодні, 13-го січня, майстер-класи зі створення традиційних сирних коників для дітей та дорослих. Зліпити смачну скульптуру та скуштувати гуцульський сир можна встигнути о 17:00 у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького (проспект Свободи, 20). Вартість участі – 50 гривень.

Читайте також: Чому святкуємо двічі. Традиції відзначення Старого нового року та Щедрого вечора

Заколядувати й защедрувати разом з іноземними й українськими гуртами

З 16-ї години на площі навпроти Оперного театру (Проспект Свободи, 28) відбуватиметься Міжнародний різдвяний фестиваль: польські та білоруські гості виконуватимуть свої автентичні колядки, а українські переспівуватимуть улюблені різдвяні пісні. До 20-ї години всі охочі можуть приєднатися до дійства. Якщо ж не встигнете, то завітайте на другий день фестивалю завтра, 14-го січня.

Завітати в гості до Василя й Маланки

Зібратися родиною на забаву та водночас розпочати рік доброю справою можна завітавши на благодійний вечір Фундації Духовного Відродження. З 18-ї години розпочнеться святкування: виступ вертепу, спільна коляда, благодійний ярмарок, святкова гостина української кухні, виступи гуртів, атракція з козою, дитяча і доросла лотерея тощо. Для участі необхідно зробити благодійний внесок – 350 гривень.

Драйвово відпочити на вечірці «Пустіть Маланку до хати»

Всю ніч, починаючи з 22:00 зустрічатимуть Василя й Маланку та святкуватимуть Старий новий рік у Палаці Мистецтв (Коперника, 17). Для гостей тут підготували танці, забавки, конкурси, колядковий батл та театралізоване дійство. Для участі треба прийти у вишиванці та сплатити 100 грн за квиток.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!