7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1383 0
Пропонуємо пригадати, як минув тиждень із 9 по 15 березня.
Фото: i.ytimg.com

Фото: i.ytimg.com

CityLife

У Львові відзначили різницю з Дня народження Тараса Шевченка. А в Україні затвердили новий план боротьби з коронавірусом. Також під стінами Львівської ОДА страйкували підприємці. Суд відпустив Софію Федину під особисте зобов’язання.

Авіакомпанії МАУ та WizzAir скасовують частину рейсів до італійських міст та Ізраїлю через поширення коронавірусу. А в усіх областях України на три тижні ввели карантин.

Святослав Вакарчук більше не є головою «Голосу». А у міськраді скасували особистий прийом громадян.

Ремонти, рестрав​рації, будівництво

Комунальний транспорт у Львові заблокував будівництво МАФу на пр. Чорновола. На Львівщині перекрили рух трасою Миколаїв – Бібрка. Які місцеві дороги відремонтують в цьому році. У Львові розпочинають археологічні дослідження на площі Міцкевича. На частині траси Львів – Краковець організували реверсний рух. А на частині вулиці Гнатюка до кінця місяця обмежать рух.

Транспорт

У Львові підписали угоду про впровадження е-квитка. На е-квиток на Львівщині виділили 7 млн гривень. Автобус №6а не курсуватиме півроку, бо перекрили вул. Шевченка.

Освіта, здоров’я та бізнес

Троє мешканців Львівщини отримали державні нагороди за наукові досягнення. Водночас в Італії запровадили карантин на всій території через коронавірус, а Польща запровадила на кордоні з Україною санітарний контроль. Христина Погранична отримала два «срібла» на етапі гран-прі у Чехії.

Окрім цього, уряд призначив тимчасового очільника Міносвіти, Міненергетики та Мінкультури. А також планують об’єднати коледжі та профтехосвіту. А директорці 45 школи у Львові оголосили догану через формування класів із мовою нацменшин. Водночас Ірину Микичак призначили першою заступницею міністра охорони здоров’я. Також китайський коронавірус визнали пандемією. А у всіх пологових Львова заборонили відвідування та партнерські пологи. Натомість пробне ЗНО перенесли на квітень.

Так, в Україні підтвердили ще два випадки коронавірусу. Жінка, яка захворіла на коронавірус, померла. Водночас до Львова привезли перші експрес-тести на визначення коронавірусу.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

У понеділок, 9 березня, львів’яни мали можливість спостерігати супермісяць. Львівський пологовий будинок №1 отримав обладнання від благодійників.

Точка зору: колонки

Про Шевченка у його святкові дні розмірковує літературознавець Богдан Тихолоз.  А про фактори кризи і те, яким чином вона може торкнутись України – викладач Львівської бізнес-школи УКУ та Києво-Могилянської академії, а також керівник секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Михайло Винницький.

Про економічну кризу та падіння гривні пише засновниця і тренерка платформи Go Training UA Олександра Грудзевич. А про італійський досвід, який може бути корисним для України, пише digital маркетолог Маркіян Юринець, який багато років мешкав на Апенінах.

Як важливо пояснювати малечі, що відбувається (йдеться про карантин) – у розмові з дитячим психологом та психотерапевтом Оксаною Гривул.

А психологиня Оксана Медвідь розповідає про те, як перестати панікувати та чим себе зайняти в період карантину через спалах коронавірусу.

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

2 квітня в український прокат виходить стрічка «Тарас. Повернення», який має розірвати шаблонне уявлення про Шевченка.

Tvoemisto.tv розпитало режисера фільму Олександра Денисенка про створення кінокартини та про образ українського поета у стрічці.

Про новосформований уряд премєр-міністра Дениса Шмигаля – читайте у матеріалі. А про цінність людського життя та зневагу до сильної держави, про роль Церкви і медіа розповідає стратег Євген Глібовицький.

Водночас у тексті «Закриті школи та закриті рейси…» можна дізнатися про карантин, який запровадили в Україні на три тижні.

Tvoemisto.tv розпитало Остапа Лозинського, що, на його думку, вартує змінити у музеї і як зробити його справді популярним місцем.

12 березня в усіх областях України оголосили карантин. У матеріалі за посиланням можна дізнатися вичерпну інформацію про все, що стосується карантину через коронавірус в Україні та Львові.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!