7 ідей, як провести День святого Миколая з дітьми у Львові

9113 2
У день Святого Миколая в дива вірять усі й чекають його із нетерпінням теж геть усі. Але найбільше емоцій це свято викликає, звичайно ж, у дітей. Для того, аби у них вистачило вражень від святкування дня Святого Миколая на цілий рік Tvoemisto.tv підготувало для батьків перелік «підказок». Їх можна використати, аби цьогорічне свято запам'яталось вашій дитині на довго.
Фото: svit24.net

Фото: svit24.net

1. Виставка "Падав сніг на поріг"

15 грудня - 20 січня, вул. Театральна, 24, Арт-салон "Сливка".

Святкова експозиція займає весь простір галереї. Ще з вулиці видно ангелів Анни Швець, які прикрашають вітрину. Загадкові каритини Олени Каменецькоі-Остапчук та ліричні роботи Софіі Панчишин створюють теплий настрій довгоочікуваного свята. Яскравий вертеп і колядники Ірини Фартух допомагають відчути настрій справжнього українського Різдва. А оригінальні образи Ірини Гібей точно змусять ваших діток посміхнутись.

2. Інтерактивний проект для дітей "Новорічна майстерня Івана Труша"

15-19 грудня, вул. І. Труша, 28, Художньо-меморіальний музей Івана Труша.

Впродовж тижня маленькі львів'яни матимуть змогу познайомитись із живописними творами Івана Труша з циклу "В обіймах снігу". Вони відкриють для себе особливості композиції та колориту зимових пейзажів митця. Щодня на дітей чекають тематичні заняття, ігри, творчі завдання, а також майстер-класи із виготовлення новорічних композицій та ялинкових прикрас.

Вартість: 20 грн.

3. Дитяча вистава "В пошуках святого Миколая"

16-18 грудня , пл. Ген. Григоренка, 5.

Вистава про Миколая і його допомогу продемонструє вже всім відомих казкових героїв у зовсім незвичних для них ролях. Деякі з них перешкоджатимуть дорозі Миколая, але добро переможе зло і всі негативні герої будуть переможені. Справжній Миколай прийде за допомогою молитви. А маленьких глядачів чекають сюрпризи та несподіванки.

Тривалість вистави  50 хв. Вартість квитків 10-50 грн.

4. Різдвяна виставка

16 грудня - 11 січня, вулиця Вірменська, 7, Мистецька галерея "Зелена канапа".    

Цьогорічна експозиція представляє роботи багатьох учасників, серед яких будуть живописці і графіки, керамісти і шклярі. Здивують львів'ян і роботи виготовлені в техніці тіффані і художнього текстилю. Організатори гарантують новорічне багатство і різноманіття відвідувачам та їх дітям

5. Вистава "Стежечка святого Миколая"

16-21 грудня 2014,  вул. Гнатюка, 11, Перший український театр для дітей та юнацтва

Всі знають, що для того, аби Миколай спустився з небес зірки вказують йому шлях на землю. Чи ж зможе дістатися до нас Миколай, якщо хитрий Чорт, змовившись із Вовком, сховає зірки? Звичайно, що зможе, бо в таку чарівну ніч навіть Зайці можуть стати хоробрими, а світло щирих сердець може світити сильніше, ніж зірки.

Історія подорожі Святого Миколая створить у дітей настрій на прийдешні свята і подарує надію, що добрий вуйко завітає із гостинцем і до їхньої оселі.

6. Музично-розважальна дитяча програма «Зимова казка»

17-18 грудня,  вул. Чайковського,7 , Львівська філармонія.

У час свята Миколая та Різдвяних свят солісти Львівської обласної філармонії щороку готують для дітей подарунок у вигляді музичної казки, але щоразу вона є іншою. "До музично-розважальної програми "Зимова казка" частково увійшли герої попередніх вечорів-казок, які проводила філармонія, але, крім того, діти побачать багато нового й несподіваного", – розповіла режисер-постановник Львівської філармонії, заслужена артистка України Любов Фітьо.

Ця постановка дозволить діткам дізнатися більше про українські зимові свята та обряди. Проект розраховано на дітей віком від 5 до 14 років.

7. Безкоштовні майстер-класи з handmade практики для дітей

20-21 грудня, пр. Чорновола, 67, ТОЦ "Інтерсіті".

Ініціативна група "Чужих дітей не буває" запрошує на творчі заняття в дитячому будинку № 1 з 5-6-річними дітками та веде рукодільний гурток в школі-інтернаті № 2 з дітками, віком 13-16 років. Тут діти можуть проявити свою фантазію, вдосконалити навички, смаки та, в результаті, отримати готовий виріб і цінні знання. Наразі вони можуть підготувати листівки-привітання із новорічними святами для рідних і друзів.

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
5 Грудня, 2015 01:05
галина А я немаю коштів придбати подарунок на св Миколая що робити допоможіть
16 Грудня, 2014 20:43
Львів'янин 19 грудня – Храмовий празник у найстарішій церкві Львова! Запрошуємо!
[***]://mykolaj.[***]/19-hrudnya-hramovyj-praznyk-zaproshujemo/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!