Новини
  • Як Львів відзначатиме День захисника України. Перелік заходів Як Львів відзначатиме День захисника України. Перелік заходів У свято Покрови, 14 жовтня, в Україні відзначають 73-ю річницю створення Української Повстанської Армії та День захисника України. З цієї нагоди у Львові відбудеться ряд заходів, – інформують у прес-службі ЛМР.
  • Новинка від Facebook: замість like – емоційні смайлики. Відео Новинка від Facebook: замість like – емоційні смайлики. Відео Розробники Facebook вирішили дещо змінити традиційну кнопку «like». Невдовзі користувачі соціальної мережі зможуть висловлювати своє ставлення до постів різноманітними емоційними смайликами.
  • Постраждалу від вибуху  Львові міліціонерку перестали лікувати через борг Постраждалу від вибуху Львові міліціонерку перестали лікувати через борг Дільничного інспектора Надію Андрухів, яка підірвалася на розтяжці під час липневого вибуху у Львові, зараз не лікують і виписали з ізраїльської клініки. Жінка запевняє, що Україна не перерахувала за її лікування гроші.
  • Львівський студент, який не боїться відповідальності. Відео Львівський студент, який не боїться відповідальності. Відео Роман Лозинський звичайний юнак, який мріє про безпечну, заможну та комфортну країну. Але на відміну від багатьох однолітків він розуміє ніхто, окрім нас самих, не побудує таку Україну. Свою місію хлопець бачить у служінні людям. І на рівні міста він уже готовий брати на себе відповідальність та працювати для того, щоб медицина, освіта і транспорт були якісними вже зараз, а не в далеких планах.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними, 10 та 11 жовтня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: найбільший етно-фестиваль країни, прем'єра документального фільму про перебування священиків на війні, фестиваль активного відпочинку, благодійний вечір музики та багато іншого.
  • Сьогодні у Львові чотири трамваї курсуватимуть зі змінами Сьогодні у Львові чотири трамваї курсуватимуть зі змінами Від учора і до 23:00 години 10 жовтня проводитимуть роботи із заміни аварійної ділянки колії на вул. І. Франка – Зеленій. У зв’язку з цим, впродовж дня трамваї №1, 3, 9, 11 цією ділянкою не курсуватимуть. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • На вихідних у Львові синоптики прогнозують заморозки та мокрий сніг
На вихідних у Львові синоптики прогнозують заморозки та мокрий сніг Сьогодні та завтра, 10-11 жовтня, на поверхні ґрунту та в повітрі будуть заморозки 0-2º. Про це попереджає Львівський регіональний центр з гідрометеорології.
  • У Львові змінили схему руху в сквері на вулиці Садовій У Львові змінили схему руху в сквері на вулиці Садовій В сквері, що знаходиться на розі вулиць Садової та Петлюри, завершуються ремонтні роботи. Там вирішили дещо змінити схему руху пішоходів, проклавши доріжку на місці, де перед тим була протоптана стежка.
  • Як впливає домашнє завдання на дітей. Світові приклади Як впливає домашнє завдання на дітей. Світові приклади Недоспані ночі, стрес, великі обсяги завдань – все це не тільки проблеми дорослих, але й школярів. Навіть наймолодші учні отримують домашні завдання, які батьки, буває, не можуть одразу розв’язати. Та чи справді секрет успішності в навчанні полягає у сумлінному виконанні домашньої роботи? Tvoemisto.tv зреферувало матеріал Independent щодо ролі шкільних завдань для учнів різних країн.
  • Фільм тижня у Львові: «Пен: Подорож до Небувалії» Фільм тижня у Львові: «Пен: Подорож до Небувалії» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду популярну дитячу розповідь про Пітера Пена – хлопчика, що не хотів ставати дорослим, і його пригоди у Небувалії.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: в Стільсько до білих хорватів Куди поїхати на вихідні зі Львова: в Стільсько до білих хорватів Мало кому відомо, що неподалік Львова знаходиться село, яке було столицею колись існуючої чималої країни – Білої Хорватії. Tvoemisto.tv пропонує на прийдешніх вихідних відвідати унікальну місцину і перевірити, які ще таємниці ховають печери древніх монахів.
  • У Львові з’являться пункти із переробки й збору ртутних ламп У Львові з’являться пункти із переробки й збору ртутних ламп Наприкінці жовтня у Львові з’являться пункти із збору й переробки ртутних ламп. Для цього закуплено два мінівени, які переобладнано під пункти прийому. Також у жовтні планують урочисте відкриття заводу із переробки люмінісцентних ламп. Про це йшлося на конференції «Створення галузі переробки відходів електронного та електричного обладнання» під час XV Міжнародного економічного форуму, який завершився сьогодні у Львові.
  • В Україні підвищили стипендію для учнів та студентів В Україні підвищили стипендію для учнів та студентів Кабінет міністрів підняв розмір мінімальної суми стипендій для учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів. Відповідне рішення опубліковано на офіційному сайті уряду.
  • Львів’ян запрошують посадити іменне дерево у Парку культури Львів’ян запрошують посадити іменне дерево у Парку культури У Львові у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького запустили нову акцію «Подаруй дерево парку», що надає змогу посадити дерево з нагоди Дня народження, створення чи поповнення сім’ї або іншого пам’ятного моменту. Про це інформують в адміністрації парку.
  • В освіті Львова розповіли, чи проводять молитви замість уроків В освіті Львова розповіли, чи проводять молитви замість уроків До департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради не надходило звернень про те, що у львівських школах під час уроків відбуваються молебені. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла директор департаменту Галина Слічна.
  • Спортивні події у Львові на вихідні: 9-11 жовтня Спортивні події у Львові на вихідні: 9-11 жовтня Веслування, спортивна акробатика, велосипедний спорт чи лижні перегони, гандбол чи футбол – на цих вихідних львів’яни зможуть обрати з різноманітних видів спорту той, який їм більше до вподоби. А також перед тим підтримати футбольну збірну України у виїздному матчі проти Македонії у відборі на Євро-2015 сьогодні ввечері біля екранів телевізорів.
  • 5 причин відвідати фестиваль «Країна мрій» у Львові 5 причин відвідати фестиваль «Країна мрій» у Львові Уже завтра, 10 жовтня, у Львові розпочнеться найбільший український етно-фестиваль – «Країна мрій», який триватиме два дні, 10 та 11 жовтня. Мистецьке дійство відбудеться на свято Покрови просто неба – в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Пропонуємо вам кілька цікавих фактів про цьогорічний фестиваль, які підтверджують непересічність цього дійства.
  • У Львові презентували першу в Україні еко-зупинку. Фото У Львові презентували першу в Україні еко-зупинку. Фото У Львові презентували першу в Україні Зелену Зупинку на площі Галицькій, навпроти пам’ятника Королю Данилу. Реалізацією еко-проекту займалася група львівських активістів, які тепер планують надалі створювати подібні зупинки й у районах, а не лише в центрі міста.
  • Львів’янин, який знає, як змінити систему освіти в Україні Львів’янин, який знає, як змінити систему освіти в Україні Віталій Ляска запевняє, що систему освіти варто змінювати зсередини, з усіма її проблемами, складними питаннями та «хворобами». Він вже сьогодні намагається реальними діями внести позитивні зміни в справу навчання і виховання молоді й досягти максимального розвитку її потенціалу.
  • Від сьогодні у Львові розпочався опалювальний сезон Від сьогодні у Львові розпочався опалювальний сезон Сьогодні, 9 жовтня, міський голова Львова дав розпорядження про початок опалювального сезону для усіх категорій споживачів теплопостачальних підприємств, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • Львів’ян просять допомогти волонтеру АТО, який понад рік прикутий до ліжка Львів’ян просять допомогти волонтеру АТО, який понад рік прикутий до ліжка Львівська Архиєпархія УГКЦ закликає львів’ян не бути байдужими та допомогти Павлові Шевчуку, який під час участі в АТО отримав контузію. Хлопець вже більше року прикутий до ліжка та потребує лікування в Австрії.
  • Львів’ян запрошують на фестиваль освітніх послуг і ярмарок вакансій Львів’ян запрошують на фестиваль освітніх послуг і ярмарок вакансій У суботу, 10 жовтня, у Палаці мистецтв триватиме Фестиваль освітніх послуг для дорослих і ярмарок вакансій. Львів’ян запрошують дізнатись більше про актуальні вакансії та особливості функціонування ринку праці.
  • У Львові стартує Показ польського кіно. Що переглянути сьогодні? У Львові стартує Показ польського кіно. Що переглянути сьогодні? Сьогодні, 9 жовтня, у Львові стартує Перегляд польського кіно «Під високим замком». Захід відбувається у місті вже четвертий рік поспіль, його головною метою залишається підвищення, особливо серед молодшого покоління, загальних знань про Польщу та її кіноматограф. Tvoemisto.tv зібрало для вас кінострічки, які демонструватимуть в перший день фестивалю.
  • У Львові по вулиці Франка впродовж доби не курсуватимуть трамваї У Львові по вулиці Франка впродовж доби не курсуватимуть трамваї Сьогодні, 9 жовтня, з 21:00 і до 23:00 години 10 жовтня проводитимуть роботи із заміни аварійної ділянки колії на вул. І. Франка – Зеленій. У зв’язку з цим, впродовж доби трамваї №1, 3, 9, 11 цією ділянкою не курсуватимуть. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Де у Львові сьогодні вже буде тепло. Адреси Де у Львові сьогодні вже буде тепло. Адреси Після надходжень відповідних звернень до ЛМКП «Львівтеплоенерго», сьогодні розпочали опалення в 9 бюджетних установах міста, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • Львів’янам пропонують безкоштовну гру у квест-кімнаті. Умови конкурсу Львів’янам пропонують безкоштовну гру у квест-кімнаті. Умови конкурсу Tvoemisto.tv та Exit Game оголошує конкурс і дарує львів'янам безкоштовну гру в одній із квест-кімнат. Конкурс триває до 17 жовтня, до 18:00 год.
  • Власники картки львів’янина-учасника АТО їздитимуть в трамваях і тролейбусах безкоштовно Власники картки львів’янина-учасника АТО їздитимуть в трамваях і тролейбусах безкоштовно Виконавчий комітет міськради прийняв рішення про проведення експерименту з впровадження картки львів’янина-учасника АТО.
  • Серіал про львів’янок став одним з найпопулярніших у Польщі. Відео Серіал про львів’янок став одним з найпопулярніших у Польщі. Відео Телесеріал «Дівчата зі Львова» б’є рекорди телеперегляду та став одним із лідерів телеринку Польщі.
  • У центрі Львова диміла машина: деталі, фото. Оновлено У центрі Львова диміла машина: деталі, фото. Оновлено Сьогодні, 9 жовтня, на вулиці Івана Франка, 20, у Львові диміла машина. Це спричинило появу великої хмари густого диму. Ніхто не постраждав.
  • У центрі Львова з’являться нові дерева У центрі Львова з’являться нові дерева На площі Ринок перед фасадом Ратуші оновлять зелені насадження. Про це інформує управління екології та благоустрою ЛМР.
  • Ситуація на дорогах Львова: затори у кількох районах міста Ситуація на дорогах Львова: затори у кількох районах міста Сьогодні, 9 жовтня, у Львові ускладнений рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Луганській, а також ремонтні роботи на Сихові та в центрі міста.
  • У львівських школах облаштують тири та посилять військову підготовку У львівських школах облаштують тири та посилять військову підготовку У загальноосвітніх навчальних закладах Львівської області покращать матеріально-технічну базу кабінетів «Захист Вітчизни», створять умови для облаштування тирів та збільшать матеріально-технічне забезпечення для військової підготовки. Про це повідомили у департаменті освіти і науки облдержадміністрації.
  • Українські партії фінансуватимуть із держбюджету. 7 фактів Українські партії фінансуватимуть із держбюджету. 7 фактів Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції (№2123а).
  • Європа стає ближчою: коли українцям  скасують візи до ЄС? Європа стає ближчою: коли українцям скасують візи до ЄС? Україна зробила ще один крок до безвізового режиму. Верховна Рада України проголосувала за законопроекти, прийняття яких Євросоюз називав однією з умов для запровадження безвізового режиму.
  • 5 продуктів, які допоможуть лишатися молодими і бадьорими 5 продуктів, які допоможуть лишатися молодими і бадьорими Ні для кого не секрет, що корисне харчування позитивно впливає на зовнішній вигляд. За допомогою збалансованого раціону можна не тільки привести в порядок фігуру і самопочуття, але й уповільнити процеси старіння. Пропонуємо вам підбірку продуктів, які обов’язково мають бути присутніми у вашому сніданку, обіді і вечері для того, аби дарувати бадьорість та підтримувати організм молодим.
  • Львів’ян запрошують на «Cleaning party» Львів’ян запрошують на «Cleaning party» У суботу, 10 жовтня, у львівському парку «Знесіння» відбудеться прибирання ділянки у південній частині парку від надмірної рослинності та сміття для того, щоб підготувати місце для розвитку виноградарства та створення міського саду. Про це інформують організатори проекту «Park Znesinnya Vineyard & Urban Garden».
  • У Львові представлять культуру української Бессарабії У Львові представлять культуру української Бессарабії Частування національною кухнею, виступи музичних та танцювальних колективів, виставка побуту та інші особливості бессарабської культури будуть представлені у Львові 17-18 жовтня, – повідомляє прес-служба Львівської міськради.
  • У Львові на стінах ринку з У Львові на стінах ринку з'являться портрети Шептицького. Фото У Львові на стіні Стрийського ринку молодий художник Андрій Савчишин малює композицію із портретами митрополита Андрея Шептицького. Керівництво ринку погодилося на такий креатив.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 9 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Вночі біля Польського консульства у Львові стався вибух. Оновлено Вночі біля Польського консульства у Львові стався вибух. Оновлено 7 жовтня, близько 22:30 год. на в’їзді до Генерального консульства Республіки Польща у Львові, що на вул. Івана Франка, 108, вибухнула урна. На місце події прибули слідчо-оперативна група з експертами-вибухотехніками. Як вдалось дізнатись Tvoemisto.tv, причиною вибуху могла стати граната.
  • Хто з письменників завітає на фестиваль «Країни мрій у Львові»? Літературна програма Хто з письменників завітає на фестиваль «Країни мрій у Львові»? Літературна програма 10-11 жовтня до Львова приїде найбільший в Україні Міжнародний етно-музичний фестиваль «Країна Мрій», ідейним натхненником якого є музикант і громадський діяч Олег Скрипка. Мистецьке дійство відбудеться на свято Покрови просто неба – в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай».
  • У Львові визначили «Обличчя міста 2015». Хто отримав нагороди? У Львові визначили «Обличчя міста 2015». Хто отримав нагороди? Сьогодні, 8 жовтня, у Львові відбулась церемонія нагородження переможців XVI Конкурсу-промоції львівського підприємництва «Обличчя міста 2015» та вручення дипломів й нагород. Пропонуємо дізнатись які компанії отримали нагороди та хто виборов гран-прі цьогоріч.
  • Коли у Львові буде тепло в домівках: деталі Коли у Львові буде тепло в домівках: деталі Невдовзі у Львові має розпочатися опалювальний сезон. У ЛМКП «Львівтеплоенерго» Tvoemisto.tv розповіли, коли львів’янам включать опалення в квартирах.
  • Google Street View оновив зображення на карті Львова Google Street View оновив зображення на карті Львова Відбулось наймасштабніше оновлення сервісу Street View в Україні за весь час його існування. Користувачі з усього світу тепер зможуть зробити віртуальну прогулянку Львовом за допомогою 360° панорамних знімків вулиць і визначних пам’яток.
  • ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей у вишах Львова: інфографіка ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей у вишах Львова: інфографіка Цього року львівські виші встановили своєрідний рекорд. Саме до нашого міста приїхало найбільше вступників, аби подати документи на навчання. Tvoemisto.tv пропонує вам підбірку факультетів і спеціальностей, які цьогоріч користувалися найбільшим попитом.
  • Реконструкцію вулиці Сихівської у Львові завершать до суботи Реконструкцію вулиці Сихівської у Львові завершать до суботи До 10 жовтня у Львові обіцяють завершити роботи на вулиці Сихівській, а до 24 жовтня – ремонт дорожнього покриття на просп. Червоної Калини. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Із жовтня перетнути українсько-польський кордон можна швидше Із жовтня перетнути українсько-польський кордон можна швидше На пунктах пропуску україно-польського кордону встановили нові системи перевірки документів, які пришвидшують ідентифікацію осіб і спрошують процес внесення їх інформації в базу даних. Відтак пришвидшується весь процес перетину кордону.
  • Неправильне паркування: як це вирішити у Львові? Неправильне паркування: як це вирішити у Львові? Кількість «зірок», які «засвітились» у різноманітних пабліках в інтернеті через неправильне паркуванню у Львові, зашкалює. У коментарі Tvoemisto.tv керівник депутатської групи «Народний контроль» у ЛМР Валерій Веремчук розповів що може допомогти у вирішенні питання правильного паркування у місті.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор‬ на кільці Чорновола-Липинського Ситуація на дорогах Львова: затор‬ на кільці Чорновола-Липинського Сьогодні, 8 жовтня, на кільці Чорновола-Липинського маршрутка зіштовхнулась із автівкою. На місці ДТП утворився затор.
  • Як львівським школярам допомагають переходити дорогу. Фото Як львівським школярам допомагають переходити дорогу. Фото У Львові стартувала акція «Жовтий добродій» – львів’яни у жовтих плащах з «льодяниками» в руках переводять дітей через дороги. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • 19 дружніх до дітей закладів харчування у Львові. Перелік 19 дружніх до дітей закладів харчування у Львові. Перелік Нещодавно у Львові стартувала загальноміська ініціатива «Місто дружнє до дітей». На першому етапі цієї ініціативи визначили перелік закладів харчування, які в пріоритетах своєї діяльності та існування створили комфортні умови перебування для батьків та їх малюків. Пропонуємо вам 19 закладів у Львові, які визнали дружніми до дітей.
  • У Львові скасували дозвіл на зведення будинку на вулиці Степанівни У Львові скасували дозвіл на зведення будинку на вулиці Степанівни У Львові скасували декларацію на будівництво будинку по вулиці Олени Степанівни, 8. Про це інформує прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ).
  • ТОП-10 подій жовтня у Львові, які варто відвідати. Доповнено ТОП-10 подій жовтня у Львові, які варто відвідати. Доповнено Жовтень у Львові обіцяє бути насиченим важливими форумами, колоритними фестивалями та знаковими музичними подіями. Пропонуємо 10 подій, які варто відвідати у Місті Лева цього місяця.
  • Коли проспект Свободи у Львові відкриють для проїзду Коли проспект Свободи у Львові відкриють для проїзду Першу ділянку проспекту Свободи до вулиці Коперника планують відкрити на найближчих вихідних. Про це інформує управління інженерного господарства ЛМР.
  • Видана у Львові книга про війну увійшла до найпрестижнішого каталогу дитячих книг Видана у Львові книга про війну увійшла до найпрестижнішого каталогу дитячих книг Книга «Війна, що змінила Рондо» Творчої майстерні «Аґрафка» (Романа Романишин, Андрій Лесів), яку видали у «Видавництві Старого Лева», увійшла до одного з найпрестижніших світових книжкових каталогів – «Білі круки» (The White Ravens). Про це повідомила дослідниця дитячої літератури Середньої та Східної Європи, представник Internationale Jugendbibliothek, International Youth Library Катя Вібе.
  • В українських школах облаштують кабінети хімії та фізики В українських школах облаштують кабінети хімії та фізики Держава виділить кошти на обладнання шкільних класів фізики і хімії. Про це повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун на своїй facebook-сторінці.
  • У Львові знову шукають вибухівку: рух ускладнено У Львові знову шукають вибухівку: рух ускладнено На вулиці Коперника у Львові шукають вибухівку. Рух цією та навколишніми вулицями тимчасово ускладнений.
  • Сьогодні на вулиці Сихівській у Львові обмежать рух Сьогодні на вулиці Сихівській у Львові обмежать рух Сьогодні, 8 жовтня, на проспекті Червоної Калини від «Санта-Барбари» до вулиці Сихівської влаштовуватимуть асфальт. Рух транспорту буде по одній смузі в обидва боки. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Сихові затори в кількох місцях. Фото Ситуація на дорогах Львова: на Сихові затори в кількох місцях. Фото Сьогодні, 8 жовтня, через обірвані тролейбусні дроти на вулиці Стрийській у Львові ускладнюється рух. Тимчасово вулицею не курсують тролейбуси. Окрім того, уповільнений рух і на проспекті Червоної Калини.
  • До кінця року всі адмінпослуги Мін’юст надаватиме онлайн. Що доступно зараз? До кінця року всі адмінпослуги Мін’юст надаватиме онлайн. Що доступно зараз? До кінця року адміністративні послуги Міністерства юстиції переведуть в онлайн-режим. Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко під час засідання уряду.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!