7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1913 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам період із 13 по 19 січня.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

CityLife

Львів хоче приєднати 20 сусідніх міст та сіл у межах реформи децентралізації. ЛКП «Зелений Львів» очолив Володимир Данилюк, а управління культури ЛМР – Христина Береговська.

Цього тижня у Львові померла викладачка Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Ґжицького Ольга Бежук. Львів’янин Денис Шмигаль очолить Міністерство розвитку громад. 

З лютого у Львові на 4 гривні подорожчає водовідведення на холодна вода. Міське духовенство обурив стриптиз-клуб на площі Ринок, а місто запропонувало відкрити там медіатеку. Ми запитали у лідерів думок, що вони думають щодо цього. У супермаркеті в ТЦ Forum Lviv сталося задимлення, через що відвідувачів евакуювали.

Ремонти, рестраврації, будівництво

Північну об’їзну будуватимуть упродовж чотирьох років. Неподалік Винниківського озера хочуть збудувати 12 дач та прокласти трамвайний маршрут, а біля Дріжзаводу пропонують збудувати дворівневу розв’язку.

Вулицю Замарстинівську відкрили для проїзду після майже дворічної реконструкції. Лісотех можуть оштрафувати за добудову на віллі ХХ століття.

Транспорт

Українська лоукост-компанія SkyUp змінила правила перевезення багажу та пасажирів, отримала дозвіл на регулярні рейси з львівського аеропорту до Іракліона та Стамбула, навесні відкриє рейси до низки італійських міст, а також оголосила про скасування рейсів зі Львова до ОАЕ.

Автобусний маршрут №28 планують скоротити до ТЦ Forum Lviv, маршрут №4а скасували, а у трамваях та тролейбусах подорожчав проїзд. Запуск електронної черги у Краковці відклали до кінця року. Тролейбус №22 почав курсувати до автовокзалу.

Освіта, здоров’я та бізнес

Банківські рахунки в Україні остаточно перевели на стандарт IBAN. Будівельна компанія «Ковальська» збудує у Розвадові на Львівщині завод із виробництва сухих будівельних сумішей. 

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

Leopolis Jazz Fest 2020 оголосив ім’я ще одного хедлайнера, яким став один із провідних джазових музикантів сучасності Камасі Вашингтон. 15 січня Львів побив температурний рекорд. У Славському на підйомнику застрягли 32 туристи.

Точка зору: колонки

Активіст Юрій Тер-Арутюнян оглянув вулицю Замарстинівську після реконструкції та описав її недоліки, а викладач УКУ Максим Тимо розповів, чим важливий другий святий вечір перед Водохрещам.

Спецпроєкти

У прямому ефірі ток-шоу «Наші реформи» ми з’ясували, якою буде північна об’їзна та коли її почнуть будувати, а у межах проєкту «Я вірю в цю країну» розповіли про Ростислава Косюру, який збирається у Львові облаштувати перший продовольчий банк.

У межах проєкту «Жінки в історії Твого міста» розповіли історію про першу бізнес-леді Галичини Климентину Авдикович-Глинську, яка відкрила у Львові шоколадну фабрику.

Під час дискусії у межах проекту «Реформи без ілюзій» ми дізнавались, чому представники агропромислових підприємств та фермери проти відкриття ринку землі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!