Африканські вчені виявили новий штам коронавірусу

3833 0
Новий штам має багато мутацій, які можуть обходити захист імунної системи.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Південноафриканські вчені виявили новий штам коронавірусу, який назвали «B.1.1.529». Вони заявили, що штам має сукупність мутацій, які можуть обходити імунну відповідь людини та швидше передаватися, інформує Reuters

За словами дослідників, новий штам значно відрізняється від попередніх мутацій коронавірусу, зокрема штаму «Дельта». Новий різновид вірусу утворився в організмі зараженої людини, яка мала слабкий імунітет, вважають науковці. 

Читайте також: Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Ймовірно, це міг бути пацієнт, який має ВІЛ/СНІД, і він не проходив імунозамісну терапію. Штам виявили в декількох провінціях ПАР. Крім того,  є підтверджені випадки в Ботсвані і Гонконзі.

Більшість із мутацій нового штаму коронавірусу містяться у щипованому білку, і вони можуть бути ще більш заразними та обходити захист імунної системи. Однак, така кількість мутацій може зробити вірус нестійким і не здатним до значного поширення. 

Нагадаємо, що штам коронавірусу «Бета» (B.1.351) вперше виявили також у Південній Африці. Пізніше штам розповсюдився щонайменше на 20 інших країн.  

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

Також додамо, нещодавно на Львівщині, Одещині та ще у шести регіонах України вперше виявили новий підтип штаму коронавірусу «Дельта». Він є ще більш заразним, можливо найзаразніший серед усіх варіацій коронавірусу. Про властивості нового підтипу відомо небагато, але вчені Інституту генетики Лондонського університету з'ясували, що він як мінімум на 10-15% заразніший, ніж «звична» «Дельта».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!