6-річний хлопчик з Львівщини встановив рекорд України за кількістю назв країн по контуру карти

3192 0
Хлопчик продемонстрував блискучий результат, без заминки назвавши 196 країн по контуру карти за 13,5 хвилин.
Фото: Лана Вєтрова

Фото: Лана Вєтрова

6-річний мешканець Львівської області Марко Данчевський встановив рекорд України в номінації «Найбільша кількість назв країн, відтворених дитиною напам’ять по контуру карти». Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Читайте також: Важкоатлет із Львівщини встановив новий рекорд України

«Хлопчик продемонстрував блискучий результат, без заминки назвавши 196 країн по контуру карти за 13,5 хвилин. При цьому юний ерудит не допустив жодної помилки!», – пише вона.

Захоплення географією у Марка розпочалось кілька років тому із робочого кабінету свого дідуся Романа Кухара, який працює директором Стрийської загальноосвітньої школи №10. Найбільше хлопчика зацікавила велика географічна карта світу на стіні.

Помітивши здібності внука географією, дідусь зацікавив малого дослідника захоплюючими історіями про ріки та озера, гори та моря, міста та країни.

«Нині вся родина пишається тим, що Марко знає не лише назви і місцерозташування всіх без винятку країн світу, а й їх державні прапори і може розповісти багато історій розвитку цих країн», – зазначила Лана Вєтрова.

Читайте також: У Львові встановлювали рекорд «Жива карта України». Відео

Рекорд Марка Данчевського внесли до Національного Реєстру Рекордів як досягнення всієї України у категорії «Діти».

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!