6 нових онлайн-курсів для українців від викладачів з Києва і Торонто

5044 0
22 грудня відкрито реєстрацію на шість нових безкоштовних масових онлайн-курсів проекту Prometheus від викладачів Києво-Могилянської академії, КПІ та Торонтського університету. За допомогою цих курсів усі охочі зможуть познайомитися з бізнес-аналітикою, вивчити як ефективно боротися зі стресом, отримати навички з побудови особистої репутації та іміджу організації, навчитися такій потужній методології менеджменту як «Теорія обмежень», дізнатися про прості методи захисту своїх споживчих прав, а також зрозуміти як захистити себе від повсякденних кіберзагроз.
Фото з сайту prometheus.org.ua

Фото з сайту prometheus.org.ua

Вперше український масовий онлайн-курс прочитає викладач престижного західного університету – професор Університету Торонто Олександр Романко, інформує сайт Prometheus.

Детальніше про нові курси та викладачів:

1. «Комунікаційні інструменти для побудови репутації» викладачки Києво-Могилянської академії Анастасії Нуржинської (Троцької)

Метою курсу є ознайомлення широкої аудиторії слухачів з особливостями використання комунікаційних інструментів для побудови: власної репутації (починаючи з правильного резюме, розміщення інформації про свій професійний досвід у соціальних мережах та просування свого профілю); просування послуг, товарів чи соціально важливих повідомлень (визначення цільових груп та їх потреб, креативність, інструменти для медіа відносин та інформаційної діяльності); успішної побудови репутації організації та компанії (створення комунікаційних планів та стратегій, оцінка успішності).

Курс спрямований на набуття практичних навичок розробки та реалізації комунікаційних кампаній з використанням різних мультимедійних інструментів. Тривалість курсу – 4 тижні.

Викладач курсу Анастасія Нуржинська (Троцька) є досвідченим експертом з комунікацій та організовує соціальні інформаційні кампанії для міжнародних організацій у різних країнах світу.

2. «Психологія стресу та способи боротьби з ним» викладачки Київського університету імені Бориса Грінченка Наталії Стефаненко

Як людині підтримувати життєву рівновагу, справлятись із викликами, організовувати власну стабільність на рівні думок та почуттів і поступальної активності? Про все це ви дізнаєтеся в цьому курсі!

Короткий зміст тем курсу: саморегуляція як діяльність, спрямована на підтримання здатності повноцінно функціонувати, розвиватись і взаємодіяти; стрес як виклик зовнішнього середовища - механізми організації взаємодії середовища та людини, фактори, які визначають специфіку такої взаємодії; користь – роль стресових ситуацій у становленні особистості; шкода - неподоланий стрес і його вплив на подальше життя людини; відновлення логіка відновлення гомеостазу як нормального стану функціонування людини. Тривалість курсу – 8 тижнів.

Наталія Стефаненко – психолог, викладач психології в Київському університеті імені Бориса Грінченка. Практичне спрямування – індивідуальне консультування (психодинамічний підхід). Проходила підготовку у рамках Української Спілки Психотерапевтів (УСП), супервізійного проекту Асоціації Психотерапевтів і Психоаналитиків України (АППУ). Дослідницьке спрямування – ментальне підґрунтя гармонізації переживань особистості, психологічний прояв етноментальних феноменів.

3. «Вступ до Теорії обмежень та Процеси мислення як потужний підхід до управління бізнесом» викладачки Києво-Могилянської бізнес-школи Юлії Плієвої

В межах цього курсу вами буде освоєний фундаментальний інструмент Процесів мислення - «діаграма конфлікту» (або «грозова хмара»). Даний інструмент дозволить вам отримати сильну технологію вирішення будь-яких дилем, з якими ви щодня зустрічаєтеся як у бізнесі, так і в особистому житті. Тривалість курсу – 4 тижні.

Юлія Плієва – засновниця Apple Consulting®, викладачка Києво-Могилянської бізнес-школи (kmbs).

4. «Основи інформаційної безпеки» викладача КПІ та технічного директора Zillya! Антивірус Олега Сича

Фото: vsu.edu

Головна мета курсу: донести до користувача базові правила поводження з персональною інформацією в умах реального зближення фізичного та віртуального світів. Курс буде корисним практично кожному, хто у повсякденному житті стикається з комп’ютерами, смартфонами, планшетами, користується соціальними мережами, електронною поштою чи просто шукає інформацію у глобальній мережі Інтернет.

Що ви здобудете протягом цього курсу: дізнаєтеся, які існують основні кіберзагрози, хто і навіщо їх створює; зрозумієте, кого найчастіше атакують і чому не можна легковажно ставитись до загроз сучасного інформаційного суспільства; отримаєте готові поради, як захистити особисту інформацію від втрати чи крадіжки, окремо буде розглянута тема безпеки електронних фінансів.; засвоїте прості та доступні принципи безпечної роботи з мобільними пристроями, зокрема, смартфонами та планшетами. Тривалість курсу: 6 тижнів.

Олег Сич – технічний директор Zillya! Антивірус, доцент кафедри захисту інформації Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації НТУУ КПІ. Має понад 15-ти річний досвід роботи у галузі інформаційної безпеки, зокрема розробки антивірусного програмного забезпечення, що підтверджене авторськими свідоцтвами.

5. «Захист прав споживачів: теорія та практика» засновниці юридичної компанії Spector Ольги Спектор

Короткий зміст тем курсу: поняття споживача та його основних прав, право на належну якість продукції, права споживача, стандартизація та сертифікація, взаємодія споживача та постачальника (виробника) товарів та послуг, захист прав споживача, відповідальність постачальника (виробника) товарів та послуг, особливості захисту прав споживачів окремих видів товарів, особливості захисту прав споживачів окремих видів послуг. Тривалість курсу – 4 тижні.

Ольга Спектор – правозахисник за покликанням. Одночасно з навчанням на юридичному факультеті Київського Національного Університету ім. Тараса Шевченка вона розпочинає практичну діяльність у галузі банківського права, отримує досвід роботи в відомій консалтинговій компанії.

6. «Вступ до бізнес-аналітики» викладача Університету Торонто Олександра Романко

У межах курсу будуть розглянуті наступні теми підкріплені практичними прикладами: вступ до аналітики, прикладна статистика, математичне моделювання, імітаційне моделювання, алгоритми оптимізації, інтелектуальний аналіз даних, системи штучного інтелекту, візуалізація даних і візуальна аналітика, прийняття рішень і програмне забезпечення для аналітики.

Тривалість курсу – 6-8 тижнів.

Олександр Романко працює старшим науковим співробітником у компанії IBM Canada, а також є професором за сумісництвом в Університеті Торонто, Канада. Олександр отримав докторський та магістерський ступені у галузі комп'ютерних наук в Університеті МакМастер (Канада), магістерський ступінь з економіки в Карловому Університеті (Чешська Республіка) і диплом спеціаліста Сумського державного університету. Олександр працює у галузі ризик-аналітики, бізнес-аналітики, фінансового ризик менеджменту та інформаційних технологій.

Успішне завершення курсів дасть змогу отримати електронний сертифікат, який підтверджуватиме здобуті знання.

Громадський неприбутковий проект «Prometheus» надає вільний і абсолютно безкоштовний доступ до найкращих навчальних курсів університетського рівня всім охочим незалежно від місця проживання, віку чи статків. За перші два місяці з моменту відкриття проекту на ньому зареєструвалося більше 30 тисяч користувачів.

Кожен курс проекту «Prometheus» складається з відеолекцій провідних викладачів найкращих українських ВНЗ, інтерактивних завдань, що дозволяють закріпити отримані знання, а також форуму, на якому студенти можуть ставити запитання викладачу та спілкуватися один з одним. Все, що знадобиться для участі в такому курсі, – комп’ютер та наявність доступу до мережі Інтернет.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!