Новини
  • Скільки літніх майданчиків встановлять у Львові цьогоріч Скільки літніх майданчиків встановлять у Львові цьогоріч Львівська міська рада оприлюднила кількість дозволів, які мають заклади ресторанного господарства на встановлення літніх майданчиків. Загалом таких дозволів виявилося 343.
  • На весняних канікулах львівські школярі відпочиватимуть лише два дні На весняних канікулах львівські школярі відпочиватимуть лише два дні Цьогоріч весняні канікули у школах міста триватимуть із 7 до 10 квітня. Такі короткі канікули насамперед пов’язані із вимогою Міністерства освіти і науки України, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Львів’ян  закликають не cпалювати сухостій Львів’ян закликають не cпалювати сухостій У період з 28 березня до 1 квітня на території Львівської області зафіксовано 20 випадків пожеж в екосистемах на загальній площі 1,96 га. Про це повідомили в департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.
  • Папа Франциск ініціював збір коштів українцям, що постраждали від війни Папа Франциск ініціював збір коштів українцям, що постраждали від війни Євхаристійне богослужіння, яке Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані, в Неділю Божого Милосердя 3 квітня, завершилося проказуванням молитви «Царице Неба». Перед цим Папа звернувся із промовою до присутніх, у якій повідомив, що в усіх католицьких церквах Європи буде проведено спеціальну збірку для українців і закликав підтримати постраждалих від війни щедрими пожертвами.
  • До Хресної дороги у Львові долучилися тисячі містян. Фото. Відео До Хресної дороги у Львові долучилися тисячі містян. Фото. Відео Учора, 3 квітня, у Львові відбулася Хресна дорога. Цьогоріч до традиційної ходи долучилися тисячі львів’ян.
  • Ситуація на дорогах Львова: по вулиці  Сахарова не курсують трамваї Ситуація на дорогах Львова: по вулиці Сахарова не курсують трамваї Нині на перехресті вулиць Сахарова та Горбачевського трапилася ДТП, що паралізувала рух транспорту.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на проспекті Червоної Калини Ситуація на дорогах Львова: ДТП на проспекті Червоної Калини Сьогодні, 4 квітня, близько 8 години у Львові трапилась ДТП на проспекті Червоної Калини. Там ускладнюється рух.
  • Від сьогодні у Львові закривають рух по вулиці Мулярській Від сьогодні у Львові закривають рух по вулиці Мулярській Як поінформували в управлінні інженерного господарства ЛМР, на вул. Мулярській (бічна вул. Б. Хмельницького) проводитимуть аварійні роботи з заміни каналізаційного випуску з житлового будинку №2. Для цього доведеться закрити вулицю для руху транспорту, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Як зміняться зарплати та пенсії українців упродовж року Як зміняться зарплати та пенсії українців упродовж року У цьому році уряд планує на 12% підвищувати соціальні стандарти українців. Тому повинен зрости прожитковий мінімум, мінімальна зарплата і пенсія. При цьому реальний дохід через інфляцію найімровірніше не зміниться. Пропонуємо дізнатися, кому і на скільки підвищать зарплати і пенсії і як це відобразиться на добробуті українців.
  • Шість правил для тих, хто постійно навчається Шість правил для тих, хто постійно навчається Як було б чудово вивчити іспанську три роки тому... Як чудово було б розумітиcя в інвестуванні, коли мені було лише двадцять… Багато з нас хотіли б вміти набагато більше, ніж дозволяє нам час. А оскільки в мережі чимало інформації, нам хочеться весь час освоювати щось нове. І значить, єдина змінна, яку ми в змозі контролювати – це час, який ми витрачаємо на навчання.
  • Фото дня: у Львові відбулася традиційна Хресна дорога Фото дня: у Львові відбулася традиційна Хресна дорога Сьогодні, 3 квітня, відбулася Хресна дорога вулицями Львова.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Тиждень, що минув, уже став історією. Пропонуємо пригадати, чим запам’яталися львів’янам 7 днів: із 29 березня по 3 квітня.
  • Завтра львів’ян запрошують на громадські слухання щодо конгрес-центру Завтра львів’ян запрошують на громадські слухання щодо конгрес-центру У понеділок, 4 квітня, відбудеться громадське слухання щодо врахування громадських інтересів при проектуванні конгрес-центру у Львові на вул. Стрийській – кільцевій дорозі. Львів’ян запрошують долучатися.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 4 квітня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Естонський університет запрошує на навчання українців Естонський університет запрошує на навчання українців Університет Тарту продовжує приймати заяви на англомовні бакалаврські та магістерські програми.
  • 5 подій квітня для львів’ян у Центрі міської історії 5 подій квітня для львів’ян у Центрі міської історії У квітні Центр міської історії підготував для львів’ян чимало цікавих івентів, серед яких презентація книжки, публічна лекція, перегляд документального кіно тощо. Пропонуємо ознайомитись із переліком подій і додати щось цікаве до планів на місяць.
  • Наступного тижня потяг «Львів-Трускавець» курсуватиме зі змінами Наступного тижня потяг «Львів-Трускавець» курсуватиме зі змінами Через ремонт залізничних шляхів потяг «Львів-Трускавець» їздитиме лише до Стрия. На ділянці від Стрия до Трускавця потяги не курсуватимуть до п'ятниці дев'ятого квітня. Про це повідомляють у прес-центрі «Львівської залізниці».
  • До Львова привезуть Зарваницьку ікону Богородиці. Розклад богослужінь До Львова привезуть Зарваницьку ікону Богородиці. Розклад богослужінь Помолитися та приклонитися перед Зарваницькою чудотворною іконою Пресвятої Богородиці можна буде з 10 по 17 квітня, кожного дня з 7:00 до 20:30 години.
  • Львів’ян просять принести дитячі речі для потребуючих сімей Львів’ян просять принести дитячі речі для потребуючих сімей Сьогодні, 3-го квітня, поблизу пам’ятника Тарасові Шевченку проходитиме акція «Не забувай мене». У її рамках, зокрема, збиратимуть вживаний дитячий одяг, канцтовари тощо.
  • Сьогодні у Львові – Хресна дорога. Ситуативно перекриватимуть рух Сьогодні у Львові – Хресна дорога. Ситуативно перекриватимуть рух Сьогодні, 3 квітня, відбудеться Хресна дорога вулицями Львова, яку традиційно організовує Львівська архиєпархія УГКЦ, за підтримки Львівської міської ради. Із 15:00 до 19:00 години за маршрутом ходи буде ситуативне перекриття руху транспорту, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • 13 хитрощів, що полегшать весняне прибирання 13 хитрощів, що полегшать весняне прибирання Весною час згадати про брудні вікна і запилені подушки. По-перше, сам настрій спонукає нас на перетворення і звершення. По-друге, на яскравому сонці пил видно набагато краще, ніж хмарною зимою.
  • Львів’ян запрошують на благодійний концерт «За життя Дмитрика Николишина» Львів’ян запрошують на благодійний концерт «За життя Дмитрика Николишина» У віторок, 5 квітня, у Львівській філармонії відбудеться великий благодійний концерт «За життя Дмитрика Николишина». У масштабному доброчинному вечорі візьмуть участь вокальна формація «Піккардійська Терція», співаки Павло Табаков, Віктор Винник, Назар Савко, Андріана, Ірина Доля та Олена Корнєєва, а також – балет Ірини Мазур «Життя» і дитяча студія, що діє при балеті, «Смайлики». Ведучі концерту – Дмитро Корнелюк та Галина Завійська. Початок - о 19:00.
  • Ветеранські збірні України та Польщі зіграють на «Арені Львів» Ветеранські збірні України та Польщі зіграють на «Арені Львів» У неділю, 15 травня, стадіон «Арена Львів» прийматиме товариський матч ветеранських футбольних збірних України та Польщі, присвячений пам’яті видатного тренера Казімєжа Гурського. Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.
  • Як львів’янам виграти вікенд для закоханих у Кракові: деталі Як львів’янам виграти вікенд для закоханих у Кракові: деталі Пара закоханих львів’ян матиме можливість отримати у подарунок «Вікенд у Кракові» з 13 до 15 травня, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Фото дня: у місті відбулася акція «Львів у блакитному» Фото дня: у місті відбулася акція «Львів у блакитному» Сьогодні, 2 квітня, у Львові відбулась акція, що має на меті поширити інформацію про аутизм, а також сформувати толерантність до дітей, які проживають з такою проблемою.
  • У Львові волонтери збирають крупи для військових. Куди приносити? У Львові волонтери збирають крупи для військових. Куди приносити? Кулінарний цех Ініціативної групи «Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів» потребує круп для приготування святкових страв для військових. Про це волонтери повідомляють на сторінці у Facebook.
  • Що турбує людей із аутизмом та їх рідних у Львові. Погляд із середини Що турбує людей із аутизмом та їх рідних у Львові. Погляд із середини Сьогодні, 2 квітня, у всьому світі говорять про проблеми людей із аутизмом. У Львові теж проводять низку заходів у рамках акції «Львів у блакитному». Журналісти Tvoemisto.tv багато спілкувалися із «людьми дощу» та їх рідними, щоб дізнатися, які саме проблеми виникають у них на шляху до соціалізації, освіти, пошуку роботи тощо. Пропонуємо у Всесвітній день розповсюдження інформації про аутизм дізнатися, чого ж бракує людям із аутизмом у Львові.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Акція «Львів у блакитному», активний відпочинок у Парку культури та виставка етноляльок. Це далеко не усі цікаві події, які можуть урізноманітнити ваші вихідні, 2-3 квітня. Tvoemisto.tv пропонує підбірку активностей, де можна обрати щось собі до смаку.
  • Від сьогодні у Львові тимчасово обмежили рух транспорту по Городоцькій Від сьогодні у Львові тимчасово обмежили рух транспорту по Городоцькій Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, в межах гарантійних зобов’язань, у суботу та неділю, 2-3 квітня підрядна компанія «Онур» усуватиме недоліки дорожнього покриття на вулиці Городоцькій.
  • Львів’ян запрошують на майстер-клас «Глобальний ринок vs український: непроста розмова про розвиток ІТ» Львів’ян запрошують на майстер-клас «Глобальний ринок vs український: непроста розмова про розвиток ІТ» 7 квітня Львівська бізнес-школа УКУ та «Креативний квартал» запрошують на майстер-клас у межах спільного проекту «Wake Up Meetings» від співзасновника компанії «Template Monster» (США) Девіда Брауна. Тема зустрічі – «Іти на глобальний ринок чи залишатись в Україні: непроста розмова про складні рішення в ІТ».
  • На клумбу біля Матері Божої у Львові витратять майже 300 тис. грн На клумбу біля Матері Божої у Львові витратять майже 300 тис. грн Вже невдовзі клумба біля статуї Матері Божої у Львові озелениться. Департамент містобудування Львівської міськради замовив її облаштування за 289 тис. грн.
  • На природу, не виїжджаючи зі Львова. Варіант відпочинку на вихідні На природу, не виїжджаючи зі Львова. Варіант відпочинку на вихідні Якщо ви не маєте змоги поїхати на вихідних за місто, то є чудова нагода прогулятися Ботанічним садом Національного лісотехнічного університету України, у якому вже «просинаються» перші рослини. Tvoemisto.tv довідалось, що вже зараз можна побачити у саду на вулиці Генерала Чупринки, 103.
  • На передовій: хто ініціював найбільше змін у міській раді за перші 100 днів? На передовій: хто ініціював найбільше змін у міській раді за перші 100 днів? Громадський рух ЧЕСНО та ЛГО “Комітет виборців України” до 100 днів роботи Львівської міської ради організували публічний захід, де про свої перші місяці роботи прозвітували представники 6-ти фракцій. Найвищі оцінки за більшістю показників отримала Українська Галицька Партія.
  • З понеділка у Львові закриють для проїзду вулицю Мулярську: схема З понеділка у Львові закриють для проїзду вулицю Мулярську: схема Як поінформували в управлінні інженерного господарства ЛМР, на вул. Мулярській (бічна вул. Б. Хмельницького) проводитимуть аварійні роботи з заміни каналізаційного випуску з житлового будинку №2. Для цього доведеться закрити вулицю для руху транспорту, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • На вул. Фредра, 7 власники руйнують фасад історичного будинку, – ЛМР На вул. Фредра, 7 власники руйнують фасад історичного будинку, – ЛМР Як розповіла начальник управління історичного середовища ЛМР, на вул. Фредра, 7 зі сторони вул. Герцена власники нежитлового приміщення зруйнували фасад будинку початку минулого століття, який є пам’яткою архітектури місцевого значення, – повідомили у прес-службі міської ради
  • Фільм тижня у Львові: «Великий сплеск» Фільм тижня у Львові: «Великий сплеск» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду кримінальну драму, що здобула дві нагороди Венеціанського кінофестивалю.
  • Ситуація на дорогах Львова: затори на Хмельницького та виїзді з міста Ситуація на дорогах Львова: затори на Хмельницького та виїзді з міста Станом на 18:00 год. 1 квітня у Львові утворилось ряд заторів на вул. Б. Хмельницького. Тягнуться вони аж до виїзду з міста на київську трасу, до Дублян.
  • Пішоходи чи літні майданчики: Львів знову може стати непрохідним Пішоходи чи літні майданчики: Львів знову може стати непрохідним З настанням квітня центр Львова знову почали облаштовувати літні майданчики. І якщо частина з них – це приємна можливість на свіжому повітрі поласувати смаколиками, то деякі можуть створювати неприємності. Це стосується тих випадків, коли вони перегороджують прохідну частину. І якщо багато львів’ян можуть обійти їх, то ще для частини людей вони можуть стати складною перепоною. Мова йде про людей з інвалідністю та їх правами на вільний доступ до міста.
  • У Львові відновлюють опалювальний сезон У Львові відновлюють опалювальний сезон Зважаючи на зниження температури повітря, міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про відновлення від сьогодні, 1 квітня опалювального сезону, - повідомили у прес-службі міської ради.
  • В неділю у Львові Хресна хода: де перекриватимуть рух транспорту В неділю у Львові Хресна хода: де перекриватимуть рух транспорту У неділю, 3 квітня, відбудеться хресна дорога вулицями Львова, яку традиційно організовує Львівська архиєпархія УГКЦ, за підтримки Львівської міської ради. З 15.00 до 19.00 год. за маршрутом ходи буде ситуативне перекриття руху транспорту, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Стрийській Ситуація на дорогах Львова: затор на Стрийській Сьогодні, 1 квітня, у Львові ускладнений рух по вул. Стрийській в сторону центру.
  • Унікальні фото та відео з батьківщини першого кавовара на Львівщині Унікальні фото та відео з батьківщини першого кавовара на Львівщині На Львівщині чимало містечок та сіл, у яких відбувались знакові події, жили цікавезні люди та зводились унікальні споруди. Tvoemisto.tv спільно з проектом «Локальна історія» розпочинає знайомити читачів із населеними пунктами регіону, про які варто знати галичанам. Друга зупинка – село Кульчиці.
  • Сьогодні у Львові різко погіршиться погода: грози, пориви вітру, сильні зливи Сьогодні у Львові різко погіршиться погода: грози, пориви вітру, сильні зливи За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, на території міста сьогодні, 1 квітня, в другій половині дня, у зв’язку з проходженням холодного атмосферного фронту, очікується погіршення погодних умов: грози, пориви північно-західного вітру, шквали 17-22 м/с. Подекуди град, сильні зливи. А завтра, 2 квітня, вночі та вранці очікуємо пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледицю, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Tesla випустила економ-модель. Скільки коштуватиме електрокар в Україні Tesla випустила економ-модель. Скільки коштуватиме електрокар в Україні 31 березня компанія Tesla представила довгоочікуваний електроседан Model 3. Нові елетрокари можуть з'явитися на ринку вже у 2017 році.
  • Мешканців Львівщини запрошують долучитись до розробки Плану реалізації Стратегії Львівської області Мешканців Львівщини запрошують долучитись до розробки Плану реалізації Стратегії Львівської області Львівська облдержадміністрація ініціює широке громадське обговорення проектних ідей до Плану реалізації Стратегії розвитку Львівської області на період 2016-2018. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
  • Як з іншої планети. Соломія Чубай про виховання сина із аутизмом Як з іншої планети. Соломія Чубай про виховання сина із аутизмом Олекса упевнений, що потрапив у цей світ із космосу. В майбутньому хоче стати пожежником. Серед його хобі – шахи, робототехніка з конструктора Лего. Мрія Олекси – створити доброго робота, який виконуватиме його накази й завоює цей світ. Олекса має синдром Аспергера – високофункціональну форму аутизму. Його мама, Соломія Чубай, розповіла Tvoemisto.tv про особливості виховання дитини із аутизмом, про пошуки навчального закладу, а також про пошук розуміння серед родичів та суспільства, яке приводить до любові до себе й свого сина.
  • «Карпати», «Шахтар» та збірна України на «Арені Львів» у квітні: матчі, суперники, квитки «Карпати», «Шахтар» та збірна України на «Арені Львів» у квітні: матчі, суперники, квитки Вже сьогодні, 1 квітня, «Арена Львів» знову прийматиме футбол. В матчі між собою зійдуться гравці донецького «Шахтаря» та харківського «Металіста». Журналісти Tvoemisto.tv зібрали найцікавіші ігри, які прийме «Арена Львів» у квітні, та зручну можливість потрапити на них
  • У Львові стартувало будівництво будинку для учасників АТО У Львові стартувало будівництво будинку для учасників АТО У Львові, на місці майбутньої багатоповерхівки для учасників АТО розпочали роботи з будівництва. Перший будинок планують здати в експлуатацію уже до кінця 2016 року. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • У Львові розпочне роботу католицьке «Радіо Марія». Де послухати? У Львові розпочне роботу католицьке «Радіо Марія». Де послухати? Католицьке радіо «Марія» відтепер розпочне свою роботу у Львові. Про це йдеться на сайті всесвітньої радіостанції.
  • Зареєструвати нерухомість та бізнес відтепер можна буде у відділеннях «Укрпошти» Зареєструвати нерухомість та бізнес відтепер можна буде у відділеннях «Укрпошти» Міністерство юстиції та ДП «Укрпошта» підписали меморандум про співробітництво, який передбачає, що на базі відділень «Укрпошти» по всій Україні можна буде отримати реєстраційні сервіси Мін’юсту. Про це йдеться в повідомленні на сайті Урядового порталу.
  • Сьогодні у Львові обговорюватимуть перепланування вулиці Бандери . Як долучитися? Сьогодні у Львові обговорюватимуть перепланування вулиці Бандери . Як долучитися? В 2017 році у Львові заплановано реконструювати вулицю Степана Бандери. Поки ж міські чиновники вирішили розпитати мешканців, яка, на їх думку, має бути ця вулиця, щоб вона була зручною для всіх, хто нею користується.
  • Львів’ян закликають долучитись до прибирання Левандівки. Де та коли? Львів’ян закликають долучитись до прибирання Левандівки. Де та коли? Долучитись до прибирання Левандівки та взяти участь у цікавих майстер-класах закликають львів’ян активісти еко-проекту «Чиста перемога» та організатори загальноміської кампанії з благоустрою «З нами місто». Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • Сьогодні у Вроцлаві відкрилася резиденція Львова: деталі Сьогодні у Вроцлаві відкрилася резиденція Львова: деталі Вже сьогодні, 1 квітня, стартувала Львівська резиденція на Львівській вулиці у Вроцлаві. Потягом цілого місяця у Вроцлаві, що разом з Сан-Себастьяном цього року носить титул Європейської столиці культури, триватиме українська програма. Львів став третім містом, яке на засадах офіційного партнерства долучилося до участі у ЄСК 2016. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на перехресті Зелена-Бузкова Ситуація на дорогах Львова: ДТП на перехресті Зелена-Бузкова Сьогодні, 01 квітня, у Львові на перехресті вулиць Зеленої та Бузкової трапилась ДПТ. Нині там значно ускладнений рух.
  • Конкурс на безкоштовне навчання в УКУ. Як взяти участь? Конкурс на безкоштовне навчання в УКУ. Як взяти участь? Програма з комп’ютерних наук УКУ відкрила конкурс стипендій для вступників, що показують високі успіхи у навчанні, прагнуть здобувати знання і практичні вміння з комп’ютерних наук та потребують підтримки через матеріальну скруту.
  • Як швидко оформити договір купівлі-продажу авто. Інфографіка Як швидко оформити договір купівлі-продажу авто. Інфографіка У регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області зазначають, що оформлення договору купівлі-продажу у територіальних сервісних центрах МВС є безкоштовним. Також посадовці запевняють, що працюють і над пришвидшенням оформлення купівлі-продажу, адже ця послуга є однією з найбільш затребуваних серед населення. При цьому час оформлення такого договору складає дві години. Що варто зробити, щоб його скоротити?
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Сахарова Ситуація на дорогах Львова: затор на Сахарова У Львові на перехресті вул. Княгині Ольги – Сахарова і до вулиці Горбачевського утворився затор.
  • У Львові збільшили максимальне відшкодування для кредиту ОСББ У Львові збільшили максимальне відшкодування для кредиту ОСББ Міська рада збільшила максимальну суму відшкодування кредиту ОСББ на заходи з енергозбереження зі 100 тис до 400 тис грн. за одним договором, а також подовжила дію програми «Теплий дім» на ще 2 роки – до 2020. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • У Львові при управліннях міськради створюватимуть громадські ради. Які їх функції? У Львові при управліннях міськради створюватимуть громадські ради. Які їх функції? У четвер, 31 березня, міська рада затвердила Типове положення про Громадську раду при управліннях Львівської міської ради. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • Від сьогодні вул. Шевченка – непроїзна. Трамвай №7 не курсуватиме. Схема Від сьогодні вул. Шевченка – непроїзна. Трамвай №7 не курсуватиме. Схема За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, 1-4 квітня ТзОВ «Укрінвестбуд» виконуватиме роботи з підключення каналізаційних мереж від будинку №17 на вул. Шевченка до каналізаційного колектора на цій вулиці, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!