7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1774 0
Пригадуємо, як минув тиждень від 2 по 9 лютого 2020 року.
Фото: Vgorode.ua

Фото: Vgorode.ua

CityLife

Скляну прибудову вілли Бачевських демонтовують, а прокуратура оголосила підозру ще двом фігурантам справи «Галсільлісу». Львів’янина Дениса Шмигаля призначили міністром розвитку громад. УКУ очолив рейтинг вишів з найбільшим середнім балом. Карпати почало засипати снігом.

На Львівщину приїжджав президент України Володимир Зеленський представляти нового голову ЛОДА Максима Козицького. Детальніше про те, хто він, та його статки, розповідаємо у спецматеріалі.

Ремонти, рестрав​рації, будівництво

На Дорошенка через нове будівництво перегородили частину тротуару. Tvoemisto.tv подивилося, як будують нове кільце на Шевченка.

Селищна рада Брюховичів продала під забудову колишні землі дитячого табору. Біля Львова освітлять кільце на Давидів, збудують додаткову смугу на трасі Київ – Чоп та збудують транспортну розв’язку біля Стрия.

Транспорт

Львівські нардепи пропонують заборонити музику та фільми у громадському транспорті. Відновити втрачені водійські права можна онлайн.

Освіта, здоров’я та бізнес

В Україні розпочалася реєстрація на ЗНО-2020. Із інфекційної лікарні виписали двох львів’янок, які повернулися з Китаю, а львівські школи масово пішли на карантин. На Львівщині перевищений епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

Українська режисерка отримали престижну міжнародну премію, а львівський гурт презентував кліп та пісню на Євробачення.

Точка зору: колонки

Психологиня Марта Чумало у своєму блозі розповідає, що допомагає жінкам, які пережили насильство, а багаторічна очільниця Інституту лідерства та управління УКУ пише, як чоловікам та жінкам розвивати в собі лідерство.

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

Цього тижня ми розповідали, як лікують у приватному у медичному онкоцентрі центрі «Дельта-Мед» та які подальші великі плани у колективу центру, 

Останній рік у Львові видався найурожайнішим за кількістю поданих електронних петицій. Їх було аж 397. Tvoemisto.tv  у межах проєкту «Реформи без ілюзій» дізнавалось, як у Львові подати петицію, які з них викликали найбільше суперечок торік та чому депутати підтримують не все. 

Чи справді легалізація грального бізнесу збагатить бюджет, хто її лобіює та чи потрібен Львівщині так званий Лас Вегас – у ток-шоу «Реформи без ілюзій» на Tvoemisto.tv розповіли адвокатка Наталія Паленга, економіст Ігор Лисий та активіст Юрій Солиган.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!